Ο ζητιάνος

  • img
Συνολική βαθμολογία (1-10):

9.6

Κριτικές

5

Εκδόσεις Polaris
ISBN 9789606829970
Μοιράσου αυτό το βιβλίο Facebook    Twitter    E-mail
Παρακολούθηση βιβλίου
Εγγράψου δωρεάν στο Bookfriends.gr, επίλεξε Παρακολούθηση βιβλίου και θα σε ενημερώνουμε κάθε φορά που ένας αναγνώστης γράφει ένα νέο review για το βιβλίο αυτό!
Γράψε τη δική σου κριτική
Θα εμφανίζεται δημόσια.
Η διεύθυνση δεν θα εμφανίζεται δημόσια. Θα λάβεις e-mail επιβεβαίωσης για να καταχωρηθεί η κριτική σου.
Έως 30 χαρακτήρες.
Κριτικές βιβλίου: 5
ID #67412 | ημερομηνία: 2022-03-16
Silverchild | 72 κριτικές

Πολύ καλό

Σύμφωνα με τον Καρκαβίτσα σε κάποια χωριά της Ελλάδας υπήρχαν σχολές ζητιάνων κατά την εποχή της τουρκοκρατίας και της απελευθέρωσης, όπου φτωχά παιδιά μάθαιναν να προσποιούνται τους ανάπηρους και να ζητιανεύουν. Ένας απ' αυτούς, ο Τζιριτόκωστας, έγινε μεγάλος και τρανός ζητιάνος(!) και τα κατορθώματά του διηγείται το βιβλίο. . Δεν ξέρω αν υπάρχουν ιστορικά στοιχεία για κάτι τέτοιο, αλλά σίγουρα θα εξηγούσαν τη στάση πολλών Ελλήνων απέναντι στους ζητιάνους ως απατεώνες. Πρόσφατα είχα επισκεφτεί την Τσεχία και μου έκανε εντύπωση πως, όσοι ζητάνε λεφτά στον δρόμο, έχουν σκυφτό το κεφάλι και δε σε κοιτάνε ποτέ στα μάτια, ούτε σου μιλάνε.

ID #33295 | ημερομηνία: 2020-08-25
May Eve | 906 κριτικές

Εξαιρετικό

Άλλο ένα κλασικό κείμενο σε μορφή graphic novel με εξαιρετικά αποτελέσματα. Τα γεμάτα ζωντάνια σχέδια και ο απόλυτος σεβασμός στο κείμενο του Καρκαβίτσα κάνουν καταπληκτική την εμπειρία αυτού του αναγνώσματος.

ID #30888 | ημερομηνία: 2020-08-12
Sofia | 231 κριτικές

Διάβασε το

Η μεταφορά της σκοτεινής νουβέλας του Καρκαβίτσα σε γκραφικ νοβελ. Σε μια κοινωνία όπου επικρατεί η αμάθεια, η φτώχεια, η δεισιδαιμονία, η πονηριά, είναι εύκολο για τον αδυσώπητο Ζητιάνο να χειραγωγεί καταστάσεις. Να εκμεταλλεύεται προς όφελος του τις αδυναμίες και τις κρυφές επιθυμίες των ανθρώπων και στο τέλος να τους αφανίζει. Ευκαιρία και για αυτούς που δεν θα διάβαζαν ποτέ Καρκαβίτσα, να διαβάσουν μέσα από την κουλτούρα του κόμικ. Εξαιρετική δουλειά.

ID #29732 | ημερομηνία: 2020-08-07
Μαρία Δουζένη | 936 κριτικές

Καταπληκτικό!!!

Μία εξαιρετική ηθογραφία που στηλιτεύει το Ζητιάνο όχι σαν τυχαία κατάσταση αλλά ως επάγγελμα. Τα παιδιά μεγαλώνουν με τη σκέψη να γίνουν πετυχημένοι ζητιάνοι. Χωριά ολόκληρα αναλώνονται σε αυτό και οικογένειες ωθούν τα παιδιά τους να ακολουθήσουν την παράδοση. Δε χρειάζεται παρά να είσαι καταφερτζής, γλοιώδης, εκμεταλλευτής και ανηλεής στους αδύναμους.

ID #17040 | ημερομηνία: 2020-07-12
Sideris Nt | 217 κριτικές

Απαραίτητο

Κορυφαίο graphic novel από τον Kanello Cob, στο εμβληματικό έργο του Ανδρέα Καρκαβίτσα, τον Ζητιάνο. Πολύ καλή δουλειά.

Top5 βιβλίων με τις περισσότερες κριτικές στην κατηγορία

Έγκλημα και τιμωρία (6)
Dostojevskij Fedor Michajlovic
Γνώση

Οι 12 άθλοι του Αστερίξ (5)
Goscinny René
Μαμούθ Comix

Ο ζητιάνος (5)
Καρκαβίτσας Ανδρέας
Polaris

Ο Αστερίξ στην Ισπανία (4)
Goscinny René
Μαμούθ Comix

Top5 βιβλίων με τις περισσότερες κριτικές στην κατηγορία