Σκοτεινός αρκτικός

  • img
Συνολική βαθμολογία (1-10):

9.1

Κριτικές

7

Συγγραφέας McGuire Ian
Εκδόσεις Ψυχογιός
ISBN 9786180120073
Μοιράσου αυτό το βιβλίο Facebook    Twitter    E-mail
Παρακολούθηση βιβλίου
Εγγράψου δωρεάν στο Bookfriends.gr, επίλεξε Παρακολούθηση βιβλίου και θα σε ενημερώνουμε κάθε φορά που ένας αναγνώστης γράφει ένα νέο review για το βιβλίο αυτό!
Γράψε τη δική σου κριτική
Θα εμφανίζεται δημόσια.
Η διεύθυνση δεν θα εμφανίζεται δημόσια. Θα λάβεις e-mail επιβεβαίωσης για να καταχωρηθεί η κριτική σου.
Έως 30 χαρακτήρες.
Κριτικές βιβλίου: 7
ID #42210 | ημερομηνία: 2020-11-04
Ζηλιασκοπούλου Βίκυ | 34 κριτικές

Πολύ ωραίο

Η υπόθεση είναι από τις πιο πρωτότυπες που έχω διαβάσει. Ούτε σε ένα σημείο δεν μου φάνηκε υπερβολική, η ιστορία προχωρούσε σταδιακά χωρίς να αφήνει κενά, για τα πάντα υπήρχε επαρκής αιτιολόγηση, δεν έμεινα με αναπάντητες απορίες και γενικά το έκλεισα απόλυτα ευχαριστημένη. Πρέπει να τονίσω επίσης ότι η περιγραφή του τοπίου και των καιρικών συνθηκών είναι εξαιρετικά ζωντανή. Εκτός όμως από την ιστορία που μας διηγήθηκε ο συγγραφέας, το βάρος για εμένα πρέπει να δοθεί και κάπου αλλού: στα ιστορικά στοιχεία που μας δίνει.

ID #36776 | ημερομηνία: 2020-09-18
Dimitris Logios | 102 κριτικές

ογκμοντουρ κριστινσον

κανονικη βαθμολογια ειναι το 7.5! οι περιγραφες του ειναι λιγο ακραιες αλλα παρολα αυτα ειναι ωραιο βιβλιο και ευκολοδιαβαστο. αξιζει να διαβαστει!

ID #31100 | ημερομηνία: 2020-08-13
Αντώνης Κ. | 78 κριτικές

Πολύ καλό.

Ο συγγραφέας μας μεταφέρει όχι μόνο στην εποχή της φαλαινοθηρίας, αλλά και στην ατμόσφαιρά της. Καλή περιγραφή, ενδιαφέροντες χαρακτήρες και αρκετή αγωνία μέχρι το τέλος. Ίσως να αξίζει και το 9.

ID #12029 | ημερομηνία: 2020-07-09
Ελένη Α. | 37 κριτικές

Φοβερό!!!

Σκοτεινός αρκτικός ένα εθιστικό βιβλίο, το οποίο ξεκινάει με μια πικρή επίγευση ενός άγριου φονικού. Η εξέλιξή του όμως σου δημιουργεί αρχικά την επιθυμία η οποία σταδιακά μετατρέπεται σε ανάγκη να δεις (μέσα από τις πολύ ζωντανές περιγραφές) και να μάθεις (με τον ιδιαίτερο τρόπο που χρησιμοποιεί ο συγγραφέας τις λέξεις) πώς θα εξελιχθεί η ιστορία του φαλαινοθυρικού. Τελικά καταλήγεις καθαρά σε μια σχέση εξάρτησης με το βιβλίο όπου θα διαβάσεις και θα επιστρέψεις να ξαναδιαβάσεις πολλές φορές κάποια σημεία του ή και ολόκληρες κάποιες σελίδες κάνοντας εικόνα αυτό που σου περιγράφει. Ποτέ δεν είχα φανταστεί «το χρώμα του υγρού πριονιδίου…» ούτε θα είχα κάνει εικόνα τον ορίζοντα «..σαν να συγχωνεύονται ουρανός και θάλασσα σε ένα υγρό υφάδι ανταριασμένου και αδιαπέραστου γκρίζου.» Τελικά ο εθισμός σου έχει ολοκληρωθεί και από εκεί που αρχικά αναρωτιόσουν, τι σχέση μπορεί να έχω εγώ με τους ήρωες ενός φαλαινοθηρικού, καταλήγεις να αγωνιάς μαζί τους και να αναμένεις καταβροχθίζοντας κάθε σελίδα, μια δικαίωση στην άγρια ιστορία τους.

ID #10925 | ημερομηνία: 2020-07-08
Βασιλική Τσούνη | 1816 κριτικές

Εξαιρετικό!!!

Με άγριο ασταμάτητο ρυθμό και σκοτεινή αίσθηση του χιούμορ ο συγγραφέας πλάθει μία αξεπέραστη ιστορία ανθρωπιά κάτω από τις πιο ακραίες συνθήκες.

ID #8315 | ημερομηνία: 2020-07-05
ΒΑΣΩ ΤΣΙΑΜΗ PUBLIC ΝΕΑ ΕΡΥΘΡΑΊΑ | 731 κριτικές

Σκοτεινός αρκτικός

Ο Σκοτεινός αρκτικός είναι ένα δυνατό μυθιστόρημα που συνδυάζει το περιπετειώδες στοιχείο με την αστυνομική πλοκή. Ένα βιβλίο που αναδεικνύει την ανθρώπινη ανάγκη για επιβίωση.

ID #6155 | ημερομηνία: 2020-06-30
Sideris Nt | 217 κριτικές

Καθηλωτική περιπέτεια

Ο Σκοτεινός Αρκτικός είναι ένα πολύ δυνατό ανάγνωσμα. Ξεκινάει σαν μια ιστορία περιπέτειας, στην πορεία προστίθενται στοιχεία από αστυνομικό μυθιστόρημα και καταλήγει ως μια σπουδαία ιστορία επιβίωσης.

Top5 βιβλίων με τις περισσότερες κριτικές στην κατηγορία

Η σιωπηλή ασθενής (148)
Michaelides Alex
Διόπτρα

Η φάρμα των ζώων (128)
Orwell George
Κάκτος

Όταν σκοτώνουν τα κοτσύφια (107)
Lee Harper
Bell / Χαρλένικ Ελλάς

Ο αλχημιστής (107)
Coelho Paulo
Εκδοτικός Οίκος Α. Α. Λιβάνη

Top5 βιβλίων με τις περισσότερες κριτικές στην κατηγορία