Ένας ξαφνικός θάνατος

  • img
Συνολική βαθμολογία (1-10):

6.5

Κριτικές

4

Συγγραφέας Rowling J. K.
Εκδόσεις Ψυχογιός
ISBN 9786180100327
Μοιράσου αυτό το βιβλίο Facebook    Twitter    E-mail
Παρακολούθηση βιβλίου
Εγγράψου δωρεάν στο Bookfriends.gr, επίλεξε Παρακολούθηση βιβλίου και θα σε ενημερώνουμε κάθε φορά που ένας αναγνώστης γράφει ένα νέο review για το βιβλίο αυτό!
Γράψε τη δική σου κριτική
Θα εμφανίζεται δημόσια.
Η διεύθυνση δεν θα εμφανίζεται δημόσια. Θα λάβεις e-mail επιβεβαίωσης για να καταχωρηθεί η κριτική σου.
Έως 30 χαρακτήρες.
Κριτικές βιβλίου: 4
ID #70435 | ημερομηνία: 2022-12-10
Evgie | 53 κριτικές

Ένα κουραστικό βιβλίο

Στην αρχή δεν είχα ιδέα πώς να το βαθμολογήσω. 1) Πολλοί χαρακτήρες, οι οποίοι, ειλικρινά, με κούρασαν. Πάρα πολλές οπτικές γωνίες. Πάρα πολλά πρόσωπα που εναλλάσσονταν. Έξυπνο αυτό που έκανε η συγγραφέας δεν λέω αλλά συνάμα για εμένα ήταν κουραστικό να περνάω από τον ένα στον άλλο, ειδικότερα, αν δεν έχω καταλάβει και καλά ποιος είναι ο χαρακτήρας για τον οποίο διάβαζα και το πώς συνδεόταν με την όλη ιστορία. Δυστυχώς, με κανέναν χαρακτήρα δεν συνδέθηκα, δεν ένιωσα ιδιαίτερη περηφάνια ή χαρά για αυτόν. Ένα σχετικά μεγάλο ποσοστό αυτών φερόταν σαν κόπανοι (πχ. Φάτς, Παρμίντερ, Σάιμον κλπ.). (view spoiler) 2) Πολλές περιγραφές. Μόλις κατάλαβα από τις πρώτες σελίδες του βιβλίου ότι έχει τόσες περιγραφές για το καθετί θυμάμαι ότι είπα στον εαυτό μου: «Ωχ θα το μισήσω αυτό» . Και δεν μπορώ να πω ότι δεν υπήρξαν φορές που δεν το μίσησα γιατί με κούρασε στο διάβασμα. Προειδοποιώ, δεν είναι βιβλίο που θα το διαβάσεις για να περάσεις την ώρα σου. Και μην έχεις καν την εντύπωση ότι θα το τελειώσεις μέσα σε μια μέρα. Εκτός αν είσαι ταχυreader. Τότε έχεις όλο μου το respect. ;) 3) Όμως είχε και θετικά (έτσι για να μην το αδικώ) . Το ενάμιση που έβαλα ήταν γιατί στη πορεία από βαρετό που ξεκίνησε, απέκτησε ενδιαφέρον από κάποιο κεφάλαιο και ύστερα και μέχρι το τέλος. Και αυτό με κράτησε να συνεχίσω να το διαβάζω. Ήμουν έτοιμη να το DNFαρω, το ομολογώ χωρίς τύψεις. Και το έκανα αρκετές φορές αλλά τελικά πείσμωσα να το συνεχίσω και μετά από αρκετό διάβασμα έφτασα στο σημείο που είπα. Εντάξει το τέλος ναι μεν είναι δραματικό αλλά πιστεύω βάζει τους πάντες ή σχεδόν όλους στη θέση τους. 4) Και φυσικά αυτό που μου άρεσε πιο πολύ ήταν το σκληρόδετο εξώφυλλο. Μοιάζει σαν εκείνα τα βιβλία που βρίσκεις στις (παλιές κυρίως) βιβλιοθήκες. Τα μεγάλα εκείνα σκληρόδετα βιβλία χωρίς τα εικονογραφημένα εξώφυλλα.

