Παρενέργειες

  • img
Συνολική βαθμολογία (1-10):

8.2

Κριτικές

9

Μοιράσου αυτό το βιβλίο Facebook    Twitter    E-mail
Παρακολούθηση βιβλίου
Εγγράψου δωρεάν στο Bookfriends.gr, επίλεξε Παρακολούθηση βιβλίου και θα σε ενημερώνουμε κάθε φορά που ένας αναγνώστης γράφει ένα νέο review για το βιβλίο αυτό!
Γράψε τη δική σου κριτική
Θα εμφανίζεται δημόσια.
Η διεύθυνση δεν θα εμφανίζεται δημόσια. Θα λάβεις e-mail επιβεβαίωσης για να καταχωρηθεί η κριτική σου.
Έως 30 χαρακτήρες.
Κριτικές βιβλίου: 9
ID #35224 | ημερομηνία: 2020-08-31
Βασιλική Τσούνη | 1816 κριτικές

Πλοκή που κυλά!!!

Ένα βιβλίο με εξαιρετική πλοκή που καθηλώνει και κερδίζει και τον πιο απαιτητικό αναγνώστη.

ID #34053 | ημερομηνία: 2020-08-27
Κωνσταντίνα Χρυσικού | 1541 κριτικές

Παρενέργειες

Ιδιαίτερη πλοκή που σε καθηλώνει. Επίκαιρο και συναρπαστικό. Καταπληκτικό τέλος που κερδίζει κάθε αναγνώστη.

ID #18026 | ημερομηνία: 2020-07-12
Αντρέας Ζήσης (μη εγγεγραμμένος χρήστης) | 1 κριτικές

Αγωνία μέχρι την τελευταία σελίδα

Πολύ καλή πλοκή και ρυθμός, που σε κρατάν σε αγωνία μέχρι το τέλος!

ID #12958 | ημερομηνία: 2020-07-09
Μαρία Καραπανάγου | 978 κριτικές

Βιβλίο

Εξαιρετική πλοκή , δεν σε αφήνει να χάσει σελίδα !

ID #7722 | ημερομηνία: 2020-07-04
Γεωργία Λυκούδη (μη εγγεγραμμένος χρήστης) | 1 κριτικές

Εξαιρετική πλοκή

Το βιβλίο μου το σύστησε η αδερφή μου και το πήρα μαζί μου στο εξωτερικό όπου σπουδάζω. Με την καραντίνα το άρχισα και το τελείωσα σε 2 μέρες.Με εξέπληξε η ιστορία και η απόφαση της ηρωίδας να συμμετάσχει σε ιατρικό πείραμα, κατι που τώρα μοιάζει τοσο πιστευτό και συμβαίνει. Το προτείνω ανεπιφύλακτα και ανυπομονώ για τη συνέχεια.

ID #5620 | ημερομηνία: 2020-06-27
Κατερίνα Νάγκη (μη εγγεγραμμένος χρήστης) | 1 κριτικές

Ρυθμός που σε καθηλώνει

Πολύ δυνατή πλοκή, με γρήγορο ρυθμό. Μόλις γνωρίσουμε λίγο τους χαρακτήρες αρχίσουν να λαμβάνον χώρα πολλά γεγονότα μέσα σε λίγα κεφάλαια, που το καθένα όμως έχει την σημασία του για την συνέχεια της ιστορίας. Προς το τέλος διάφορες αποκαλύψεις βγαίνουν στο φως, τις οποίες προσωπικά δεν περίμενα. Μπορώ να πω πως όλη η ιστορία - και ειδικά το τέλος - ήταν μια ευχάριστη έκπληξη!

ID #5612 | ημερομηνία: 2020-06-27
Anastasia Kan (μη εγγεγραμμένος χρήστης) | 1 κριτικές

αριστούργημα

Kαταπληκτική πλοκή και πολύ δυναμική ηρωίδα. Το θέμα είναι πολύ σχετικό τώρα με την κρίση του ιού κοροναϊού.

ID #2259 | ημερομηνία: 2020-06-05
Νάντια Κίσκα | 20 κριτικές

Κάπου στράβωσε

Ξεκίνησε πολλά υποσχόμενο. Πολύ ωραίο plot, με στιγμές έντασης και την ιστορία να ρέει με ενδιαφέρον και συνοχή. Και κάπου στράβωσε. Υπάρχουν σκηνές που δεν υπάρχει κανένα νόημα για την ύπαρξη τους. Αψυχολόγητες συμπεριφορές και γεγονότα που εμφανίζονται από το πουθενά χωρίς κανένα υπόβαθρο. Μου άρεσε αρκετά και το στόρι σε κρατάει ενώ το τέλος κορυφώνει την ιστορία ακριβώς όπως πρέπει για να αγωνιάς για το επόμενο.

