Αυτό που σου ανήκει

  • img
Συνολική βαθμολογία (1-10):

7.5

Κριτικές

2

Συγγραφέας Greenwell Garth
ISBN 9789600361278
Μοιράσου αυτό το βιβλίο Facebook    Twitter    E-mail
Παρακολούθηση βιβλίου
Εγγράψου δωρεάν στο Bookfriends.gr, επίλεξε Παρακολούθηση βιβλίου και θα σε ενημερώνουμε κάθε φορά που ένας αναγνώστης γράφει ένα νέο review για το βιβλίο αυτό!
Γράψε τη δική σου κριτική
Θα εμφανίζεται δημόσια.
Η διεύθυνση δεν θα εμφανίζεται δημόσια. Θα λάβεις e-mail επιβεβαίωσης για να καταχωρηθεί η κριτική σου.
Έως 30 χαρακτήρες.
Κριτικές βιβλίου: 2
ID #56104 | ημερομηνία: 2021-08-18
Δημήτρης Κώτσος | 144 κριτικές

Ένα αποκαλυπτικό μυθιστόρημα χαρακτήρων

Ο αφηγητής της ιστορίας μας είναι καθηγητής σε αγγλόφωνο σχολείο της Σόφιας. Μία φθινοπωρινή μέρα αποφασίζει να κάνει μία βόλτα στις δημόσιες τουαλέτες του Εθνικού Μεγάρου Πολιτισμού. Εκεί έρχεται σε επαφή με έναν γοητευτικό Βούλγαρο που πουλάει το κορμί του για να βγάζει τα προς το ζην. Η επαφή τους επηρεάζει τον καθηγητή καθώς αποζητά περισσότερο χρόνο με τον νεαρό. Ο συγγραφέας δημιούργησε δύο εκπληκτικούς λογοτεχνικούς χαρακτήρες με βάθος και ουσία. Ο καθηγητής είναι ένας άνθρωπος με παιδεία που αγαπάει την καλαισθησία και η μόρφωση του τον έχει κατατάξει σε μία αξιοπρεπέστατη κοινωνική κλίμακα. Σαν χαρακτήρας είναι ενοχικός καθώς αρνείται να έρθει σε ουσιαστική επαφή με τις επιθυμίες του. Φοβάται τα λεγόμενα του κόσμου καθώς και τον στιγματισμό που δημιουργείται όταν κάποιος δεν ακολουθεί τα κοινωνικά πρότυπα. Στο δεύτερο μέρος του βιβλίου κάνει αναδρομή στα παιδικά του χρόνια που ήταν τραυματικά και τον στιγμάτισαν. Ο Μίτκο, ο γοητευτικός Βούλγαρος, είναι ένας άντρας χωρίς στοιχειώδη παιδεία και μόρφωση. Όπλο του είναι η ομορφιά του που την χρησιμοποιεί για να σαγηνεύει τον κόσμο. Σαν χαρακτήρας είναι ύπουλος, χειριστικός και εκμεταλλεύεται τις καταστάσεις που του προκύπτουν. Δεν λειτουργεί με το συναίσθημα αλλά με το συμφέρον. Ο συγγραφέας χρησιμοποιεί πρωτοπρόσωπη αφήγηση κάτι που δίνει αμεσότητα στον λόγο. Μου άρεσε πολύ η ανάλυση του ψυχισμού των προσώπων. Εισχώρησε στις πιο μύχιες σκέψεις του καθηγητή. Ο τρόπος που επιζητά τον ερωτικό του παρτενέρ μας δείχνει πολλά για το πως διαχειρίστηκε την αποκάλυψη της σεξουαλικότητάς του. Ένα αποκαλυπτικό μυθιστόρημα χαρακτήρων που το αγάπησα για την αλήθεια του. Αναζητήστε το και καλή ανάγνωση.

ID #32289 | ημερομηνία: 2020-08-18
Αναστάσιος Μ | 108 κριτικές

Αυτό που σου ανήκει

Ενώ ξεκινάει πολύ δυναμικά και νιώθεις πως θα έχει μια ωραία συνέχεια ξαφνικά η ιστορία χωλαίνει. Θεωρώ πως έπρεπε να είχε σταματήσει στο πρώτο κεφάλαιο καθώς η συνέχεια ήταν απλά για να γεμίσουν οι σελίδες του βιβλίου. Παρόλα αυτά διαβάζεται εύκολα και σε κρατάει μέχρι ένα σημείο. Το τέλος αναμενόμενο σε αυτές τις ιστορίες.

Top5 βιβλίων με τις περισσότερες κριτικές στην κατηγορία

Η σιωπηλή ασθενής (145)
Michaelides Alex
Διόπτρα

Η φάρμα των ζώων (127)
Orwell George
Κάκτος

Ο αλχημιστής (105)
Coelho Paulo
Εκδοτικός Οίκος Α. Α. Λιβάνη

Όταν σκοτώνουν τα κοτσύφια (103)
Lee Harper
Bell / Χαρλένικ Ελλάς

Top5 βιβλίων με τις περισσότερες κριτικές στην κατηγορία