ΠΕΡΙ ΤΗΣ ΕΑΥΤΟΥ ΨΥΧΗΣ

  • img
Συνολική βαθμολογία (1-10):

9.0

Κριτικές

3

Συγγραφέας
Εκδόσεις
ISBN 9789601698007
Μοιράσου αυτό το βιβλίο Facebook    Twitter    E-mail
Παρακολούθηση βιβλίου
Εγγράψου δωρεάν στο Bookfriends.gr, επίλεξε Παρακολούθηση βιβλίου και θα σε ενημερώνουμε κάθε φορά που ένας αναγνώστης γράφει ένα νέο review για το βιβλίο αυτό!
Γράψε τη δική σου κριτική
Θα εμφανίζεται δημόσια.
Η διεύθυνση δεν θα εμφανίζεται δημόσια. Θα λάβεις e-mail επιβεβαίωσης για να καταχωρηθεί η κριτική σου.
Έως 30 χαρακτήρες.
Κριτικές βιβλίου: 3
ID #75719 | ημερομηνία: 2023-09-04
Booklover_Rania | 34 κριτικές

Ένα καταπληκτικό ταξίδι στον κόσμο του Βυζαντίου.

Με συνεπήρε ο Ζουργός με την γραφίδα του με τον γλαφυρό τρόπο που αφηγείται τα γεγονότα. Παρακολουθούμε τη ζωή του Σταυράκιου Κλαδά από την παιδική του ηλικία στο Δορύλαιο μέχρι τα γηρατειά του στην Κωνσταντινούπολη και μεταφερόμαστε σε μια εποχή ζοφερή και δύσκολη, αυτή των Κομνηνών αυτοκρατόρων σαν να ζούμε κι εμείς εκεί. Το καλύτερο βιβλίο που έχω διαβάσει τον τελευταίο καιρό από έναν συγγραφέα που προσωπικά θεωρώ από τους πλέον αξιόλογους σύγχρονους Έλληνες συγγραφείς. Η ελληνική γλώσσα στα καλύτερα της, απίστευτος πλούτος λέξεων και παραστατικότητα εικόνων.

ID #68960 | ημερομηνία: 2022-06-03
Δέσποινα Παπασπύρου (μη εγγεγραμμένος χρήστης) | 1 κριτικές

despinapapasp@gmail.com

Αριστούργημα.Υπεροχη γλώσσα, εξαιρετική πλοκή, υπέροχοι χαρακτήρες ηρώων.

ID #62867 | ημερομηνία: 2022-01-06
Book2chance | 122 κριτικές

Ιστορικό μυθιστόρημα

Άξιος συνεχιστής του είδους, του ιστορικού μυθιστορήματος όπως αυτό διαμόρφωσαν οι παλιότεροι συντοπίτες του (Θεσσαλονικείς) όπως ο κοροβίνης ,Τσιράκης, Σκαμπαρδώνης κ.α.όπου η μυθοπλασία συναντά την ιστορία σε μία αναδίφηση των πτυχών της. Ο Ζουργός φεύγει από την πεπατημένη με βασιλιάδες,πολεμους κ συνωμοσίες κ αντίθετα βασίζει την πλοκή του στη ζωή των απλών ανθρώπων. Αντιγράφεις,φιλόλογοι ποιητές,μοναχοι,αγρότες κ τεχνίτες ντύνουν τον καμβά της αφήγησης και επηρεάζουν τη ζωή του βασικού ήρωα .Ο πρωταγωνιστής μας ξεκινά τη ζωή μαζί με τα δύο αδέρφια του από το Δορύλαιο στα βυζαντινά χρόνια όπου και ξεκινά την πορεία του μετά από την σφαγή των γονιών του. Μετά από μερικά χρόνια τα τρία αδέλφια σκορπίζουν αναζητώντας την ευτυχία μέσα από την προσωπική αυτοδιάθεση. Η πορεία του ήρωα που γίνεται υψηλής τέχνης αντιγραφέας τον φέρνει στην Καστοριά όπου γνωρίζει τη σύντροφό της ζωής του και ακολουθούν κοινό δρόμο για την Βέροια,Σερβια, κίτρος Πιερίας και τέλος την Κωνσταντινούπολη. Η ζωή με τις κακουχίες της εποχής των Κομνηνών στην ύπαιθρο και τις πόλεις ,ο πόθος της ελευθερίας ,η αδυναμία των ανθρώπων αλλά και φιλοσοφικός σπαραγμός για την αναζήτηση του θείου παρουσιάζονται σε μία κινηματογραφική αφήγηση με δυνατούς διαλόγους και πλούσιες περιγραφές. Ο ήρωας μας εγκρατής, συνετός εργατικός με αγάπη για τους ανθρώπους αφιερωμένος στις ανάγκες της οικογένειας και του καθήκοντος ζει μία ζωή γεμάτη από συναισθήματα και εικόνες. Συναναστρέφεται με τον Μιχαήλ ψελλο, με ηγουμένους ,με βασιλείς κ στρατηγούς με ταπεινότητα αναζητώντας την ολοκλήρωση που την βρίσκει προς το τέλος της ζωής του. Αρκετές αναφορές γίνονται σε βιβλία κ συγγραφείς όπως ο Ιωάννης γεωμέτρης ο Μάρκος αυρήλιος και άλλοι με σημαντικότερη αυτή του Πυθέα. Να επισημάνω ότι οι αναφορές σε ιστορικά γεγονότα, βιβλία και ανθρώπους γίνονται με μαεστρία ταλέντο και γνώση κομμάτια της αφήγησης καθιστώντας την ρέουσα ,απλή,οxι απλοϊκή , και ευχάριστη στον αναγνώστη. Ένα βιβλίο που θα σας κρατήσει ευχάριστη συντροφιά για πολλές ώρες μέσα από τις 750 σελίδες του.

Top5 βιβλίων με τις περισσότερες κριτικές στην κατηγορία

Μια νύχτα ακόμη (173)
Κρομμύδας Κώστας
Διόπτρα

Εβόρα (154)
Κρόμμυδας Κώστας
Διόπτρα

Μια φορά κι ένα μπορώ… (129)
Στυλιαρά Ρενέ
Queens Publication

Το βιβλίο της Κατερίνας (77)
Κορτώ Αύγουστος
Εκδόσεις Πατάκη

Μυρωδιά από σανίδι (57)
Κρομμύδας Κώστας
Διόπτρα

Top5 βιβλίων με τις περισσότερες κριτικές στην κατηγορία