Ο φόνος είναι χρήμα

  • img
Συνολική βαθμολογία (1-10):

9.2

Κριτικές

12

Συγγραφέας Μάρκαρης Πέτρος
ISBN 9786188460140
Μοιράσου αυτό το βιβλίο Facebook    Twitter    E-mail
Παρακολούθηση βιβλίου
Εγγράψου δωρεάν στο Bookfriends.gr, επίλεξε Παρακολούθηση βιβλίου και θα σε ενημερώνουμε κάθε φορά που ένας αναγνώστης γράφει ένα νέο review για το βιβλίο αυτό!
Γράψε τη δική σου κριτική
Θα εμφανίζεται δημόσια.
Η διεύθυνση δεν θα εμφανίζεται δημόσια. Θα λάβεις e-mail επιβεβαίωσης για να καταχωρηθεί η κριτική σου.
Έως 30 χαρακτήρες.
Κριτικές βιβλίου: 12
ID #40044 | ημερομηνία: 2020-10-04
Αγγελική Μπάμπαλη (μη εγγεγραμμένος χρήστης) | 1 κριτικές

Ο Φόνος είναι Χρήμα

Είμαι φανατική αναγνωστήρια του συγκεκριμένου συγγραφέα.Μου αρέσει ο τρόπος γραφής του!!!

ID #39066 | ημερομηνία: 2020-10-01
Κολεύρη Κατερίνα (μη εγγεγραμμένος χρήστης) | 1 κριτικές

Αξίζει...

Παράλληλα με την αστυνομική πλοκή ο Μάρκαρης δίνει μια εικόνα της σύγχρονης κοινωνίας αληθινή και νηφάλια χωρίς να φοβάται να αγγίξει στερεότυπα.Δε λείπει όμως και ένα υποδόριο χιούμορ!

ID #38006 | ημερομηνία: 2020-09-26
Ελευθερία Παναγιωτοπούλου | 13 κριτικές

xenirits@yahoo.gr

Ένα πολύ καλό βιβλίο. Δεν πλατιάζει. Κρατά το ενδιαφέρον μας από την αρχή μέχρι το τέλος. Συγχαρητήρια κ. Μάρκαρη!!!

ID #37830 | ημερομηνία: 2020-09-26
Τάνια Ωρολογά | 20 κριτικές

7,5

Μολονότι ο κύριος Μάρκαρης εχει αφήσει εποχή στον χώρο της παγκόσμιας αστυνομικής λογοτεχνίας, για 'μένα το συγκεκριμένο βιβλίο υπήρξε η πρώτη επαφή με το έργο του (μα σίγουρα όχι και η τελευταία). Η γραφή του μου άφησε μια εξαιρετικά θετική εντύπωση καθώς αφενός είχε χιούμορ και αφετέρου απέπνεε έναν αέρα σιγουριάς, την αυτοπεποίθηση μιας πένας καλά εξασκημένης στο χαρτί. Αγάπησα τους χαρακτήρες και ειλικρινά ανυπομονώ να μάθω περισσότερα για την οικογένεια του περιβόητου αστυνόμου Χαρίτου, για τον Λάμπρο και το κίνημα των φτωχών. Θα έρθω όμως να διαφωνήσω με τον χαρακτηρισμό του βιβλίου ως "αστυνομικό μυθιστόρημα", καθώς ναι μεν υπήρξαν 2-3 φόνοι, ωστόσο το περιεχόμενο του εστιάζει κυρίως σε ένα διαχρονικό κοινωνικό φαινόμενο, τη φτώχεια. Δευτερευόντως, αναφέρεται στις κοινωνικές μεταβολές που λαμβάνουν χώρα καθημερινά, στις αλλαγές του περιεχόμενου των σημερινών διεκδικήσεων, στον τρόπο διεξαγωγής τους κλπ. Οι φόνοι που σας ανέφερα πριν ήταν αρκετα "παραμελημένοι", δεν υπήρξε καποια συγκεκριμένη πορεία στις έρευνες και μάλλον η διαλεύκανση τους ήταν τελικά θέμα τύχης. Παρ' όλα αυτα, για κάποια θεματα πρέπει να μιλάμε, αξίζει να εφιστούμε την προσοχή μας στην καθημερινότητα και όχι απαραίτητα στο παρελθόν ή το μέλλον, και για αυτό ακριβώς εκτίμησα ιδιαίτερα το βιβλίο. Στα συν του, ο τίτλος πολύ ταιριαστός, εκεί του βγάζω το καπέλο.

ID #36999 | ημερομηνία: 2020-09-23
Giannis | 35 κριτικές

Φανταστικό

Με άφησε αφωνο, η δράση ήταν αμείωτη..Πολλά μπράβο στον συγγραφέα.

