Το βαμμένο πουλί

  • img
Συνολική βαθμολογία (1-10):

7.7

Κριτικές

6

Συγγραφέας
Εκδόσεις Μεταίχμιο
ISBN 9786180312133
Μοιράσου αυτό το βιβλίο Facebook    Twitter    E-mail
Παρακολούθηση βιβλίου
Εγγράψου δωρεάν στο Bookfriends.gr, επίλεξε Παρακολούθηση βιβλίου και θα σε ενημερώνουμε κάθε φορά που ένας αναγνώστης γράφει ένα νέο review για το βιβλίο αυτό!
Γράψε τη δική σου κριτική
Θα εμφανίζεται δημόσια.
Η διεύθυνση δεν θα εμφανίζεται δημόσια. Θα λάβεις e-mail επιβεβαίωσης για να καταχωρηθεί η κριτική σου.
Έως 30 χαρακτήρες.
Κριτικές βιβλίου: 6
ID #20465 | ημερομηνία: 2020-07-14
elpida st | 528 κριτικές

Σκληρό

Ένα αγόρι στην Ανατολική Ευρώπη βιώνει με τον πιο βάναυσο τρόπο την επέλαση του Β Παγκόσμιου Πολέμου. Η ιστορία του συγκλόνισε το αναγνωστικό κοινό και προκάλεσε αντιδράσεις. Είναι μια πραγματικότητα που δεν αντέχουν τα μάτια και έτσι επιλέγουν να την αποκηρύξουν. Μπορεί να κρυφτεί ένας ελέφαντας πίσω από ένα φύλλο; Έτσι και η ιστορία βγαίνει στο φως και είναι αδύνατο να μην αγγίξει τον αναγνώστη.

ID #11224 | ημερομηνία: 2020-07-08
SAKKATOS AKIS | 150 κριτικές

Φρίκη πολέμου

Η προσπάθεια ενός εξάχρονου αγοριού να επανενωθεί με την οικογένεια του κατά τη διάρκεια του Β' Παγκόσμιου πολέμου. Σκληρές εικόνες και περιγραφές που σοκάρουν καθώς μπροστά σου παρουσιάζεται ολη η φρίκη του πολέμου. Δεν είναι βιβλίο για όλους αλλά σίγουρα η γραφή του Κοζίνσκι ταράζει και συγκινεί.

ID #10865 | ημερομηνία: 2020-07-08
Ευάγγελος Τελληγιαννίδης | 30 κριτικές

Μέτριο (?)

Ένα βιβλίο με θέμα την οδύσσεια ενός εξάχρονου αγοριού στην Ανατολική Ευρώπη κατά τη διάρκεια του Β' Παγκόσμιου πολέμου. Ομολογουμένως η γραφή του Kosinski είναι ιδιαίτερη και το θέμα που πραγματεύεται έχει ενδιαφέρον. Δυστυχώς, όμως, η ανάγνωσή μου σταμάτησε κάπου στη μέση του βιβλίου. Δεν ήταν η βία των σκηνών που περιέγραφε, ούτε η "επανάληψη" των πανομοιότυπων σκηνών που με ώθησαν στο να σταματήσω την ανάγνωση. Ίσως, ακόμη και τώρα, να μην ξέρω ποιός ήταν ο λόγος που δεν το ολοκλήρωσα. Δε θα αποτρέψω κάποιον να το διαβάσει, ας πούμε απλά ότι δεν με άγγιξε τη χρονική στιγμή που το διάβασα. Σίγουρα κάποια στιγμή θα του δώσω μια ακόμη ευκαιρία και ελπίζω να με κερδίσει.

ID #6915 | ημερομηνία: 2020-07-03
ΜΑΝΕΣΗΣ ΜΑΡΙΟΣ | 44 κριτικές

ΙΔΙΑΙΤΕΡΟ

Με θέμα την πολύχρονη προσπάθεια ενός νεαρού Εβραίου να επανενωθεί με την οικογένειά του, ο Kosinski δημιουργεί ένα μυθιστόρημα το οποιό είναι άκρως περιγραφικό και με σκληρές εικόνες. Ο λόγος όπως χρησιμοποιείται, αλλά, και το ίδιο το θέμα του βιβλίου σε κρατάν σε αγωνία μέχρι κ το τέλος.

ID #6560 | ημερομηνία: 2020-07-01
Sideris Nt | 217 κριτικές

Γροθιά στο στομάχι.

Η ιστορία είναι από μόνη της πολύ δυνατή, αλλά η γραφή του Kosinski απογειώνει το συνολικό αποτέλεσμα. Με γλώσσα ωμή χωρίς καμιά περικοπή περιγράφει σκηνές απίστευτης βιαιότητας και ωμότητας. Σίγουρα χρειάζεται "γερό στομάχι" και δεν ήταν λίγες οι φορές που η αληθοφάνεια και η ωμότητα των περιγραφών με ανάγκασαν να σταματήσω για μια ανάσα. Οι υπερβολές δεν λείπουν στις περιγραφές, αλλά υποτάσσονται στα όρια της μυθοπλασίας, σε ένα βιβλίο που εν τέλει υμνείται η πάλη για ζωή και επιβίωση.

ID #690 | ημερομηνία: 2019-12-16
Βασιλική Τσούνη | 1816 κριτικές

Συγκλονιστικό!!!!

Το «Βαμμένο πουλί» του Πολωνού Γιέρζι Κοζίνσκι είναι η περιπλάνηση ενός εξάχρονου αγοριού από χωριό σε χωριό στην ύπαιθρο της Ανατολικής Ευρώπης κατά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο και ο αγώνας του για επιβίωση μέσα από τη συγκλονιστική αφήγηση του ίδιου του μικρού ήρωα.

Top5 βιβλίων με τις περισσότερες κριτικές στην κατηγορία

Top5 βιβλίων με τις περισσότερες κριτικές στην κατηγορία