Ημερολόγιο του χειμώνα

  • img
Συνολική βαθμολογία (1-10):

9.0

Κριτικές

2

Συγγραφέας Auster Paul
Εκδόσεις Μεταίχμιο
ISBN 9789605664091
Μοιράσου αυτό το βιβλίο Facebook    Twitter    E-mail
Παρακολούθηση βιβλίου
Εγγράψου δωρεάν στο Bookfriends.gr, επίλεξε Παρακολούθηση βιβλίου και θα σε ενημερώνουμε κάθε φορά που ένας αναγνώστης γράφει ένα νέο review για το βιβλίο αυτό!
Γράψε τη δική σου κριτική
Θα εμφανίζεται δημόσια.
Η διεύθυνση δεν θα εμφανίζεται δημόσια. Θα λάβεις e-mail επιβεβαίωσης για να καταχωρηθεί η κριτική σου.
Έως 30 χαρακτήρες.
Κριτικές βιβλίου: 2
ID #57537 | ημερομηνία: 2021-09-03
Anthi Mastrogiannaki | 95 κριτικές

Αληθινό/Συγκλονιστικό

Το βιβλίο με τίτλο ”Το Ημερολόγιο του Χειμώνα”, πρωτότυπο-”Winter Journal” που κυκλοφόρησε το 2012 στην Ελλάδα από τις Εκδόσεις Μεταίχμιο, ο συγγραφέας Paul Auster αφηγήται σε δεύτερο ενικό πρόσωπο τα γεγονότα της ζωής του, από την παιδική του ηλικία μέχρι τα γηρατειά του. Ένα χειμωνιάτικο χιονισμένο πρωινό του 2012, ο Paul Auster ο οποίος εκείνη την ημέρα θα έκλεινε τα 64 του χρόνια και θα γινόταν 65 χρονών αποφασίζει να γράψει σε ημερολογιακή μορφή τα σημαντικότερα γεγονότα που σημάδεψαν την ζωή του. Από τους παιδικούς και εφηβικούς έρωτες, διάφορα ατυχήματα που λίγο έλειψε να του στοιχήσουν την ζωή, κρίσεις πανικού, η ζωή του με την δεύτερη γυναίκα του και ο θάνατος της πολυαγαπημένης του μητέρας που έφυγε αιφνίδια από την ζωή το 2002 και ήταν ο λόγος εκείνος που δημιούργησε στον συγγραφέα τις κρίσεις πανικού. Ένα χαρακτηριστικό που παρατηρούμε στο βιβλίο είναι ότι ο Paul Auster απευθύνεται στον αναγνώστη στο δεύτερο ενικό πρόσωπο θέλοντας να βάλει στην θέση του συγγραφέα το ίδιο τον αναγνώστη. Όπως ελπιδοφόρα αναφέρει ο συγγραφέας και στον επίλογο του βιβλίου αυτού: <<Πόσα φιλιά δίνεις και παίρνεις καθημερινά, κρατώντας τα παιδιά και την γυναίκα σου αγκαλιά. Τα πόδια σου ακουμπούν το κρύο πάτωμα καθώς σκαρφαλώνεις στο κρεβάτι και περπατάς προς το παράθυρο. Είσαι 64 ετών. Έξω ο αέρας είναι γκρίζος, σχεδόν λευκός, χωρίς ήλιο. Ρωτάς τον εαυτό σου. Πόσα πρωινά έμειναν; Μια πόρτα έχει κλείσει. Μια άλλη πόρτα έχει ανοίξει. Αυτός είναι ο χειμώνας της ζωής σου>>.

ID #36382 | ημερομηνία: 2020-09-10
@readandcapture_by_mariaroussou | 125 κριτικές

Χιούμορ, συναίσθημα, στοχασμος

Μια πορεία ζωής γεμάτη από σωστά και λάθη,καταγεγραμμένη με τη μορφή ενός "προσωπικού ημερολογίου",μέσα από το οποίο έχουμε την ευκαιρία να μάθουμε πως διαμορφώθηκε σαν άνθρωπος και κατ' επέκταση σαν συγγραφέας και το οποίο γενναιόδωρα μοιράστηκε μαζί μας,αποδεικνύοντας ότι οι πιο βαθυστόχαστες σκέψεις κρύβονται στην παρατήρηση των πιο απλών πραγμάτων. Μέσα σε μια αναδρομική αφήγηση,από σκόρπιες αναμνήσεις της ζωής του,περιγράφοντας απλές και φαινομενικά ανούσιες ιστορίες γεμάτες χιούμορ και συναισθήματα,ο συγγραφέας συνθέτει το δικό του μοναδικό πάζλ ζωής και καταλήγει πια λίγο μετά τα 60 του χρόνια να μας διηγείται σε αυτό το εξαιρετικό βιβλίο το μονοπάτι που οδήγησε στο σήμερα και στο δικό του "Χειμώνα" ζωής που σιγά σιγά ανατέλλει.

Top5 βιβλίων με τις περισσότερες κριτικές στην κατηγορία

Η σιωπηλή ασθενής (134)
Michaelides Alex
Διόπτρα

Η φάρμα των ζώων (121)
Orwell George
Κάκτος

Ο αλχημιστής (102)
Coelho Paulo
Εκδοτικός Οίκος Α. Α. Λιβάνη

Όταν σκοτώνουν τα κοτσύφια (100)
Lee Harper
Bell / Χαρλένικ Ελλάς

Λύω, σιωπή! (98)
Da Costa Mark Christopher
Πηγή

Top5 βιβλίων με τις περισσότερες κριτικές στην κατηγορία