Το φάντασμα της Όπερας

  • img
Συνολική βαθμολογία (1-10):

9.2

Κριτικές

5

Συγγραφέας Leroux Gaston
Εκδόσεις Οξύ
ISBN 9789604365470
Μοιράσου αυτό το βιβλίο Facebook    Twitter    E-mail
Παρακολούθηση βιβλίου
Εγγράψου δωρεάν στο Bookfriends.gr, επίλεξε Παρακολούθηση βιβλίου και θα σε ενημερώνουμε κάθε φορά που ένας αναγνώστης γράφει ένα νέο review για το βιβλίο αυτό!
Γράψε τη δική σου κριτική
Θα εμφανίζεται δημόσια.
Η διεύθυνση δεν θα εμφανίζεται δημόσια. Θα λάβεις e-mail επιβεβαίωσης για να καταχωρηθεί η κριτική σου.
Έως 30 χαρακτήρες.
Κριτικές βιβλίου: 5
ID #20512 | ημερομηνία: 2020-07-14
Μαρία Δουζένη | 936 κριτικές

Με μάγεψε!

Το φάντασμα της όπερας είναι ένα βιβλίο που τα έχει όλα: έρωτα, μίσος, δράση, αγωνία, ρομαντισμό, παραμύθι και το στοιχείο του αστυνομικού. Υπέροχες περιγραφές της όπερας του Παρισιού που αν είσαι λάτρης θα ήθελες να είσαι εκεί. Το φάντασμα της, ένα τέρας εξωτερικά που όμως σε μαγεύει με την μουσική του. Παρότι ήμουν αρνητική να το διαβάσω μια και για πρώτη και τελευταία φορά είδα την ταινία χωρίς να έχω διαβάσει το βιβλίο δε βαρέθηκα ούτε στιγμή!

ID #17512 | ημερομηνία: 2020-07-12
Toli | 53 κριτικές

Sing for me my angel of music.

Έχοντας διαβάσει το βιβλίο, πάντα ήμουν διστακτική στο να δω το μιούζικαλ ή την ταινία. Αλλα δεν μπορώ παρά να παραδεχτώ πως τα βρήκα όλα εξαιρετικά στο τέλος. Αξίζουν της προσοχής και του χρόνου σας, με οποιοδήποτε μορφή κι αν βρεθούν μπροστά σας.

ID #9389 | ημερομηνία: 2020-07-06
Αλέξανδρος Μαζαράκης | 14 κριτικές

Κριστίν πρέπει να μ αγαπήσεις..

Έχοντας δει την ταινία μιούζικαλ “Φάντασμα της Όπερας” και εμφανώς ενθουσιασμένος απ αυτήν δε θα μπορούσα να μη διαβάσω και το βιβλίο. Ο συγγραφέας παρουσιάζει το “Φάντασμα” θα έλεγα πιο βίαιο και παράλογα εμμονικό απ ότι φαινόταν στην ταινία, έναν άνθρωπο που βιώνει την ανεκπλήρωτη αγάπη και την απέχθεια του κόσμου. Όσο και αν σχετίζεται με θρύλο το βιβλίο δίνει σάρκα και οστά στο “Φάντασμα της Όπερας” κάνοντας τον αναγνώστη να πιστέψει την ύπαρξη του. Ένας θρύλος αγάπης, εμμονής και τρέλας που αξίζει να διαβάσετε!!

ID #9209 | ημερομηνία: 2020-07-06
Μαρία Γκιούλη | 142 κριτικές

Ωραίο!

Ενώ η ιστορία είναι γνωστή στο περισσότερο κοινό, έχει ενδιαφέρον το πώς ο Λερού διατηρεί το μυστήριο στην σφαίρα του φανταστικού και σταδιακά ξεδιπλώνει όλες τις λογικές εξηγήσεις για το υποτιθέμενο Φάντασμα. Οι διάλογοι εποχής επίσης περνάνε και μία κωμικότητα.

ID #4458 | ημερομηνία: 2020-06-16
Έλλη Σπυριδωνίδη | 25 κριτικές

Απίστευτο

Δεν περίμενα ότι θα μου άρεσε τόσο πολύ! Γνώριζα την ιστορία καλά από την ταινία και το ομώνυμο musical, έτσι νόμιζα ότι θα βαριόμουν και λίγο. Όμως, το βιβλίο είναι απίθανο, ένα gothic novel, που συνδυάζει δηλαδή romance και horror. Αστυνομική πλοκή, μυστήριο που και σε μερικά σημεία προκαλεί ακόμα και τρόμο! Το ενδιαφέρον είναι ότι η ιστορία ξεκινά με ενα σημείωμα του συγγραφέα που μας δηλώνει ότι πιστεύει ακράδαντα στην ύπαρξη του φαντάσματος και θα μας δώσει στοιχεία που το αποδεικνύουν. Οι λεπτομέρειες είναι τόσο ακριβείς, ώστε ο αναγνώστης μπαίνει στη διαδικασία να πιστέψει ότι ίσως όντως υπήρξε το φάντασμα και δεν είναι, όπως νόμιζε, απλώς ένας θρύλος. Το βιβλίο μάς δίνει και πληροφορίες και την ιστορία του φαντάσματος, από πού καταγόταν και γιατί κατέληξε να είναι ένας εγκληματίας που μένει στα υπόγεια της Όπερας του Παρισιού, δίνοντας μια ρεαλιστική εξήγηση της ύπαρξης και της συμπεριφοράς του. Πραγματικά, το προτείνω ανεπιφύλακτα.

Top5 βιβλίων με τις περισσότερες κριτικές στην κατηγορία

Η σιωπηλή ασθενής (126)
Michaelides Alex
Διόπτρα

Η φάρμα των ζώων (115)
Orwell George
Κάκτος

Ο αλχημιστής (98)
Coelho Paulo
Εκδοτικός Οίκος Α. Α. Λιβάνη

Λύω, σιωπή! (98)
Da Costa Mark Christopher
Πηγή

Όταν σκοτώνουν τα κοτσύφια (97)
Lee Harper
Bell / Χαρλένικ Ελλάς

Top5 βιβλίων με τις περισσότερες κριτικές στην κατηγορία