Διάφανη ψυχή

  • img
Συνολική βαθμολογία (1-10):

9.8

Κριτικές

12

Εκδόσεις Υδροπλάνο
ISBN 9786185453565
Μοιράσου αυτό το βιβλίο Facebook    Twitter    E-mail
Παρακολούθηση βιβλίου
Εγγράψου δωρεάν στο Bookfriends.gr, επίλεξε Παρακολούθηση βιβλίου και θα σε ενημερώνουμε κάθε φορά που ένας αναγνώστης γράφει ένα νέο review για το βιβλίο αυτό!
Γράψε τη δική σου κριτική
Θα εμφανίζεται δημόσια.
Η διεύθυνση δεν θα εμφανίζεται δημόσια. Θα λάβεις e-mail επιβεβαίωσης για να καταχωρηθεί η κριτική σου.
Έως 30 χαρακτήρες.
Κριτικές βιβλίου: 12
ID #55228 | ημερομηνία: 2021-07-24
Nikos (μη εγγεγραμμένος χρήστης) | 1 κριτικές

Perfect

Marvelous!!!

ID #55198 | ημερομηνία: 2021-07-23
Zωή Δουκουδάκη (μη εγγεγραμμένος χρήστης) | 1 κριτικές

Υπέροχο βιβλίο! Ταξίδι ψυχής....

Ένα βιβλίο για την αλήθεια μας! Αυτογνωσία και αυτοβελτίωση... Υπέροχα δοσμένο!

ID #54822 | ημερομηνία: 2021-07-15
Λευκοθέα Μαρία Γκολγκακη (μη εγγεγραμμένος χρήστης) | 1 κριτικές

Κριτική

Ένα εξαιρετικό βιβλίο-γροθια.

ID #53379 | ημερομηνία: 2021-06-12
Μαρία Αρβανιτάκη (μη εγγεγραμμένος χρήστης) | 1 κριτικές

Ποιος αντέχει τον καθρέφτη;

Έρχεται η ώρα για τον καθένα να κοιταχτεί στον καθρέφτη. Μια καραντίνα θα είναι ευκαιρία ή εξαναγκασμός για να το τολμήσει. Τότε θα εκπλαγεί , θα πιεστεί, θα λυπηθεί, θα λυτρωθεί. Δύσκολο το ταξίδι της αυτογνωσίας αλλά λυτρωτικό. Η Αναστασία Κορινθίου με την αιχμηρή πέννα της, χωρίς συμβιβασμούς μας οδηγεί στο μονοπάτι.

ID #46285 | ημερομηνία: 2021-01-25
Φωτεινή Ταχατάκη (μη εγγεγραμμένος χρήστης) | 1 κριτικές

Διάφανη Ψυχή

Διάφανη ψυχή της Αναστασίας Κορινθίου. Ένα βιβλίο γροθιά στο στομάχι. Γιατί πάντοτε οι αλήθειες ενοχλούν και η ωμή πραγματικότητα πονάει μα συνάμα σε βάζει σε σκέψεις, σε κάνει να αναρωτιέσαι, να αναθεωρείς τα μέχρι τώρα πιστεύω σου και σε βοηθά στο να γίνεις καλύτερος άνθρωπος. Με την εξαίρετη και κάθε φορά εξελιγμένη γραφή της Αναστασίας, που μόνο να μαγέψει τον αναγνώστη μπορεί, ένα ταξίδι ξεκινάει δίχως να επέλθει ο γυρισμός αν πρώτα δεν φτάσεις στη λέξη: "Τέλος". Anastasia Korinthiou συνέχισε να μας προσφέρεις, να μας αφυπνίζεις, να μας λυτρώνεις...!!!

ID #46272 | ημερομηνία: 2021-01-24
Ελένη Α. Β. | 37 κριτικές

Για πραγματικά δυνατούς αναγνώστες!!!

Πόση αλήθεια αντέχεις; Με πόσους από τους χαρακτήρες θα ταυτιστείς σε αυτό το βιβλίο; Η αλήθεια είναι πικρή και καθένας που θα τολμήσει να διαβάσει την πραγματική αλήθεια, όπως την περιγράφει η Αναστασία Κορινθίου, σίγουρα θα φτάσει σε σημείο να βλέπει τους σοβάδες της ψυχής του να ξεφλουδίζουν και να εμφανίζεται αχνά η πραγματική τους διάφανη μορφή. Ένα πραγματικά δυνατό βιβλίο που ακόμη και μετά την ολοκλήρωση της ανάγνωσης, θα σε κάνει να το σκέφτεσαι για πολύ καιρό ακόμη!