ID #33077 | ημερομηνία: 2020-08-24
Γιώτα Κατσώνη | 1054 κριτικές

Καλό

Αποτελεί το πρώτο βιβλίο της Ρόουλινγκ που εκδόθηκε μετά από τη σειρά των έργων του Χάρυ Πότερ, η πρώτη φορά που η συγγραφέας απομακρυνόταν από τη θεματολογία αυτής της σειράς και το πρώτο μυθιστόρημά της που απευθύνεται σε ενήλικο αναγνωστικό κοινό.

ID #23967 | ημερομηνία: 2020-07-17
Παναγιώτης Ανδρουλάκης | 16 κριτικές

J. K. Rowling - Ένας ξαφνικός θάνατος

Από τη δημιουργό του παγκόσμιου best seller "Harry Potter", ο "Ξαφνικός θάνατος" έρχεται για να ταράξει τα νερά της μικρής κοινότητας του Πάγκφορντ της Αγγλίας. Ο θάνατος ενός επιφανούς προσώπου συνενώνει και αποξενώνει πρόσωπα και καταστάσεις. Από τον πιο μικρό ως τον πιο μεγάλο κάτοικο αυτής της μικρής περιοχής, οι χαρακτήρες σκιαγραφούνται και εξελίσσονται μέσα από την εξιχνίαση της υπόθεσης. Ξεφεύγοντας από το χαρακτηριστικό της ύφος, η Rowling παίρνει τα ηνία ενός πιο σκοτεινού, αλλά και κοινωνικού, αφηγήματος. Κατευθύνει τους αναγνώστες μέσα από τις πολλαπλές οπτικές γωνίες στα γεγονότα: πολιτικές, κοινωνικές, επαγγελματικές σχέσεις διαταράσσονται και σπάνε· έρωτες, πάθη και μίση αναπτύσσονται ή και διαλύονται. Η πολυεστιακή γραφή της κάνει το αναγνωστικό κοινό να γνωρίζει τα πάντα και να μην ξέρει τίποτα!

ID #10771 | ημερομηνία: 2020-07-08
Παπαδοπούλου Γεωργία | 127 κριτικές

Μια διαφορετική Ρόουλινγκ

Όλα ξεκινούν με τον θάνατο του Μπάρι Φερμπράδερ, που φέρνει την αναστάτωση στην ζωή της μικρής κοινότητας του Πάγκφορντ . Μυστικά που αποκαλύπτονται και εκθέτουν την ζωή των σοβαρών και επιφανών μελών της κοινότητας. Θέματα όπως o σχολικός εκφοβισμός, ο ρατσισμός, η βία, η ομοφυλοφιλία ,τα ναρκωτικά θίγονται σε αυτό το βιβλίο της Ρόουλινγκ που ξεπερνά τον Χάρι Πότερ για να γράψει με καταιγιστικό τρόπο ένα κοινωνικό μυθιστόρημα που θίγει τα σοβαρά θέματα της εποχής μας. Πώς είναι δυνατόν σε μια τόσο μικρή κοινότητα να υπάρχουν τόσο σοβαρά προβλήματα? Και όμως είναι αυτά που κρύβονται διακριτικά για να μην ενοχλούν την ηθική και την υπόληψη των κατοίκων. Πάθη, ίντριγκες που καταστρέφουν, εξομολογήσεις που σοκάρουν, πράξεις που τιμωρούνται , θύματα που γίνονται θύτες και αντίστροφα.

Top5 βιβλίων με τις περισσότερες κριτικές στην κατηγορία

Top5 βιβλίων με τις περισσότερες κριτικές στην κατηγορία