Ο Φρόιντ στο Μανχάταν

  • img
Συνολική βαθμολογία (1-10):

7.0

Κριτικές

6

Συγγραφέας Bossi Luc
Εκδόσεις Καλέντης
ISBN 9789602191569
Μοιράσου αυτό το βιβλίο Facebook    Twitter    E-mail
Παρακολούθηση βιβλίου
Εγγράψου δωρεάν στο Bookfriends.gr, επίλεξε Παρακολούθηση βιβλίου και θα σε ενημερώνουμε κάθε φορά που ένας αναγνώστης γράφει ένα νέο review για το βιβλίο αυτό!
Γράψε τη δική σου κριτική
Θα εμφανίζεται δημόσια.
Η διεύθυνση δεν θα εμφανίζεται δημόσια. Θα λάβεις e-mail επιβεβαίωσης για να καταχωρηθεί η κριτική σου.
Έως 30 χαρακτήρες.
Κριτικές βιβλίου: 6
ID #49075 | ημερομηνία: 2021-03-23
Book2chance | 122 κριτικές

Φρόιντ

Εμένα Λοιπόν αυτή ήταν μία από τις πρώτες τυφλές αγορές που έχω κάνει... Είπα Φρόϊντ και Manhattan δεν μπορεί παρά μόνο αριστούργημα να είναι... Θέλεις λίγο ψυχολογικό θρίλερ? Θέλεις λίγο Αστυνομική λογοτεχνία? Θέλεις λίγο μυστικισμό? Θέλεις λίγο ψυχανάλυση από τους κορυφαίους Γιουνγκ και Φρόιντ? Θέλεις λίγο Νέα Υόρκη στις αρχές του 20ου αιώνα? Όλα αυτά θα τα βρεις σε αυτό το βιβλίο, όμως από λίγο και αυτό είναι το πρόβλημα του! Θυμίζει Νταν Μπράουν η έστω ο συγγραφέας προσπαθεί να θυμίζει το έργο του Νταν Μπράουν για αυτό και έχουμε χρήση μασονικών συμβόλων,κωδικών αλλά νομίζω ότι το λάθος που κάνει ο συγγραφέας είναι ότι μπλέκει πολλά είδη, τα μπερδεύει χωρίς να αναπτύσσονται σε βαθμό που να μπορέσει να κρατήσει το ενδιαφέρον του αναγνωστη μέχρι το τέλος του βιβλίου! Δεν ξέρω αν έφταιγε ότι είχα υψηλές απαιτήσεις από το συγκεκριμένο βιβλίο γιατί το βιβλίο έχει τη βάση του σε πραγματικό γεγονός. Δηλαδή τη συνάντηση του Γιουνγκ και του Φρόιντ στη Νέα Υόρκη στις αρχές του 1900 βέβαια για άλλο λόγο... αλλά δυστυχώς δεν με έπεισε! Μπορώ να πω όμως ότι απόλαυσα τους διαλόγους του Γιούνγκ με τον Φρόιντ οι οποίοι είχαν αρκετό χιουμορ όπως επίσης απόλαυσα και τις ψυχολογικές αναλύσεις κ τοποθετήσεις τους όπου γίνονταν...

ID #27785 | ημερομηνία: 2020-07-28
Θεανώ Αθανασίου | 57 κριτικές

Αστυνομική πλοκή και ψυχανάλυση μαζί...

Ένα πραγματικό ιστορικό γεγονός η επίσκεψη του Φρόυντ και του Γιουνγκ το 1909 στις ΗΠΑ για την πραγματοποίηση μιας σειράς ομιλιών και διαλέξεων στη Μασσαχουσέτη, πυροδοτεί την ιδέα στον συγγραφέα για ένα αστυνομικό μυθιστόρημα που θα μπορούσε να αποτελέσει το πιο κατάλληλο έργο για εκείνον που θέλει να μυηθεί στο είδος... Βέβαια, θα μπορούσε να μας αποκαλύψει το μυστικό κάπως αργότερα, στις τελευταίες σελίδες του βιβλίου, και όχι κάπου στις 150 πριν το τέλος...

ID #24922 | ημερομηνία: 2020-07-20
Βασίλης Μόσχος | 223 κριτικές

Ευφυές και διασκεδαστικό

Ένα έξυπνο και απολαυστικό μυθιστόρημα, που μπλέκει τον μεγάλο ψυχαναλυτή και στοχαστή (καθώς και τον μαθητή του Καρλ Γιουνγκ) σε μια αστυνομική περιπέτεια στη Νέα Υόρκη των αρχών του 20ου αιώνα.

ID #11235 | ημερομηνία: 2020-07-08
elpida st | 528 κριτικές

Έξυπνο

Ένα έξυπνο πάντρεμα αστυνομικής πλοκής και ψυχανάλυσης για να εισαχθούμε στο μυαλό των εγκληματιών και των ψυχαναλυτών. Στρωτή γραφή χωρίς περιττά στοιχεία, που δεν κουράζει. Αξίζει να το διαβάσετε.

ID #10683 | ημερομηνία: 2020-07-08
ΜΑΡΚΟΣ ΑΚΡΙΒΟΣ | 8 κριτικές

Ατμοσφαιρικό,Σασπένς,Αγωνία

Πάρα πολύ καλό αστυνομικό που κρατάει το ενδιαφερον ως το τέλος του!

ID #5792 | ημερομηνία: 2020-06-29
Petrosar | 213 κριτικές

Καλό ήταν

Ψυχανάλυση και αστυνομικό μυθιστόρημα σε ένα βιβλίο. Με το πλεονέκτημα ότι τα περί ψυχανάλυσης δεν απαιτούν πολύ προχωρημένες γνώσεις στο θέμα, πιστεύω ότι είναι πετυχημένη η συνταγή και το βιβλίο διαβάζεται εύκολα. Καλές περιγραφές της εποχής επίσης οπότε το σύνολο είναι ένα καλό βιβλίο κατά τη γνώμη μου.

Top5 βιβλίων με τις περισσότερες κριτικές στην κατηγορία

Η σιωπηλή ασθενής (137)
Michaelides Alex
Διόπτρα

Η φάρμα των ζώων (122)
Orwell George
Κάκτος

Ο αλχημιστής (102)
Coelho Paulo
Εκδοτικός Οίκος Α. Α. Λιβάνη

Όταν σκοτώνουν τα κοτσύφια (101)
Lee Harper
Bell / Χαρλένικ Ελλάς

Λύω, σιωπή! (98)
Da Costa Mark Christopher
Πηγή

Top5 βιβλίων με τις περισσότερες κριτικές στην κατηγορία