ID #45170 | ημερομηνία: 2021-01-02
Λίτσα Κοντογιάννη | 61 κριτικές

Κρητικές Βιβλίων

ΜΕΣΟ ΤΕΧΝΗΣ!!! Λίτσα Κοντογιάννη Με την εξαιρετική μα πάντα κοφτερή, σαν ένα καλά ακονισμένο μαχαίρι, αλλά τώρα ακόμα καλύτερη από ποτέ γραφή της, η κυρία Κορινθίου μας παρουσιάζει ένα απόλυτα σημερινό βιβλίο που πατάει στη πραγματικότητά εν καιρώ καραντίνας, και όχι μόνο, χωρίς καμία ωραιοποίηση. Μιλάει για την πλασματική, εικονική και ωραιοποιημένη πραγματικότητα που παρουσιάζουμε οι περισσότεροι στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Ανούσιες κοινοποιήσεις παρουσίας. Πόσο καλοστημένη ζωή έχουμε, πόσο πετυχημένοι και καλοί οικογενειάρχες είμαστε, πόσο πραγματικά υπέροχα περνάμε αφού … Μένουμε σπίτι! Προσπαθούμε να δώσουμε αυτή την εικονική πραγματικότητα της ζωής μας μέσα από πλαστικά χαμόγελα και φιλτραρισμένες φωτογραφίες προφίλ. Αλλά προς Θεού κανένας να μη μπορέσει να δει μέσα στη ψυχή μας, να μη τολμήσει να δει μέσα από τη ΔΙΑΦΑΝΗ ΨΥΧΗ μας. Να μη δει τα δράματά μας, τη απέραντη μοναξιά μας, την απόρριψη που βιώνουμε, την κόλασή μας που μας έφτασε στο ναδίρ και είμαστε ένα βήμα πριν το χείλος του γκρεμού και προσπαθούμε να βρούμε σανίδα να σωθούμε. Ή μήπως δεν θέλουμε κιόλας; Ένα βιβλίο επίκαιρο και απόλυτα αληθινό, με αληθινούς χαρακτήρες και γεμάτο με συναισθήματα, λάθη, πάθη, έρωτες, βία κάθε μορφής, συνωμοσίες, και λίγα λέω. Δεν δίνει άφεση αμαρτιών σε κανέναν, δεν χαρίζεται πουθενά και σε κανέναν. Είμαστε όλοι συνυπεύθυνοι για αυτό το γίγνεσθαι. Προς το τέλος του βιβλίου ανεβαίνει η θεατρική εκδοχή της μεγάλης επιτυχίας του συγγραφέα της ιστορίας, όπου ένα ένα σαν κομμάτια από παζλ, μπαίνουν τα πράγματα στη θέση τους. Προσωπικά σας συμβουλεύω να διαβάσετε αυτό το βιβλίο γιατί καλό είναι να προβληματιστούμε όλοι για τις αλήθειες του.

ID #43262 | ημερομηνία: 2020-11-17
Μαρία Σκαμαγκα (μη εγγεγραμμένος χρήστης) | 2 κριτικές

Υπέροχο!!!!!!!

Ένα " ροκ'' βιβλίο με απίστευτο πλούτο λέξεων από αυτες που σημειώνεις στο περιθώριο για να μην ξεχνάς!!!!διαβάζετε τις νύχτες την ώρα που βγαίνουν τα φαντάσματα!!!

ID #33283 | ημερομηνία: 2020-08-25
read.witholga | 82 κριτικές

Διαβάστε το

Η πανδημία έχει «χτυπήσει» όλο τον κόσμο. Ως επακολουθο της..... η καραντινα. Την οποία δεν βιώνουμε όλοι με τον ίδιο τρόπο. Ο ήρωας του βιβλίου, ο Αλέξανδρος είναι συγγραφέας. Το τελευταίο του βιβλιο έχει δημιουργήσει ένα σκάνδαλο που θα τον φέρει αντιμέτωπο με τον ίδιο του τον εαυτό. Με όλα όσα έχει βάλει ο ίδιος σε «καραντίνα» μέσα στα «ντουλαπάκια» της ψυχής του. Με αυτόν τον τρόπο η συγγραφέας Αναστασία Κορινθίου @anastasiakorinthiou θα τραβήξει το πανί στο δήθεν και στο τέλειο που θέλουνε να δείχνουμε και θα μας αφήσει γυμνούς μπροστά στον ίδιο μας τον εαυτό. Τότε ο καθρέφτης θα δείξει τα πράγματα και από άλλες μεριές . Θα τα δείξει τόσο μα τόσο ωμά που ακόμη και εσυ ο ίδιος θα τρομάξεις. Ποσό μακριά είσαι από την αλήθεια του καθρέφτη; Με ποσά πράγματα εχεις καλύψει την ψυχη σου; Ποσά πράγματα, ποσό βάρος πρέπει να αφήσεις από πάνω σου για να φτάσεις στον παράδεισο της ΔΙΑΦΑΝΗΣ ΨΥΧΗΣ;

