Το μίσος
Συνολική βαθμολογία (1-10):
8.1
Κριτικές
11
Παρακολούθηση βιβλίου
Εγγράψου δωρεάν στο Bookfriends.gr, επίλεξε Παρακολούθηση βιβλίου και θα σε ενημερώνουμε κάθε φορά που ένας αναγνώστης γράφει ένα νέο review για το βιβλίο αυτό!
Γράψε τη δική σου κριτική
Κριτικές βιβλίου: 11
ID #40015 | ημερομηνία: 2020-10-04
Δημήτρης Τσίντζας | 5 κριτικές
Μέτριο
Το διάβασα πριν δύο χρόνια και δεν θυμάμαι τίποτα. Μέτριο ανάγνωσμα, σα να γράφτηκε στο πλαίσιο εργασίας ενός μεταπτυχιακού δημιουργικής γραφής. Ελπίζω τα επόμενα του συγγραφέα να είναι καλύτερα.
ID #37164 | ημερομηνία: 2020-09-24
Nina | 322 κριτικές
Ευχάριστο
Ο Γιαννίσης κατάφερε για άλλη μια φορά να με κερδίσει.
ID #35932 | ημερομηνία: 2020-09-06
ΠΑΠΑΪΩΑΝΝΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ | 33 κριτικές
Ευχάριστη έκπληξη
Το πρώτο βιβλίο του Βαγγέλη Γιαννιση που διάβασα μου άφησε εξαιρετικές εντυπώσεις. Μυστήριο, αγωνία και ανατροπές είναι τα στοιχεία που συνθέτουν την πλοκή της ιστορίας που τοποθετείται στην Σουηδία και έχει ως ήρωα τον ελληνοσουηδο επιθεωρητή Οικονομίδη. Ένα άρτια γραμμένο βιβλίο που θυμίζει αρκετά τους κορυφαία εργα της Σκανδιναβικής αστυνομικής λογοτεχνίας και άνετα μπορεί να σταθεί επάξια δίπλα τους.

ID #35676 | ημερομηνία: 2020-09-01
Κωνσταντίνα Χρυσικού | 1544 κριτικές
Συγκλονιστικό
Απλά εξαιρετικό! Από τα καλύτερα στο είδος του και διαβάζεται ευχάριστα και με αγωνία μέχρι το τέλος. Πολύ ωραία η γραφή που δεν κουράζει τον αναγνώστη. Μία ιστορία μυστήριο.

ID #33226 | ημερομηνία: 2020-08-25
Lefkisbooks | 21 κριτικές
Πολύ καλό
Είναι το πρώτο βιβλίο με τον επιθεωρητή Άντρες Οικονομιδη που ζει στο Ερεμπρο και πρέπει να λύσει το μυστήριο πίσω από τις δολοφονίες...Ποιός κρύβεται πισω απο τους φονους πόσο πίσω στον χρόνο πρέπει να πάμε για να βρούμε τα στοιχεία που ψάχνουμε???? Θα καταφέρει ο Αντρες Οικονομιδης να βρει τον δολοφόνο??? Είναι το πρώτο βιβλίο του Έλληνα συγγραφέα Βαγγέλη Γιαννιση και πραγματικά δεν έχει να ζηλέψει κάτι από τους γνωστούς ξένους συγγραφείς. Η γραφή είναι απλή κυλάει εύκολα δεν κουράζει τον αναγνώστη σε κρατάει σε αγωνία μέχρι το τέλος και σίγουρα δεν έχεις φανταστεί ποιος είναι ο δολοφόνος

ID #32219 | ημερομηνία: 2020-08-18
Κική Μπόγδανου | 140 κριτικές
Την κατάλληλη στιγμή
Αυτό το βιβλίο ήρθε στα χέρια μου την κατάλληλη στιγμή... για να με αποστομοσει. Μια μέρα πρίν πέσει το βιβλίο στα χέρια μου έλεγα στη φίλη μου ότι κατά την γνώμη μου κανένας Έλληνας δεν έχει γράψει κάτι που θα με κάνει να πω ουαου μέχρι στιγμής. Και τότε... μπουμ. Έρχεται αυτό το βιβλίο και σκάει σαν ορολογική βόμβα. Το λάτρεψα και στο τέλος έβαλα τα κλάματα επειδή τελείωσε. Άνετα ένα από τα all time αγαπημένα μου βιβλία και θέλω σαν τρελή να διαβάσω και τα υπόλοιπα!

