Το Γιαρκ

  • img
Συνολική βαθμολογία (1-10):

8.3

Κριτικές

8

Συγγραφέας Santini Bertrand
Εκδόσεις Οξύ
ISBN 9789604366880
Μοιράσου αυτό το βιβλίο Facebook    Twitter    E-mail
Παρακολούθηση βιβλίου
Εγγράψου δωρεάν στο Bookfriends.gr, επίλεξε Παρακολούθηση βιβλίου και θα σε ενημερώνουμε κάθε φορά που ένας αναγνώστης γράφει ένα νέο review για το βιβλίο αυτό!
Γράψε τη δική σου κριτική
Θα εμφανίζεται δημόσια.
Η διεύθυνση δεν θα εμφανίζεται δημόσια. Θα λάβεις e-mail επιβεβαίωσης για να καταχωρηθεί η κριτική σου.
Έως 30 χαρακτήρες.
Κριτικές βιβλίου: 8
ID #70528 | ημερομηνία: 2022-12-31
Argi | 37 κριτικές

Υπέροχο

Το Γιαρκ αγαπά τα παιδιά. Αλλά με μια αγάπη ιδαίτερη, όπως συνήθως αγαπούν τα τέρατα. Και όπως κάθε παράξενο πλάσμα, έχει κι αυτό την αδυναμία του, έχει ευαίσθητο στομάχι! Όπως οι ηλικιωμένοι μπορούν να χωνέψουν μόνο μαλακές σούπες, έτσι και το δικό του μπορεί να ανεχτεί μόνο τη σάρκα των καλών παιδιών, γιατί η κακία αλλάζει τη χημική σύσταση των παιδιών και όταν αυτά κάνουν μία κακή πράξη, η καρδιά τους βγάζει ένα ισχυρό δηλητήριο και η σάρκα τους γίνεται τοξική. Το Γιαρκ θα προτιμούσε να ξεκοκκαλίζει τους κακούς, αλλά το δικό του στομάχι ανέχεται μόνο για τους καλούς, και δυστυχώς οι καλοί σπανίζουν. Απολαυστικότατο!!!

ID #68799 | ημερομηνία: 2022-05-23
Sofia | 231 κριτικές

Μου άρεσε πολύ γιατί...

...μου θύμισε το γκόθικ σύμπαν του Μπάρτον. Γιατί, είναι ένα ποιητικό βιβλίο με απολαυστική γραφή. Γιατί, είναι σκοτεινό και συνάμα φωτεινό και αστείο. Γιατί, γεννά ερωτήματα με το τι είναι "τερατώδες" τελικά. Γιατί, έχει έξοχη εικονογράφηση. Και γιατί, μέσα από τον τρόμο και το αλλόκοτο, σε οδηγεί στην απόλυτη αρμονία της αγάπης.

ID #54597 | ημερομηνία: 2021-07-08
booklet.gr | 62 κριτικές

Κριτική

Ένα πολύ όμορφο βιβλίο με μηνύματα για μικρούς και μεγάλους.

ID #51038 | ημερομηνία: 2021-04-15
PanosP. | 148 κριτικές

Κριτική

Όμορφο και πρωτότυπο παραμύθι με ωραία μηνύματα ωραία εικονογράφηση και ενδιαφέρουσα ιστορία.