ID #31719 | ημερομηνία: 2020-08-16
BookEat | 91 κριτικές

ΔΙΑΒΑΣΕ ΤΟ

Η συγγραφέας @anastasiakorinthiou με τη ΔΙΑΦΑΝΗ ΨΥΧΗ , θα μπεί σπίτι μας αλλα πριν εισέλθει θα τραβήξει τον μανδύα της υποκρισίας που φοράμε θα μείνουμε γυμνοί και τότε πλησιάζοντας στον καθρέφτη θα αναρωτηθούμε  θα σοκαριστούμε και θα γεννηθούν χιλιάδες ερωτήματα για το είδωλο που βλέπει ο καθένας καθρέφτη του .    Ετοιμάσου να δεις τις καταστάσεις , τους ανθρώπους , τι σχέσεις σου , τα συναισθήματα σου , τη ζωή σου όλη από μια άλλη οπτική γωνία και πιθανόν θα αντικρίσεις έναν άλλο άνθρωπο τόσο άγνωστο που θα σε σοκάρει. Έτσι και στο βιβλίο ΔΙΑΦΑΝΉ ΨΥΧΉ , θα δεις την ωραία στολισμένη βιτρίνα των πρωταγωνιστών που ο καθένας έχει φτιάξει για τα μάτια των γύρων του  θα δεις όμως και την αποδομηση της προσωπικότητας τους στο βάθος που είναι καλά κρυμμένη,  εκεί που η μοναξιά κάνει πάρτι και καρφώνει κάθε μέρα τα νύχια της όσο πιο βαθιά μπορεί μέσα στο δέρμα σου και ψάχνει να στραγγαλίσει την καρδιά σου.     Κάπου εκεί στη διαδρομή των σελίδων σίγουρα θα δεις τον εαυτό σου , γι'αυτό φορα τη ζώνη ασφαλείας καθώς διαβάζεις για να μην τρανταχτεις απότομα.    Ενας ιός , μια πανδημία και το αποτέλεσμα αυτών η καραντίνα , κάτι τυχαίο ; ή απλά ένα τέχνασμα της ζωής για να σεβαστούμε τις ρυτίδες από χαμόγελα και δάκρυα; Μήπως αυτό που ζούμε τώρα είναι ένα μήνυμα ;      Διαβάζοντας το βιβλίο εύχομαι σε κάθε αναγνώστρια να βρει τον τρόπο να εξαλείψει ή έστω να μειώσει τον πόνο στην πλάτη της από το βάρος που της έχουν βάλει,  στην αρχή μια σάκα σχολείου,  μετά ένα backpack και τέλος ένα μάρσιπο γεμάτο ενοχές και ευθύνες....(αγαπημένη μου παράγραφος από το βιβλίο). ΣΤΑ ✅ ➕ Τόσα πολλά μηνύματα σε ένα βιβλίο... ➕ Επίκαιρο ➕ Κάτσε αναπαυτικά στον καναπέ σου και ετοιμάσου για 369 σελίδες ψυχανάλυσης,  το μόνο σίγουρο όταν κλείσεις το οπισθόφυλλο θα είσαι ελαφρύτερος κατά πολλά προβλήματα που σε βασάνιζαν... ➕ Διάβασε το , η δεξιοτέχνης συγγραφέας  με τις οξυδερκείς παρατηρήσεις της θα σε εντυπωσιάσουν. ➕ Θα σκέφτεσαι  για μέρες αυτά που διάβασες και θα πάρεις ένα καλό μάθημα για να βρεις τρόπους να αντιμετωπίσεις πολλά από τα εμφανή ή όχι προβληματα που σε βασανίζουν.

ID #29769 | ημερομηνία: 2020-08-07
Ζέτα Παπαλουκά (μη εγγεγραμμένος χρήστης) | 3 κριτικές

Εξαιρετικό.

Ένα μυθιστόρημα που διαβάζεται με κοφτή ανάσα. Η συγγραφέας περιγράφει με τέτοιο τρόπο τα πρόσωπα και τους ήρωες που είναι σα να ζεις κάθε εξέλιξη του. Το κατατάσσω σίγουρα στα must-read του καλοκαιριού!!!

ID #29236 | ημερομηνία: 2020-08-04
Μαρία Τελίδη (μη εγγεγραμμένος χρήστης) | 2 κριτικές

Συγκλονιστικό!!!

Ένα βιβλίο που δεν πρέπει να λείψει από κανενός την βιβλιοθήκη. Έχω όλα τα βιβλία της κυρίας Κορινθίου και κάθε φορά με εκπλήσσει όλο και πιο ευχάριστα!!! Επίκαιρο, σκληρό, εύστοχο με πολλά νοήματα. Το συνιστώ ανεπιφύλακτα.

Top5 βιβλίων με τις περισσότερες κριτικές στην κατηγορία

Μια νύχτα ακόμη (170)
Κρομμύδας Κώστας
Διόπτρα

Εβόρα (151)
Κρόμμυδας Κώστας
Διόπτρα

Μια φορά κι ένα μπορώ… (128)
Στυλιαρά Ρενέ
Queens Publication

Το βιβλίο της Κατερίνας (73)
Κορτώ Αύγουστος
Εκδόσεις Πατάκη

Μυρωδιά από σανίδι (57)
Κρομμύδας Κώστας
Διόπτρα

Top5 βιβλίων με τις περισσότερες κριτικές στην κατηγορία