Αυτόχειρες παρθένοι

  • img
Συνολική βαθμολογία (1-10):

8.8

Κριτικές

5

Συγγραφέας Eugenides Jeffrey
ISBN 9789601685243
Μοιράσου αυτό το βιβλίο Facebook    Twitter    E-mail
Παρακολούθηση βιβλίου
Εγγράψου δωρεάν στο Bookfriends.gr, επίλεξε Παρακολούθηση βιβλίου και θα σε ενημερώνουμε κάθε φορά που ένας αναγνώστης γράφει ένα νέο review για το βιβλίο αυτό!
Γράψε τη δική σου κριτική
Θα εμφανίζεται δημόσια.
Η διεύθυνση δεν θα εμφανίζεται δημόσια. Θα λάβεις e-mail επιβεβαίωσης για να καταχωρηθεί η κριτική σου.
Έως 30 χαρακτήρες.
Κριτικές βιβλίου: 5
ID #36651 | ημερομηνία: 2020-09-15
On_my_bookself | 27 κριτικές

Αυτόχειρες παρθενοι

Είναι το βιβλιο αυτό που διαβάζοντας το βυθιστηκα, κ δεν μπορούσα να ξεφυγω απο τις σελίδες του. Κ θα μου πείτε αφου το στόρι είναι ξεκάθαρο, αυτοκτονούν οι νεαρές κόρες Λίσμπον για ποιο λόγο να το διαβάσει κάποιος; Η πρωτοπροσωπη αφήγηση ενός αγοριού απο την ομάδα εφήβων της γειτονιάς, ενα απο αυτα που καταφερε να φιλήσει μια κόρη, προσπαθεί να εξετάσει τι συνέβη, εντείνει την αγωνια. Ούτε μια στιγμή δεν διάβασα τι συνέβαινε στο σπιτι της οικογένειας, μονάχα κάποιοι υπαινιγμοί γίνονταν για την αυστηρότητα των γονέων, για την παρακμιακή κατάσταση που ζούσαν. Τίποτα παραπάνω, τίποτε που να σου δίνει απάντηση για το γεγονός της αυτοκτονίας. Κι ομως συνεχιζα υπνωτισμένη την ανάγνωση. Οι ηρωές έχουν σκιαγραφηθει αριστα απο τον συγγραφέα, ακόμα εχω στο μυαλό μου την Λουξ, την πιο μυστήρια, επιθυμητη κ απελευθερωμένη κόρη κι εκείνον τον νεαρό Τριπ που καταλήγει αλκοολικός. Τελικά φταίει η οικογένεια για την κατάληξη των κοριτσιών; φταίει ο κοινωνικός περίγυρος; φταίνε οι ίδιες; έπασχαν απο κάποια ψυχολογική ασθένεια; το συμπέρασμα ανήκει στον κάθε αναγνώστη...

ID #24656 | ημερομηνία: 2020-07-19
Κάρολος Κουφός | 10 κριτικές

Αγαπημένο!

Το πρώτο μου ''ενήλικο'' μυθιστόρημα καθώς το διάβασα πριν πολλά χρόνια. Από τις ιστορίες που τις διαβάζεις μια φορά και τις θυμάσαι για πάντα. Υπέροχη ιστορία ενηλικίωσης, αρκετά ''βαριά'' και μελαγχολική σε σημεία της αλλά με τις περιγραφές του Ευγενίδη δεν γίνεται να βαρεθείς.

ID #24203 | ημερομηνία: 2020-07-18
Μαρία Γκιούλη | 142 κριτικές

Highschool Lover

Πολύ ευτυχές το γεγονός της επανέκδοσης αυτού του βιβλίου καθώς το ύφος του και η ατμόσφαιρα του είναι λεπτομέρειες που δύσκολα θα βρείτε αλλού. Ο Ευγενίδης χωρίς να αποδίδει σε έναν συγκεκριμένο λόγο τις αυτοκτονίες των κοριτσιών μας παρασύρει σε ένα οικογενειακό περιβάλλον νοσηρό αλλά και προστατευτικό ταυτόχρονα. Οι αδερφές Λισμπον παρουσιάζονται σαν αιθεριες υπάρξεις, παγιδευμένες σε ένα μπερδεμένο μυαλό. Μια εξαιρετική πρώτη εμφάνιση για τον συγγραφέα.

ID #10670 | ημερομηνία: 2020-07-08
Βασιλική Τσούνη | 1816 κριτικές

Εξαιρετικό!!!

Μια μελαγχολική ιστορία ενηλικίωσης που θα σας συνεπάρει

ID #2648 | ημερομηνία: 2020-06-06
Georgia Grig (Bookcrush_gr) | 154 κριτικές

Αυτόχειρες παρθένοι

Πρόκειται για μια μελαγχολική και υπνωτιστική ιστορία ενηλικίωσης που, ίσως να μην είναι για όλους, αλλά όσοι λατρεύουν τα πιο σκοτεινά βιβλία πρέπει να το επιλέξουν! Ο συγγραφέας χειρίζεται με δεξιοτεχνία την ιστορία που χτίζει γύρω από τις αδερφές Λίσμπον και τις αυτοκτονίες τους, χρησιμοποιώντας Μπλάκ χιούμορ και όμορφες περιγραφές.

Top5 βιβλίων με τις περισσότερες κριτικές στην κατηγορία

Top5 βιβλίων με τις περισσότερες κριτικές στην κατηγορία