Γαλλική σουίτα

  • img
Συνολική βαθμολογία (1-10):

9.0

Κριτικές

5

Συγγραφέας Némirovsky Irène 1903-1942
ISBN 9789601617091
Μοιράσου αυτό το βιβλίο Facebook    Twitter    E-mail
Παρακολούθηση βιβλίου
Εγγράψου δωρεάν στο Bookfriends.gr, επίλεξε Παρακολούθηση βιβλίου και θα σε ενημερώνουμε κάθε φορά που ένας αναγνώστης γράφει ένα νέο review για το βιβλίο αυτό!
Γράψε τη δική σου κριτική
Θα εμφανίζεται δημόσια.
Η διεύθυνση δεν θα εμφανίζεται δημόσια. Θα λάβεις e-mail επιβεβαίωσης για να καταχωρηθεί η κριτική σου.
Έως 30 χαρακτήρες.
Κριτικές βιβλίου: 5
ID #53382 | ημερομηνία: 2021-06-12
Christina VONGA | 3 κριτικές

CHRISTINA

Εκπληκτικό ανάγνωσμα. Διαβάζεται απνευστί!!!! Ένασ νέος "ΠΟΛΕΜΟΣ και ΕΙΡΗΝΗ" εάν η NEMIROFSKI δεν είχε πέσει θύμα της ανόητης μισαλλοδοξίας και του τυφλού ρατσιστικού μίσους των Γερμανών Ναζί.

ID #24100 | ημερομηνία: 2020-07-17
Δήμητρα Μακαριάν | 42 κριτικές

Απίστευτο

Μια αληθινή ιστορία που σε κάνει να βιώνεις τα συναισθήματα των χαρακτήρων απ'την Γαλλία στην γερμανική κατοχή, σε κάνει να νομίζεις, με την περιγραφή του τοπίου που κάνει, ότι είσαι εκεί!!! Αξίζει να διαβαστεί και αξίζει να υπάρχει στην βιβλιοθήκη σας μιας και ο συγγραφέας αλλά και το έργο του είναι από τα ποιο σημαντικά!!!

ID #10744 | ημερομηνία: 2020-07-08
Παπαδοπούλου Γεωργία | 127 κριτικές

Σχεδόν κλασικό

Η Ιρέν Νεμιρόφσκυ έιναι από εκείνους τους συγγραφείς, που λατρεύουμε να διαβάζουμε εμείς οι βιβλιόφιλοι. Η ζωή της η ίδια θυμίζει μυθιστόρημα, εφόσον το έργο της παρέμενε για δεκαετίες κρυμμένο στο δερμάτινο σημειωματάριο της και 62 χρόνια μετά τον θάνατό της εκδίδεται και μας αποκαλύπτεται ένα από τα πιο λαμπρά έργα του 20ού αιώνα! Το βιβλίο περιγράφει την Γαλλία κατά την διάρκεια της Γερμανικής κατοχής, την προσαρμογή των ανθρώπων στο νέο καθεστώς, αλλά και το κλίμα μετά την αποχώρηση των γερμανικών στρατευμάτων. Η λεπτομερής ανάλυση συναισθημάτων και χαρακτήρων και η υποδειγματική απεικόνιση του τοπίου θυμίζουν τους μεγάλους Ρώσους συγγραφείς και το έργο της κατατάσσεται στα σημαντικότερα του προηγούμενου αιώνα, αν και ημιτελές..

ID #8989 | ημερομηνία: 2020-07-06
Douzeni_Maria | 936 κριτικές

Γαλλική σουίτα

Η λεπτομερής ανάλυση συναισθημάτων και χαρακτήρων και η υποδειγματική απεικόνιση του τοπίου θυμίζουν τους μεγάλους Ρώσους συγγραφείς. Το έργο της Νεμιρόβσκυ, αν και ημιτελές, κατατάσσεται στα σημαντικότερα του προηγούμενου αιώνα.

ID #34 | ημερομηνία: 2019-11-21
Βασιλική Τσούνη | 1816 κριτικές

Γαλλική σουίτα

Ενας λογοτεχνικός ύμνος για την φυγή των Γάλλων από το Παρίσι του 1940. Μια αληθινή ιστορία στα χνάρια ενός τρομοκρατημενου πληθυσμού που προσπαθεί να γλιτώσει από την βία των Γερμανών. Ένα λογοτεχνικό αριστούργημα που για χρόνια βρισκόταν κλεισμένο σε μια βαλίτσα που γράφτηκε πριν εξήντα περίπου χρόνια, από την ηρωίδα που πολύ απλά ήταν η ίδια η συγγραφέας. Μοναδική πένα που δεν θα ξεχαστεί ποτέ.

Top5 βιβλίων με τις περισσότερες κριτικές στην κατηγορία

Top5 βιβλίων με τις περισσότερες κριτικές στην κατηγορία