Βορράς και νότος

  • img
Συνολική βαθμολογία (1-10):

9.0

Κριτικές

5

Συγγραφέας Gaskell Elizabeth
Εκδόσεις Μίνωας
ISBN 9786180211030
Μοιράσου αυτό το βιβλίο Facebook    Twitter    E-mail
Παρακολούθηση βιβλίου
Εγγράψου δωρεάν στο Bookfriends.gr, επίλεξε Παρακολούθηση βιβλίου και θα σε ενημερώνουμε κάθε φορά που ένας αναγνώστης γράφει ένα νέο review για το βιβλίο αυτό!
Γράψε τη δική σου κριτική
Θα εμφανίζεται δημόσια.
Η διεύθυνση δεν θα εμφανίζεται δημόσια. Θα λάβεις e-mail επιβεβαίωσης για να καταχωρηθεί η κριτική σου.
Έως 30 χαρακτήρες.
Κριτικές βιβλίου: 5
ID #36166 | ημερομηνία: 2020-09-09
Evgie | 28 κριτικές

Συναρπαστικό μυθιστόρημα

Ένα συναρπαστικό μυθιστόρημα που διαδραματίζεται στα μέσα του 19ου αιώνα σε μια πόλη της Αγγλίας το Μίλτον. Σε αυτή τη πόλη που τα πάντα λειτουργούν και κινούνται με διαφορετικούς ρυθμούς όπως σε κάθε βιομηχανική πόλη της εποχής, σπάει αυτό το tempo μια οικογένεια του Νότου, οι Χέιλ. Αυτή η οικογένεια έρχεται σε επαφή με πολλούς ανθρώπους από πολλά στρώματα και σιγά σιγά θα γίνει ένας συνδετικός κρίκος αυτών. Μέσα σε όλα αυτά ανθεί και ένας έρωτας που ξεκίνησε από haters to lovers relationship. Σε αυτό το βιβλίο αυτό συνδυάζονται πετυχημένα δράμα, ρομάντζο, στοιχεία οικονομικής και κοινωνικής ιστορίας/κατάστασης εποχής. Όμως, είχε πολλές περιγραφές και πολλές επιβραδύνσεις που, ναι μεν αύξαναν την αγωνία για κάτι, αλλά μερικές φορές ψιλοκούραζαν.

ID #23169 | ημερομηνία: 2020-07-16
Δέσποινα Τοκμακίδου | 50 κριτικές

Βορράς και Νότος

Κοινωνικοπολιτικό μυθιστόρημα και ταυτόχρονα βικτοριανή ιστορία αγάπης, αυτό το βιβλίο αποτυπώνει με μεγάλη ευκρίνεια μια ολόκληρη εποχή και αναλύει αριστοτεχνικά την μεγάλη αντίθεση στην ιδεολογία και τον τρόπο ζωής της βόρειας και νότιας Αγγλίας στα μέσα του 19ου αιώνα. Απολαυστική επιλογή για όσους αγαπούν την βρετανική φλεγματικότητα.

ID #12518 | ημερομηνία: 2020-07-09
Βασιλική Τσούνη | 1816 κριτικές

Κλασσικό αριστούργημα!!!

Ένα από τα σημαντικότερα μυθιστορήματα της βικτοριανής εποχής, το «Βορράς και Νότος» της Ελίζαμπεθ Γκάσκελ, το οποίο έχει αποτελέσει τη βάση για δύο τηλεοπτικές σειρές, εκδίδεται για πρώτη φορά σε ελληνική μετάφραση. Το έργο του 1854 τοποθετείται στην Αγγλικά των πρώτων χρόνων της Βιομηχανικής Επανάστασης και καταφέρνει να μας παρουσιάσει όλες τις κοινωνικές συνθήκες που αναδύονται με τη νέα τάξη πραγμάτων, δίνοντας μας συγχρόνως μια θυελλώδη ερωτική ιστορία και μία από τις πιο αυθεντικές ηρωίδες της βικτοριανής λογοτεχνίας, την Μάργκαρετ Χέιλ.

ID #11993 | ημερομηνία: 2020-07-09
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΠΑΓΚΑΚΟΥ | 52 κριτικές

Βόρειοι και Νότιοι!

Η Ελίζαμπεθ Γκάσκελ με αυτό το μυθιστόρημα, πραγματεύεται την ζωή της νεαρής Μάργκαρετ Χιλ, που αναγκάζεται να μετακομίσει με την οικογένειά της από τον αγροτικό Νότο σε μια βιομηχανική πόλη στον Βορρά, στην ασχήμια και στις δύσκολες συνθήκες διαβίωσης των εργατών. Η θυελλώδης σχέση της με τον αυτοδημιούργητο βιομήχανο Τζον Θόρντον, οι απαρχές της βιομηχανικής επανάστασης και ο κοινωνικός προβληματισμός της εποχής, προσδίδουν στην ηρωίδα αυθεντικότητα και την καθιστούν χαρακτηριστικό παράδειγμα της βικτοριανής λογοτεχνίας!

ID #6426 | ημερομηνία: 2020-07-01
Αθηνά Λεοντιάδου | 322 κριτικές

Όμορφο must read

Ένα ενδιαφέρον βιβλίο που παρουσιάζει με εξαιρετικό τρόπο τις διαφορές ανάμεσα στη ζωή στην εξοχή και στην ζωή στην πόλη στην περιοδο της εκβιομηχανισης των αγγλικών πόλεων. Μέσα από τα μάτια της ηρωίδας Margaret που έρχεται με την οικογένειά της από την εξοχή βλέπουμε τις διαφορές τόσο στο φαίνεσθε όσο και στο είναι. Παράλληλα η ηρωίδα καλείται να αντιμετωπίσει και οικογενειακές και ηθικές κρίσεις και να αποφασίσει εάν τελικά θα αποδεχθεί το νέο της περιβάλλον. Την ίδια στιγμή βλέπουμε και πως το περιβάλλον της βλέπει εκείνη και την οικογένειά της. Γενικά είναι ένα εξαιρετικό έργο και μια μελέτη πάνω στην ηθική, τις ανθρώπινες σχέσεις, την αξιοπρέπεια, και την αντιμετώπιση των αλλαγών.

Top5 βιβλίων με τις περισσότερες κριτικές στην κατηγορία

Η σιωπηλή ασθενής (124)
Michaelides Alex
Διόπτρα

Η φάρμα των ζώων (114)
Orwell George
Κάκτος

Λύω, σιωπή! (98)
Da Costa Mark Christopher
Πηγή

Όταν σκοτώνουν τα κοτσύφια (97)
Lee Harper
Bell / Χαρλένικ Ελλάς

Ο αλχημιστής (97)
Coelho Paulo
Εκδοτικός Οίκος Α. Α. Λιβάνη

Top5 βιβλίων με τις περισσότερες κριτικές στην κατηγορία