Ο εραστής

  • img
Συνολική βαθμολογία (1-10):

7.4

Κριτικές

5

Συγγραφέας Duras Marguerite
Εκδόσεις Εξάντας
ISBN 9789602567029
Μοιράσου αυτό το βιβλίο Facebook    Twitter    E-mail
Παρακολούθηση βιβλίου
Εγγράψου δωρεάν στο Bookfriends.gr, επίλεξε Παρακολούθηση βιβλίου και θα σε ενημερώνουμε κάθε φορά που ένας αναγνώστης γράφει ένα νέο review για το βιβλίο αυτό!
Γράψε τη δική σου κριτική
Θα εμφανίζεται δημόσια.
Η διεύθυνση δεν θα εμφανίζεται δημόσια. Θα λάβεις e-mail επιβεβαίωσης για να καταχωρηθεί η κριτική σου.
Έως 30 χαρακτήρες.
Κριτικές βιβλίου: 5
ID #46107 | ημερομηνία: 2021-01-20
Sofia | 194 κριτικές

Μια αυτοβιογραφία σαν μυθιστόρημα...

σκοτεινές οικογενειακές ιστορίες, εξωτισμός, έρωτες. Τα σκοτάδια της ζωής της Ντυράς.

ID #30768 | ημερομηνία: 2020-08-12
natnat | 769 κριτικές

Πολυεπίπεδο

Βαρύ βιβλίο παρά το μέγεθός του. Φτώχεια, μια σχέση που βασίζεται στην ανάγκη και την ανέχεια, μια βίαιη ενηλικίωση. Λάγνο πολύ ταυτόχρονα, όμως.

ID #28747 | ημερομηνία: 2020-08-02
Χρυσομερη Σοφια | 942 κριτικές

Ο Εραστής

Ένα συγκλονιστικό αυτοβιογράφικό μυθιστόρημα που μας μυει στον έρωτα με την συγγραφέα κ με έναν κινέζο που έχει τα διπλά της χρόνια. Οι συγκρούσεις της με την οικογένειά της και οι ανεκπλήρωτες επιθυμίες της θα μας συγκινήσουν και θα μας κάνουν να θυμώσουμε!

ID #3337 | ημερομηνία: 2020-06-10
Georgia Grig (Bookcrush_gr) | 109 κριτικές

Ο εραστής

Πολύ βαρύ βιβλίο. Μια θλιβερή ιστορία ενηλικίωσης με αυτοβιογραφικά στοιχεία. Η αφηγήτρια μιλάει για την φτώχεια της οικογένειάς της, τόσο όσον αφορά τα υλικά αγαθά αλλά και τα συναισθήματα. Ένας έρωτας αδιέξοδος και κατακριτέος που περιγράφεται παράλληλα με την βία και την καταπίεση που η ίδια υφίσταται καθημερινά. Μου προκάλεσε μεγάλη εντύπωση το πως από τη λυρικότητα η συγγραφέας μεταπηδούσε στην βαναυσότητα και ήταν λες και σου έδινε γροθιά στο στομάχι. Δεν μετάνιωσα που το διάβασα αλλά θα πρότεινα να το ξεκινήσετε όταν θα έχετε όρεξη για ένα συγκλονιστικό μα δύσκολο βιβλίο.

ID #132 | ημερομηνία: 2019-11-22
Βασιλική Τσούνη | 1816 κριτικές

Αληθινή Ιστορία!!!

Ένα λευκό, δεκαπεντάχρονο κορίτσι, συνάπτει σχέση με έναν πλούσιο μεγαλύτερο της Κινέζο. Η σχέση τους εναντιώνεται στους κοινωνικές κανόνες και στις φυλετικές διακρίσεις, συνεπώς καταδικασμένη σε αδιέξοδο. Δεν είναι μόνο η ιστορία εκείνου του πρώτου αλησμόνητου έρωτα, αλλά η απόφαση της ίδιας της συγγραφέως που στα εβδομήντα της χρόνια, ανασύρει από την μνήμη της, τον έναν και μοναδικό έρωτα της ζωής της και μαζί με εκείνον και όλα τα επώδυνα συναισθήματα. «Ο Εραστής» δεν είναι μόνο ένα αυτοβιογραφικό μυθιστόρημα, αφού η αφήγηση της Ντυράς απλώνεται σε πολλά επίπεδα. Ανακαλεί την βία, την οδύνη που έζησε μέσα στην οικογένεια της, για την βαναυσότητα του μεγαλύτερου αδερφού της, για τα αντικρουόμενα συναισθήματα προς την μητέρα της και την λατρεία της προς τον μικρότερο αδερφό της. Ένα μυθιστόρημα που θα σας παρασύρει και θα σας συγκινήσει. Θα θυμώσετε για την στενοκεφαλιά της κοινωνίας και τις προκαταλήψεις ανάμεσα στις οικογενειακές σχέσεις. Ένας ύμνος στην αγάπη, μια συγκλονιστική μύηση στον έρωτα που δυστυχώς χάνεται και έπειτα από πολλά χρόνια ζει μονάχα στην καρδιά και στις σκέψεις της Ντυράς. Ένα βραβευμένο και συγκλονιστικό αυτοβιογραφικό μυθιστόρημα με το βραβείο Goncourt 1984.

Top5 βιβλίων με τις περισσότερες κριτικές στην κατηγορία

Η σιωπηλή ασθενής (126)
Michaelides Alex
Διόπτρα

Η φάρμα των ζώων (115)
Orwell George
Κάκτος

Ο αλχημιστής (98)
Coelho Paulo
Εκδοτικός Οίκος Α. Α. Λιβάνη

Λύω, σιωπή! (98)
Da Costa Mark Christopher
Πηγή

Όταν σκοτώνουν τα κοτσύφια (97)
Lee Harper
Bell / Χαρλένικ Ελλάς

Top5 βιβλίων με τις περισσότερες κριτικές στην κατηγορία