Το Νιξ

  • img
Συνολική βαθμολογία (1-10):

8.2

Κριτικές

5

Συγγραφέας Hill Nathan
Εκδόσεις Αλεξάνδρεια
ISBN 9789602217610
Μοιράσου αυτό το βιβλίο Facebook    Twitter    E-mail
Παρακολούθηση βιβλίου
Εγγράψου δωρεάν στο Bookfriends.gr, επίλεξε Παρακολούθηση βιβλίου και θα σε ενημερώνουμε κάθε φορά που ένας αναγνώστης γράφει ένα νέο review για το βιβλίο αυτό!
Γράψε τη δική σου κριτική
Θα εμφανίζεται δημόσια.
Η διεύθυνση δεν θα εμφανίζεται δημόσια. Θα λάβεις e-mail επιβεβαίωσης για να καταχωρηθεί η κριτική σου.
Έως 30 χαρακτήρες.
Κριτικές βιβλίου: 5
ID #67345 | ημερομηνία: 2022-03-13
Louk Top | 42 κριτικές

Must read

Κοιλιά σε κάποια στιγμή με τα τόσο πολλά γεγονότα στο Σικάγο αλλά υπέροχο. Αξίζει

ID #20744 | ημερομηνία: 2020-07-15
Lygeri Simeionopoulou | 236 κριτικές

Το Νιξ

Ο πρωταγωνιστής της ιστορίας είναι βαθιά πειραγμένος με μια ανασφάλεια τεράστια, λόγω της εγκατάλειψης του από τη μητέρα του στην ηλικία των έντεκα ετών... Το βιβλίο κινείται σε δύο χρόνους, στην εποχή της φυγής της μητέρας του και την εποχή όπου ο ίδιος, καθηγητής πανεπιστημίου πλέον, αναγκάζεται για καθαρά οικονομικούς λόγους να γράψει ένα βιβλίο για τη μητέρα του (η οποία αφού πέταξε πέτρες σε κάποιον ανερχόμενο πολιτικό, έγινε το πρόσωπο της ημέρας), όπου θα εκθέτει όλες τις "άσχημες" πλευρές της ζωής της. Λοιπόν.. ξεκίνησε τόσο βαρετά και μετά έγινε τόσο ενδιαφέρον!. Μπορώ να πω ότι μετά τη σελίδα 250 δε μπορούσα να το αφήσω από τα χέρια μου - και πάλι, καμιά διακοσαριά σελίδες λιγότερες θα μπορούσε να είναι.. Σε αποζημιώνει για την υπομονή σου, αυτή η αργή έναρξη όμως του αφαιρεί ένα αστεράκι..

ID #12276 | ημερομηνία: 2020-07-09
Γιάννης Δρούγος | 50 κριτικές

ΤΟ ΝΙΞ

Στη Νορβηγική μυθολογία, το Νιξ είναι ένα μαγικό πλάσμα με μορφή αλόγου που εξαφανίζει μυστηριωδώς μικρά παιδια. Νίξ, επίσης, μπορεί να θεωρηθεί οτιδήποτε αγαπά κάποιος και τελικά τον προδίδει. Για τον Σαμιουελ, τον κεντρικό ήρωα, Νιξ είναι η μητέρα του που τον εγκατέλειψε προκειμένου να κυνηγήσει όνειρα και ζωές άλλες. Επανεμφανίζεται όμως, με αφορμή την προεκλογική εκστρατεία ενός προέδρου των ΗΠΑ. Ο Σάμιουελ, με την επιστροφή αυτή, προσπαθεί να πιάσει το νήμα, να το ξετυλίξει και να ανακαλύψει τα μυστικά της οικογένειάς του. Μυθιστόρημα τοιχογραφία της Αμερικής των τελευταίων χρόνων και πικρό σχόλιο πάνω στη φρενίτιδα των ανθρώπων για χρήμα και εξουσία.

ID #10255 | ημερομηνία: 2020-07-08
Sideris Nt | 217 κριτικές

Σπουδαίο.

Ένα μεγάλο βιβλίο, με ρέουσα γραφή για την πολιτική και κοινωνική κατάσταση της σύγχρονης Αμερικής.

ID #9030 | ημερομηνία: 2020-07-06
Ηλίας Γκιζλής | 14 κριτικές

Αμερικανιά.... the good way!

Το κυνήγι του επόμενου μεγάλου αμερικανικού μυθιστορήματος καλά κρατεί στη χώρα του Θείου Σαμ και το Νιξ είναι από αυτές τις προσπάθειες που πραγματικά αγγίζουν τον στόχο. Μεγάλες απώλειες, μεγάλα απωθημένα και μεγάλες αυταπάτες συνθέτουν τούτο το πολυδαίδαλο σύγχρονο έπος. Ολίγον τι λαβυρινθώδες στην μετάβαση των χαρακτήρων αλλά ο Hill μαστορεύει αρχοντικά την πλοκή ούτως ώστε το παζλ να ολοκληρωθεί και να φτάσει στο κρεσέντο των τελευταίων σελίδων.

Top5 βιβλίων με τις περισσότερες κριτικές στην κατηγορία

Top5 βιβλίων με τις περισσότερες κριτικές στην κατηγορία