ID #50527 | ημερομηνία: 2021-04-10
Lygeri Simeionopoulou | 236 κριτικές

Το Γιαρκ

Τι ωραίο παιδικό ( not) βιβλίο είναι αυτό! Η αλήθεια είναι πως απευθύνεται σε παιδιά άνω των 12 και φυσικά τους ενηλίκους που έχουν διάθεση για ενα gothic, grotesque, σκοτεινό παραμύθι που θυμίζει αδερφούς Γκριμ στο πρωτότυπο όμως! "...Το πιο διαδεδομένο είδος τέρατος στη Γη είναι ο Άνθρωπος. Υπάρχει όμως κι ένα άλλο, σπανιότερο, μα τρομερό τέρας. Το Γιαρκ.." Το Γιαρκ τρώει παιδιά. Μόνο τα καλά όμως. Τα καλά παιδιά του προκαλούν στομαχικές διαταραχές. " ..Το Γιαρκ θα προτιμούσε τα άτακτα παιδιά να τιμωρούσε, να 'χε δηλαδή τον τρόπο να καθαρίσει και τον τόπο. Η φύση, όμως, δεν έχει ηθική και δεν τη νοιάζει τι καλό και το κακό να ξεχωρίζει. Κι από τα παλιά τα χρόνια, οι καλοί τρώγονται πρώτοι.." Είχα πολύ καιρό να διαβάσω ένα τόσο αστεία και σωστά δομημένο αλληγορικό παραμύθι που γίνεται διδακτικό ύπουλα, σου περνάει μηνύματα εκεί που διασκεδάζεις και τελικά το τελειώνεις και αναρωτιέσαι από που προήλθαν όλες αυτές οι σκέψεις.. Κάπου είχα διαβάσει ότι μια καλή ταινία σε κάνει να μιλάς για την ταινία. Μια πολύ καλή ταινία σε κάνει να μιλάς για την τέχνη και τη ζωή. Αυτό συμβαίνει κι εδώ. "..-οι άνθρωποι δεν έχουν πολλή φαντασία. Δε βλέπουν την ομορφιά παρά μόνο σε ότι τους μοιάζει. - μα κι εσύ άνθρωπος είσαι! Εκπλήσσεται το Γιαρκ. -Ναι, και αφού σε βρίσκω όμορφο, θα πει ότι μοιάζουμε εμείς οι δύο!" Η Κατερινα Φραγκου στη μετάφραση έκανε μια δύσκολη δουλειά με ένα κείμενο λιγο ιδιαίτερο. Σε σημεία μάλιστα υπάρχει ομοιοκαταληξία- δεν ξέρω αν στο πρωτότυπο υπάρχει παντού ή εν μέρει όπως στο ελληνικό, ήταν όμως διασκεδαστική νότα. Η εικονογράφηση δε, Laurent Gapaillard , με γκραβούρες, δίνει άλλη αξία στο βιβλίο. Συγχαρητήρια στις @oxy_pbl που έφεραν το βιβλίο του Bertrand Santini στην Ελλάδα. Δηλώνω ενθουσιασμένη.

ID #16214 | ημερομηνία: 2020-07-11
Κωνσταντίνα Χρυσικού | 1542 κριτικές

Διασκεδαστικό

Ένα βιβλίο ιδιαίτερα διασκεδαστικό και διαφορετικό. Το Γιάρκ αγαπάει τα παιδιά και τους μαθαίνει την αγάπη. Διαβάζεται και από μεγαλύτερους.

ID #9810 | ημερομηνία: 2020-07-07
Μιχάλης Σέργης | 25 κριτικές

Ευχάριστα διεστραμμένο παραμύθι

Το Γιαρκ είναι ένα σύντομο, ευχάριστα διεστραμμένο παραμύθι για ένα τέρας το οποίο τρώει καλά παιδάκια γιατί, όπως ξέρετε, τα κακά παιδιά του ανακατεύουν το στομάχι. Όταν όμως αποκτά την πρώτη του φίλη, όλα αλλάζουν. Μια πολύ καλογραμμένη, ευφάνταστη ιστορία, με έξυπνο χιούμορ και μηνύματα για τη φιλία και την αγάπη. Έχει μερικές αρκετά γραφικές περιγραφές οπότε ίσως να μην είναι κατάλληλο για πολύ μικρά παιδιά (εκτός αν έχουν γερό στομάχι σαν του Γιαρκ!) Συνοδεύεται από καταπληκτικές εικονογραφήσεις του Laurent Gapaillard.

ID #8840 | ημερομηνία: 2020-07-06
Μαρία Μιχαλάκη | 54 κριτικές

Διασκεδαστικό και άκρως ώριμο

Το Γιάρκ είναι ένα τέρας που αγαπάει τα καλά παιδιά. Ως κολατσιό. Τα ζωηρά παιδιά του φέρνουν καούρες και δυσπεψία. Αλλά που μπορεί κανείς σήμερα να βρει καλά παιδιά; Ένα πρωτότυπο παραμύθι για εφηβάκια και λίγο μεγαλύτερα παιδία που διδάσκει με ευαισθησία και χιούμορ έννοιες όπως την αγάπη και την φιλοζωία.

Top5 βιβλίων με τις περισσότερες κριτικές στην κατηγορία

Θα σ' αγαπώ ό,τι κι αν γίνει (41)
Gliori, Debi
Εκδόσεις Πατάκη

Top5 βιβλίων με τις περισσότερες κριτικές στην κατηγορία