Φώτα πολέμου

  • img
Συνολική βαθμολογία (1-10):

9.7

Κριτικές

3

Συγγραφέας Ondaatje Michael
Εκδόσεις Πατάκης
ISBN 9789601682921
Μοιράσου αυτό το βιβλίο Facebook    Twitter    E-mail
Παρακολούθηση βιβλίου
Εγγράψου δωρεάν στο Bookfriends.gr, επίλεξε Παρακολούθηση βιβλίου και θα σε ενημερώνουμε κάθε φορά που ένας αναγνώστης γράφει ένα νέο review για το βιβλίο αυτό!
Γράψε τη δική σου κριτική
Θα εμφανίζεται δημόσια.
Η διεύθυνση δεν θα εμφανίζεται δημόσια. Θα λάβεις e-mail επιβεβαίωσης για να καταχωρηθεί η κριτική σου.
Έως 30 χαρακτήρες.
Κριτικές βιβλίου: 3
ID #33268 | ημερομηνία: 2020-08-25
Έφη Καπούλα | 625 κριτικές

Κατασκοπικό μυθιστόρημα

Νέο συναρπαστικό, αινιγματικό μυθιστόρημα εποχής και περιπέτειας από τον συγγραφέα του Άγγλου ασθενή, γεμάτο με μυστήριο, έρωτα και ίντριγκες. Μέσα από τις περιπέτειές του ο νεαρός άντρας προσπαθεί να μάθει το παρελθόν του. Συναρπαστικό από την πρώτη ως την τελευταία του γραμμή.

ID #33117 | ημερομηνία: 2020-08-24
Βασιλική Τσούνη | 1816 κριτικές

Εκπληκτικό!!!

Ο συγγραφέας του Άγγλου ασθενή μας παρουσιαζει ένα άκρως κατασκοπικό μυθιστόρημα γραμμένο μέσα από χιλιάδες μυστικά... Πόσα από αυτά μπορείς να αντέξεις

ID #30397 | ημερομηνία: 2020-08-10
Giorgos Chatzikonstantinou | 13 κριτικές

Ένα ανάγνωσμα που κρύβει πολλά

Τα Φώτα Πολέμου του Μάικλ Οντάατζε είναι ένα μυθιστόρημα εποχής με έντονα στοιχεία κατασκοπικού θρίλερ. Σε όλο το έργο υπάρχουν διάσπαρτα πολλά ιστορικά στοιχεία καθώς και πολλά στοιχεία που προέρχονται από μακρά έρευνα. Η περιγραφή του μεταπολεμικού Λονδίνου, η ζωή και η καθημερινότητα σε μια πόλη που παλεύει να ορθοποδήσει, καθώς και η συνέχεια του πολέμου εκτός συνόρων, όχι όμως σε επίπεδο κρατών αλλά στο σκιώδες περιβάλλον των μυστικών υπηρεσιών, είναι στοιχεία που δεν θα αφήσουν ασυγκίνητο και τον πιο απαιτητικό αναγνώστη. Το πρώτο μισό του βιβλίου είναι έντονα ηθοπλαστικό. Παρουσιάζεται μια πληθώρα από χαρακτήρες, που αναλύονται σε πολλαπλά επίπεδα, ενώ υπάρχει παντού διάχυτη μια μυστικοπάθεια και ίσως ένα μόνιμο ερώτημα για τον λόγο ύπαρξης πολλών μικρότερων αφηγήσεων και ιστορικών αναδρομών. Το δεύτερο μέρος είναι σαφώς πιο περιπετειώδες. Τα πάντα αποδομούνται και ανακατασκευάζονται. Τα ερωτήματα που δημιουργήθηκαν στο πρώτο μέρος, βρίσκουν τις απαντήσεις τους καθώς τα κομμάτια στο Τέτρις της πλοκής συμπληρώνονται άψογα. Το μέρος αυτό έχει μεγαλύτερη ροή και, με εξαίρεση 2-3 περιπτώσεις, δεν εστιάζει πλέον στην περιγραφή των χαρακτήρων, αλλά στις πράξεις τους και την όποια εξέλιξη προσφέρουν στην ροή της πλοκής. Σαν μοναδικό αρνητικό, θα τολμήσω να πω ότι είναι ένα βιβλίο που χρειάζεται την πλήρη προσοχή του αναγνώστη. Οι εναλλαγές σε αφηγήσεις, χαρακτήρες, γεγονότα αλλά και οι συνεχείς χρονικές μετατοπίσεις, είναι εύκολο να συγχύσουν τον αναγνώστη και να τον μπερδέψουν, εάν όχι να τον κουράσουν. Οπλιστείτε λοιπόν με θέληση και βουτήξτε στην μαγευτική ατμόσφαιρα του νυχτερινού Λονδίνου, στην μαγευτική αγγλική ύπαιθρο αλλά και στον σκοτεινό κόσμο των μυστικών υπηρεσιών με μόνο φάρο την σπίθα ενός ανεκπλήρωτου έρωτα. Διαβάστε το και περιμένω τις εντυπώσεις σας.

Top5 βιβλίων με τις περισσότερες κριτικές στην κατηγορία

Η σιωπηλή ασθενής (126)
Michaelides Alex
Διόπτρα

Η φάρμα των ζώων (115)
Orwell George
Κάκτος

Ο αλχημιστής (98)
Coelho Paulo
Εκδοτικός Οίκος Α. Α. Λιβάνη

Λύω, σιωπή! (98)
Da Costa Mark Christopher
Πηγή

Όταν σκοτώνουν τα κοτσύφια (97)
Lee Harper
Bell / Χαρλένικ Ελλάς

Top5 βιβλίων με τις περισσότερες κριτικές στην κατηγορία