ID #1248 | ημερομηνία: 2020-06-03
Αλέξης Ζησιμόπουλος | 37 κριτικές

Παρενέργειες 1#

Πάνω απ' όλα, αυτό το βιβλίο είναι ένα εξαιρετικό δέιγμα κειμένου γραμμένο από δύο άτομα. Δεν είναι ούτε στο ελάχιστο φανερό ότι γράφτηκε από δύο διαφορετικά άτομα. Αν δεν υπήρχε στον τίτλο και δεν είχε δύο βιογραφικά, δεν νομίζω να το είχα καταλάβει ποτέ. Είναι αξιοθαύμαστο και μη-ερμηνέυσιμο για μένα πως συνέβη να υπάρχει τέτοια χημεία στο γράψιμο, μα υπάρχει. Από κει και πέρα, η γραφή του είναι εντάξει. Υπάρχουν αρκετά σημεία που θα μπορούσαν να έχουν καλύτερη απόδοση, λιγότερες επαναλήψεις και μια πιο στρωτή διαχείριση, μα υπάρχει ροή, όμορφες περιγραφές και κάποιες δυνατές αφηγήσεις. Νιώθω ότι κυριαρχούν ζητήματα με τον βηματισμό της πλοκής. Δεν υπάρχει απαραίτητα κάποια κοιλιά, μα το ενδιαφέρον δημιουργήθηκε για μένα στο τέλος της μέσης και την αρχή της κλιμάκωσης της ιστορίας. Και αυτό το λέω με μια μικρή επιφύλαξη γιατί δεν είναι τόσο ξεκάθαρα δομημένο το pacing της αρχής-μέσης-τέλους. Στο περιεχόμενο τώρα, η ιστορία παρουσιάζει διάφορα στοιχεία που θα μπορούσαν να εξελιχθούν σε απίθανα plot points, αργότερα. Σε κάποιο άλλο βιβλίο. Εδώ πέφτουν θεμέλια. Απ' τη μία, κατάφερε να μου τραβήξει το ενδιαφέρον αρκετά ώστε να νοιάζομαι. Απ' την άλλη, ως θρίλερ δεν κατάφερε να με τρομάξει. Ως επιστημονική φαντασία, δεν κατάφερε να με βυθίσει τόσο στο είδος. Ως αισθηματικό, γιατί υπάρχει και κάτι απ' αυτό, δεν κατάφερε να με κερδίσει αρκετά. Όλα όσα γίνονταν στην πλοκή μέχρι να περάσουμε το μεγαλύτερο μέρος των σελίδων ήταν λίγο χλιαρά προς ενδιαφέροντα. Έπειτα από αρκετές σελίδες, η ιστορία παίρνει τα πάνω της. Είμαι πιο ανυπόμονος για το επόμενο βιβλίο απ' όσο ήμουν για αυτό διαβάζοντας. Ωστόσο, οι ιδέες που παρουσιάζει είναι ενδιαφέρουσες. Και σαν προοπτικές και στο πως αποδίδονται. Η ατμόσφαιρα εδραιώνεται (σιγά-σιγά) και οι χαρακτήρες παίζουν τους ρόλους τους και μπορείς να τους συμπαθήσεις ή αντιπαθήσεις. Τα plot twists, αν και μερικά αδύναμα, υπάρχουν και σε κρατάνε σε μια εγρήγορση. Οι συγγραφείς σίγουρα έχουν φαντασία και μπορούν να γράψουν. Νιώθω ότι μπορούν και καλύτερα και περιμένω τη συνέχεια. Ίσως αν είχα όλη τη σειρά των βιβλίων μπροστά μου να διαβάσω μεμιάς, να μην μου φαινόταν κάπως σαν "αργή εισαγωγή" αυτό το βιβλίο. Μα ακόμη κι έτσι, δεν είναι ένα κακό δέιγμα ιδιαίτερης επιστημονικής φαντασίας.

Top5 βιβλίων με τις περισσότερες κριτικές στην κατηγορία

Λυκόφως (30)
Meyer Stephenie
Ψυχογιός

Αγώνες πείνας 1 (29)
Collins Suzanne
Ψυχογιός

Ο κύριος Μερσέντες (18)
King Stephen
Bell / Χαρλένικ Ελλάς

Η εποχή των θρύλων (16)
Δημακόπουλος Γρηγόρης Κ.
Εκδόσεις Πηγή

Top5 βιβλίων με τις περισσότερες κριτικές στην κατηγορία