Υπό το φως των όσων γνωρίζουμε

  • img
Συνολική βαθμολογία (1-10):

7.8

Κριτικές

6

Συγγραφέας Rahman Zia Haider
Εκδόσεις Πόλις
ISBN 9789604355808
Μοιράσου αυτό το βιβλίο Facebook    Twitter    E-mail
Παρακολούθηση βιβλίου
Εγγράψου δωρεάν στο Bookfriends.gr, επίλεξε Παρακολούθηση βιβλίου και θα σε ενημερώνουμε κάθε φορά που ένας αναγνώστης γράφει ένα νέο review για το βιβλίο αυτό!
Γράψε τη δική σου κριτική
Θα εμφανίζεται δημόσια.
Η διεύθυνση δεν θα εμφανίζεται δημόσια. Θα λάβεις e-mail επιβεβαίωσης για να καταχωρηθεί η κριτική σου.
Έως 30 χαρακτήρες.
Κριτικές βιβλίου: 6
ID #30861 | ημερομηνία: 2020-08-12
ΕΥΣΤΡΑΤΙΑ ΜΑΤΘΑΙΟΥ | 1138 κριτικές

Καθηλωτικό!!

Πραγματικά αναρωτιέμαι τι θα γράψει στη συνέχεια ο Ράχμαν, όταν στο πρώτο του μυθιστόρημα έχει μιλήσει με συναρπαστικό και περίτεχνο τρόπο σχεδόν για τα πάντα.

ID #10501 | ημερομηνία: 2020-07-08
Nατάσα Μυλωνάκου | 58 κριτικές

Υπό το φως των όσων γνωρίζουμε

Το συγκεκριμένο βιβλίο, αν και ογκώδες, με πολλές και διαφορετικές πληροφορίες που ενίοτε πλησιάζουν το δοκίμιο, κατορθώνει να σχολιάσει την ταυτότητα μέσα στον πολυπολιτισμικό κόσμο, τον τρόπο που η Δύση αντιλαμβάνεται την Ανατολή, αλλά με ήρωες καθαρά νεωτερικούς, που ζουν όχι στο περιθώριο αλλά στο κέντρο της παγκόσμιας πολιτικής και κοινωνικής κατάστασης. Πρωτότυπο και πολύ ενδιαφέρον

ID #9281 | ημερομηνία: 2020-07-06
Γιάννης Λυμπερόπουλος | 37 κριτικές

Υπό το φως των όσων γνωρίζουμε

Ο Ράχμαν μάς προσφέρει ένα «ολικό» μυθιστόρημα για τις ρίζες, την επινόηση της ταυτότητας, την εξορία, τον ρατσισμό, τις ταξικές σχέσεις, την πίστη και την προδοσία, ένα μεγαλειώδες πανόραμα του τέλους του 20ου και των αρχών του 21ου αιώνα.

ID #6013 | ημερομηνία: 2020-06-30
Εύη Κόγκα | 67 κριτικές

Υπό το φως των όσων γνωρίζουμε

Είναι ένα βιβλίο που συνδυάζει την πλοκή του κεντρικού χαρακτήρα με ιστορία, επιστήμη και φιλοσοφία. Υπέροχο ανάγνωσμα πάρα τον όγκο του, διαβάζεται πολύ ευχάριστα.

ID #673 | ημερομηνία: 2019-12-15
Βασιλική Τσούνη | 1816 κριτικές

Υπέροχο!!!!

Ένα πρωινό του Σεπτεμβρίου 2008, ένας άνδρας εμφανίζεται στην πόρτα του σπιτιού του (ανώνυμου) αφηγητή και της συζύγου του, στο νότιο Κένσινγκτον, στο Λονδίνο. Ο αφηγητής αναγνωρίζει τον Ζαφάρ, συμφοιτητή του άλλοτε στην Οξφόρδη, όπου σπούδασαν μαθηματικά. Μέχρι τις αρχές της δεκαετίας του 1990, οι δύο νέοι είχαν κάποια επαφή καθώς είχαν ακολουθήσει λίγο πολύ μια παρόμοια πορεία: μετά τα μαθηματικά, τα χρηματοοικονομικά∙ μάλιστα ο Ζαφάρ είχε ήδη αποκτήσει τη φήμη ενός «λαμπρού αν και μάλλον εκκεντρικού μάγου των χρηματοοικονομικών», όταν ο αφηγητής τον είχε συναντήσει στη Νέα Υόρκη, στη διάρκεια ενός σεμιναρίου για τη διαχείριση παραγώγων. Επομένως, η ιστορία του Ζαφάρ είναι και μια εξομολόγηση. Το γιατί θα το ανακαλύψει ο αναγνώστης στις σελίδες του βιβλίου, μαζί με την προσωπική ιστορία του Ζαφάρ που εξηγεί την επιθυμία του να γίνει αποδεκτός σε μια κοινωνία.

ID #531 | ημερομηνία: 2019-12-03
Χαρά Γκίνη (μη εγγεγραμμένος χρήστης) | 51 κριτικές

Πάρα πολύ καλό

Το "Υπό το φως των όσων γνωρίζουμε" είναι ένα στοχαστικό και ταυτόχρονα συναρπαστικό έργο για τη διάλυση των κρατών, τον πόλεμο κατά τον 21ο αιώνα, το γάμο στην αγγλική αριστοκρατία και τα μαθηματικά του έρωτα, που εκτυλίσσεται ανάμεσα στο Λονδίνο τη Νεα Υόρκη και την Καμπούλ μετά την 11η Σεπτεμβρίου.

Top5 βιβλίων με τις περισσότερες κριτικές στην κατηγορία

Η σιωπηλή ασθενής (126)
Michaelides Alex
Διόπτρα

Η φάρμα των ζώων (115)
Orwell George
Κάκτος

Ο αλχημιστής (98)
Coelho Paulo
Εκδοτικός Οίκος Α. Α. Λιβάνη

Λύω, σιωπή! (98)
Da Costa Mark Christopher
Πηγή

Όταν σκοτώνουν τα κοτσύφια (97)
Lee Harper
Bell / Χαρλένικ Ελλάς

Top5 βιβλίων με τις περισσότερες κριτικές στην κατηγορία