ID #31722 | ημερομηνία: 2020-08-16
BookEat | 91 κριτικές

ΔΙΑΒΑΣΕ ΤΟ

Ένα στοιχείο που χαρακτηρίζει τα βιβλία του συγγραφέα Πέτρου Μαρκαρη είναι ο ρεαλισμός.  Έτσι και σε αυτό το βιβλίο έχουμε ενα αστυνομικό μυθιστόρημα που είναι τόσο ρεαλιστικό από την πλοκή μέχρι και τους ίδιους τους πρωταγωνιστές ετσι το βιβλίο αποκτά ζωή και ο αναγνώστης ζει μέσα σε αυτό .     Τι σχέση μπορεί να έχει η οικία του ποιητή Ναπολέοντα ΛΑΠΑΘΙΩΤΗ , ένας Κινέζος και ένας  Σαουδαραβας επενδυτής,  το AIRBNB και ένα κίνημα των φτωχών; Κι όμως όλα αυτά υφαίνουν την πλοκή του βιβλίου αυτού.      Ο συγγραφέας όπως σε όλα του τα βιβλία,  έτσι και σε αυτό για την ολοκλήρωση του κρατάει μόνο τα απολύτως απαραίτητα στοιχεία που χρειάζονται για να δημιουργήσει την ιστορία του . Λεπτομέρειες και περιττές φανφάρες πάνε στον καλάθι των αχρήστων! Έτσι ο αναγνώστης έχει να κάνει με ένα βιβλίο με σφιχτοδεμένη πλοκή με τα άκρως απαραιτητα στοιχεία!     Στους ήρωες θα δεις το πρόσωπο του πατέρα σου, της μάνας σου , της αδερφής σου ... , θα ταυτιστείς μαζί τους και θα ζήσεις την αγωνία και το σασπένς του αστυνομικού μυστηρίου που ταλανίζει τον Αστυνόμο Χαρίτο .    ΣΤΑ ✅ ➕ Σε κάθε βιβλίο , έτσι και σε αυτο πιάνει τον παλμό της σύγχρονης κοινωνίας και αναδεικνύει τα προβλήματα της . Εστιάζει σε αυτά και φορώντας τους το πανωφόρι της μυθοπλασίας και μας τα προσφέρει για σκέψη και στοχασμό . ➕ Κλασσική αξία! ➕ Δεν είναι τυχαίο ότι ο Μαρκαρης , γνωστός στο Ευρωπαϊκό κοινό και όχι τόσο στο ελληνικό,  θεωρείται ένας από τους 10 ΚΑΛΥΤΕΡΟΥΣ ΣΥΓΧΡΟΝΟΥΣ ΑΣΤΥΝΟΝΙΚΟΥΣ ΣΥΓΓΡΑΦΕΙΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ . ➕ ΣΤΑ ❌ ➖ Εάν είχα πεθερά την κυρα Αδριανή και την είχα μέσα στο σπίτι μου κάθε μέρα θα χώριζα :-) . Πέρα από την πλάκα σε ένα καταξιωμένο συγγραφέα τέτοιου βεληνεκούς δεν μπορώ να βάλω κανένα μείον!

ID #29930 | ημερομηνία: 2020-08-08
ΒΑΣΩ ΤΣΙΑΜΗ | 731 κριτικές

Ο κορυφαίος Έλληνας αστυνομικός συγγραφέας

Η νέα περιπέτεια του αστυνόμου Χαρίτου είναι ένα ακόμη εξαιρετικό βιβλίο με πλοκή και αγωνία όπως μόνο ο Πέτρος Μάρκαρης ξέρει να γράφει. Δεν θέλεις να το αφήσεις από τα χέρια σου!

ID #12872 | ημερομηνία: 2020-07-09
ΕΥΣΤΡΑΤΙΑ ΜΑΤΘΑΙΟΥ | 1138 κριτικές

Εξαιρετικό

Κράτα αμείωτο το ενδιαφέρον και δεν θες να το αφήσεις από τα χέρια σου!!!!

ID #12682 | ημερομηνία: 2020-07-09
Βάϊα Σίμου | 30 κριτικές

Ο φόνος είναι ... χρήμα!

Ο φόνος είναι χρήμα, είναι το νέο βιβλίο του Πέτρου Μάρκαρη. Σε αυτό, ο Κώστας Χαρίτος, πρέπει να εξιχνιάσει εγκλήματα αδιευκρίνιστων συνθηκών στην Αθήνα του 2019. Αποτελεί ένα αστυνομικό μυθιστόρημα που καταγράφει την πολιτικη και κοινωνική πραγματικότητα.

ID #10176 | ημερομηνία: 2020-07-08
ΟΛΓΑ ΣΤΑΜΟΥΛΗ (μη εγγεγραμμένος χρήστης) | 2 κριτικές

stamfam

Δεν θέλεις να το αφήσεις από τα χέρια σου

ID #9012 | ημερομηνία: 2020-07-06
Κωνσταντίνα Χρυσικού | 1541 κριτικές

Ο φόνος είναι χρήμα

Από τους καλύτερους σύγχρονους αστυνομικούς συγγραφείς της Ευρώπης. Το νεο του βιβλίο ήρθε να μας καθηλώσει!

ID #6630 | ημερομηνία: 2020-07-02
ΓΚΟΣΙΟΥ ΑΘΗΝΑ | 6 κριτικές

ΑΡΙΣΤΟΚΡΑΤΙΚΟΣ ΜΑΡΚΑΡΗΣ

ενα αστυνομικο μυθιστόρημα που το διαβάζεις και ταξιδεύεις στις γειτονιές της Αθήνας. ακόμα ένα βιβλίο από τον κλασικό του είδους Πέτρο Μάρκαρη

Top5 βιβλίων με τις περισσότερες κριτικές στην κατηγορία

Το δέμα (275)
Fitzek Sebastian
Διόπτρα

Κώδικας Da Vinci (225)
Brown Dan
Ψυχογιός

Ο χιονάνθρωπος (145)
Nesbø Jo
Μεταίχμιο

Η θεραπεία (137)
Fitzek Sebastian
Διόπτρα

Ο τρόφιμος (124)
Fitzek Sebastian
Διόπτρα

Top5 βιβλίων με τις περισσότερες κριτικές στην κατηγορία