Παράξενες ιστορίες από το κινέζικο σπουδαστήριο

  • img
Συνολική βαθμολογία (1-10):

8.2

Κριτικές

5

Συγγραφέας Songling Pu
Εκδόσεις Αιώρα
ISBN 9786185048617
Μοιράσου αυτό το βιβλίο Facebook    Twitter    E-mail
Παρακολούθηση βιβλίου
Εγγράψου δωρεάν στο Bookfriends.gr, επίλεξε Παρακολούθηση βιβλίου και θα σε ενημερώνουμε κάθε φορά που ένας αναγνώστης γράφει ένα νέο review για το βιβλίο αυτό!
Γράψε τη δική σου κριτική
Θα εμφανίζεται δημόσια.
Η διεύθυνση δεν θα εμφανίζεται δημόσια. Θα λάβεις e-mail επιβεβαίωσης για να καταχωρηθεί η κριτική σου.
Έως 30 χαρακτήρες.
Κριτικές βιβλίου: 5
ID #54700 | ημερομηνία: 2021-07-11
Tales_and_dots | 7 κριτικές

Ταξίδια σε κόσμους μαγικούς

Το συγκεκριμένο βιβλίο περιέχει 12 από τις 500 περίπου ιστορίες που συνέλεξε κι έγραψε συνολικά ο Pu Songling. Κλείνουν μέσα τους όλα εκείνα τα στοιχεία της παραδοσιακής κινεζικής λογοτεχνίας και του μακραίωνου πολιτισμού της Άπω Ανατολής όπως το υπερφυσικό, τα όνειρα, τα φαντάσματα, τα στοιχειά, ο έρωτας, η οικογένεια, η φύση, το φως και το σκοτάδι. Θεωρείται αριστούργημα της παγκόσμιας λογοτεχνίας που παραμένει πάντα το ίδιο ζωντανό και μαγεύει ακόμη κάθε αναγνώστη-λάτρη της κινεζικής παράδοσης. Σε πολλά σημεία του βιβλίου συναντάμε παραδοσιακές εικόνες με σφραγίδες και στοιχεία καλλιγραφίας. Απεικονίζουν γυναίκες, παγόδες, κλαίουσες ιτιές, φορεσιές και χαρίζουν επιπλέον ζωντάνια στην κάθε ιστορία. Υπέροχο στο είδος του!

ID #19423 | ημερομηνία: 2020-07-14
Κωνσταντίνα Χρυσικού | 1542 κριτικές

Ιδιαίτερο!

12 μικρές "παράξενες" ιστορίες μυθικών όντων που καταφέρνουν να διδάξουν με ένα τρόπο διαφορετικό. Η Κίνα μαγευτική, με μια κουλτούρα αλλιώτικη που δεν γίνεται να μην συνεπάρει!

ID #9476 | ημερομηνία: 2020-07-07
ΒΑΣΩ ΤΣΙΑΜΗ PUBLIC ΝΕΑ ΕΡΥΘΡΑΊΑ | 731 κριτικές

Παράξενες ιστορίες από το κινέζικο σπουδαστήριο

Η κινέζικη φιλοσοφία και κουλτούρα είναι σαφώς διαφορετική από την δική μας. Εμπεριέχει στοιχεία μεταφυσικά όπου ακόμη και τα φαντάσματα έχουν τον ίδιο κώδικα ηθικής με τους ανθρώπους και λειτουργούν βάσει των κανόνων των ζωντανών. Το βιβλίο αυτό σε μυεί στον κινεζικό πολιτισμό και σε ταξιδεύει στην ανατολική φιλοσοφία όπου κυριαρχεί η στωικότητα, το μυστήριο και το αναπόφευκτο του θανάτου. Θα ήθελα να ήταν μεγαλύτερο σε μέγεθος.

ID #9126 | ημερομηνία: 2020-07-06
Sideris Nt | 217 κριτικές

Μια βουτιά στην παράξενη, μυστήρια και μαγική Κίνα του 17ου αιώνα.

Η γραφή του Songling ισορροπεί με μαεστρικό τρόπο ανάμεσα σε αυτό που φαίνεται και αυτό που δεν υπάρχει, έχει χιούμορ και θυμίζει παραμύθι για μεγάλα παιδιά. Δεν είναι διόλου τυχαίο ότι ο μεγάλος Jorge Luis Borges συμπεριέλαβε τον Pu Songling στο μεγαλόπνοο έργο Η Βιβλιοθήκη της Βαβέλ, που είχε σκοπό να συγκεντρώσει τα μεγαλύτερα έργα της παγκόσμιας λογοτεχνίας του φανταστικού.

ID #8290 | ημερομηνία: 2020-07-05
Lygeri Simeionopoulou | 235 κριτικές

Παράξενες ιστορίες από το κινέζικο σπουδαστήριο

Η κινεζική κουλτούρα είναι πολύ διαφορετική από την δική μας.. Αυτό φαίνεται και από ένα απλό παράδειγμα: στις παράξενες ιστορίες, ακόμα και τα φαντάσματα λειτουργούν σε μεγάλο βαθμό σύμφωνα με τους κοινωνικούς κανόνες, τα ήθη και τα έθιμα της εποχής. Ονειρεύονται να γίνουν υψηλοί αξιωματούχοι ή να παντρευτούν/να γίνουν εταιρες, γράφουν ποίηση και δίνουν μεγάλη σημασία στους καλούς τρόπους.. Οι παράξενες ιστορίες είναι ένα βιβλίο καλογραμμένο και με εξαιρετική έκδοση. Όμως, ήταν μικρό. Δεν προλαβαίνεις να γνωρίσεις τον κινεζικό πολιτισμό μέσα απο τις 12 ιστορίες, μονο να παρεις μια μικρη γεύση. Θα ήθελα επίσης να δω εναν πιο αναλυτικό σχολιασμό ή/και ενα αναλυτικότερο επίμετρο..

Top5 βιβλίων με τις περισσότερες κριτικές στην κατηγορία

Η σιωπηλή ασθενής (134)
Michaelides Alex
Διόπτρα

Η φάρμα των ζώων (121)
Orwell George
Κάκτος

Ο αλχημιστής (102)
Coelho Paulo
Εκδοτικός Οίκος Α. Α. Λιβάνη

Όταν σκοτώνουν τα κοτσύφια (100)
Lee Harper
Bell / Χαρλένικ Ελλάς

Λύω, σιωπή! (98)
Da Costa Mark Christopher
Πηγή

Top5 βιβλίων με τις περισσότερες κριτικές στην κατηγορία