ID #29448 | ημερομηνία: 2020-08-05
Ελένη Α. Β. | 37 κριτικές
"Κλασική" Σουηδική αστυνομική ιστορία
Μόλις τελείωσα το Μίσος, το πρώτο αστυνομικό μυθιστόρημα του Έλληνα Βαγγέλη Γιαννίση με σκηνικό το Έρεμπο της Σουηδίας και αστυνομικό επιθεωρητή και κεντρικό πρωταγωνιστή έναν Έλληνα. Ως λάτρης της σκανδιναβικής αστυνομικής λογοτεχνίας και ενώ δεν το συνηθίζω, πρέπει να παραδεχτώ, ότι μου φάνηκε δύσκολη η αποφυγή σύγκρισης του βιβλίου του Βαγγέλη Γιαννίση με τον Νορβηγό συγγραφέα αντίστοιχων αστυνομικών μυθιστορημάτων Jo Nesbo. Η γραφή του Γιαννίση στρωτή, αρκετά γρήγορη όπως αρμόζει σε μια καλή αστυνομική ιστορία. Η πλοκή και η εξέλιξη της αναζήτησης του κατά συρροή δολοφόνου σε κρατάει πραγματικά σε εγρήγορση και οι ανατροπές υπάρχουν όπως αρμόζουν μέχρι την τελευταία στιγμή. Οι περιγραφές των σκηνών και σκηνικών των διαφόρων δολοφονιών θα μπορούσε κατ΄εμέ να είναι λιγότερο αναλυτικές και παραστατικές. Άλλωστε τα αστυνομικά μυθιστορήματα αρκούνται στις ψυχρές περιγραφές των φρικιαστικών δολοφονιών που παρουσιάζουν και αναλώνονται περισσότερο στην αναλυτική περιγραφή του ψυχισμού του ή των δολοφόνων, γιατί αλλιώς θα έπρεπε να αλλάξουν κατηγορία και να καταταχθούν στα θρίλερ. Εδώ θα προτιμούσα μια καλύτερη ισορροπία. Κατά τα άλλα πρέπει να πω ότι πραγματικά ο ελληνικής καταγωγής επιθεωρητής Άντερς Οικονομίδης δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από τον Χάρυ Χόλε (ξανα βγαίνει η Νεσμπομάνιακ από μέσα μου!!!) και μάλιστα αν δεν αναφερόταν ρητά στην αρχή το όνομά του μπορεί να τους μπέρδευα κιόλας!!! Υποκλίνομαι στον Βαγγέλη Γιαννίση και δηλώνω ότι θα διαβάσω χωρίς δεύτερη σκέψη και τα υπόλοιπά του βιβλία!!!
ID #26241 | ημερομηνία: 2020-07-23
Natasa Migkipi | 46 κριτικές
Το μίσος
Ωραίο αστυνομικό μυθιστόρημα καλή γραφή είχε ενδιαφέρον μέχρι την τελευταία σελίδα.
ID #4785 | ημερομηνία: 2020-06-21
Μένια Χατζ | 6 κριτικές
Εξαιρετικό!
Εξαιρετική αστυνομική λογοτεχνία που δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από τα σκανδιναβικα νουαρ! Δεν υποψιάστηκα ούτε για μια στιγμή το τέλος
ID #1885 | ημερομηνία: 2020-06-04
Ζιζέτα Χατζηλιάδου | 16 κριτικές
Έντονες περιγραφές
'Εχω να δηλώσω ότι εξεπλάγην με πολύ ευχάριστο τρόπο! Κατ' αρχάς, μεγάλο μπόνους για μένα ήταν το γεγονός ότι καταπιάστηκε με το θέμα των κατά συρροή δολοφόνων που με ιντριγκάρει πολύ και μάλιστα, με μια προσέγγιση που βρήκα αρκετά ιδιαίτερη και ενδιαφέρουσα. Οι έντονες και λεπτομερείς περιγραφές των φόνων ανέβαζαν το επίπεδο καθώς ήταν σα να ζωντανεύουν τα γεγονότα μπροστά στα μάτια σου κι ένιωθες κι εσύ μέρος της σκηνής του εγκλήματος. Οι προσωπικότητες των χαρακτήρων και τα γεγονότα που παρουσιαζόταν σου δημιουργούσαν έντονη συναισθηματική φόρτιση κι ένιωθες το άδικο να σε πνίγει. Επίσης, μεγάλο συν για εμένα, ήταν ότι στη τελευταία στροφή της, η ιστορία, επιφυλάσσει ένα υπέροχο plot twist που έρχεται και σε χτυπάει τόσο απρόσμενα και αυτό είναι κάτι που λατρεύω σε ένα καλό αστυνομικό μυθιστόρημα (αν και ίσως να ήθελα μια δυο καλά κρυμμένες αναφορές παραπάνω).

ID #923 | ημερομηνία: 2020-06-03
BookEat | 91 κριτικές