Αγώνες πείνας 3: Κοτσυφόκισσα

  • img
Συνολική βαθμολογία (1-10):

8.6

Κριτικές

7

Συγγραφέας Collins Suzanne
Εκδόσεις Ψυχογιός
ISBN 9786180122794
Μοιράσου αυτό το βιβλίο Facebook    Twitter    E-mail
Παρακολούθηση βιβλίου
Εγγράψου δωρεάν στο Bookfriends.gr, επίλεξε Παρακολούθηση βιβλίου και θα σε ενημερώνουμε κάθε φορά που ένας αναγνώστης γράφει ένα νέο review για το βιβλίο αυτό!
Γράψε τη δική σου κριτική
Θα εμφανίζεται δημόσια.
Η διεύθυνση δεν θα εμφανίζεται δημόσια. Θα λάβεις e-mail επιβεβαίωσης για να καταχωρηθεί η κριτική σου.
Έως 30 χαρακτήρες.
Κριτικές βιβλίου: 7
ID #72379 | ημερομηνία: 2023-03-28
Χριστινα Μαυρομματη | 10 κριτικές

Ωραιο

Μου άρεσε πολύ όλη η τριλογία.Το ρομάντζο ήταν τόσο χλιαρό που θα προτιμουσα καλύτερα να έμενε μια φιλία.

ID #63354 | ημερομηνία: 2022-02-05
Ευφροσύνη Π. | 67 κριτικές

Αξιέπαινο φινάλε μιας ενδιαφέρουσας τριλογίας!

Η πρωταγωνίστρια μεταμορφώνεται σε σύμβολο της επανάστασης (και τελικά σε αυτό στο οποίο αντιμάχεται, καθώς χειρίζεται τα ίδια όπλα και υποκλίνεται όπως κάθε επανάσταση στις παράπλευρες απώλειες ως αναπόσπαστο κομμάτι της αλλαγής) και φαίνεται πιο άβουλη και χαμένη από ποτέ (τελικά ο Πίτα ήταν η δύναμή της, η ισορροπία της, το μέτρο της για το τι αξίζει πραγματικά... ακριβώς γιατί για εκείνον τα πάντα ήταν ξεκάθαρα... τώρα που χάνει τον εαυτό του, χάνει και η Κάτνις τον δικό της). Κουραστικό περιγραφικά, αλλά τα γεγονότα που λαμβάνουν χώρα αποδεικνύουν ότι η συγγραφέας διαθέτει την ικανότητα διείσδυσης στην ουσία της ιστορίας, στον τρόπο που αναδιαμορφώνεται το κοινωνικοπολιτικό σκηνικό μέσα από έναν πόλεμο, μια επανάσταση. Στη φριχτή αλήθεια κάθε καλού σκοπού που αγιάζει κάθε κακό μέσο. Ρεαλιστικά, η συγγραφέας αφήνει να περάσει ένα τεράστιο χρονικό διάστημα μέχρι να συνέλθουν οι ψυχικά τραυματισμένοι πρωταγωνιστές. Η επιλογή στο τέλος είναι συνειδητή, ξεκάθαρη και τιμά την Κάτνις (που μέχρι εκείνη τη στιγμή μού την έσπαγε με την ερωτική της αναποφασιστικότητα). Και το φινάλε κλείνει ιδανικά τους Αγώνες Πείνας. Η συνειδητή επιλογή του καλού είναι εφικτή. Είμαι απόλυτα ικανοποιημένη από την πλοκή και την αίσθηση αρτιότητας που αφήνει η τριλογία. Και ακόμα πιο ικανοποιημένη από την κινηματογραφική μεταφορά της.

ID #47560 | ημερομηνία: 2021-03-02
Βερα Α. | 35 κριτικές

το τελος της επαναστασης

το τελος της επαναστασης, αγωνιωδες και απλα υπεροχο. Ηταν το τελοσ που αξιζε να εχει αυτη η επανασταση

ID #38999 | ημερομηνία: 2020-10-01
Τσιφλίδης Νίκος | 106 κριτικές

Η εξέγερση

Στο τελευταίο βιβλίο κορυφώνεται η επανάσταση των περιοχών κατά της Κάπιτολ. Υπάρχουν τα ίδια συστατικά συγγραφικής επιτυχίας που υπήρχαν και στα πρώτα δυο βιβλία κάνοντας την ανάγνωση του ψυχαγωγική!

ID #22776 | ημερομηνία: 2020-07-16
Oυρανία-Νεφέλη Πουλίδου | 16 κριτικές

Hunger Games

Το τρίτο μέρος των Αγώνων πείνας αποδίδει εκπληκτικα τον αγώνα και την εξέγερση των αδυνάτων της Πανέμ εναντίον των τυραννικών επιδιώξεων του ηγέτη της Κάπιτολ. Ύστερα απο τις ατελείωτες συγκρούσεις με τον Σνόου, τις απώλειες αγαπημένων προσώπων και τις βαρβαρότητες εις βάρος του πληθυσμού, η Κάτνις Έβερντιν ανάβει τις φλόγες της επανάστασης προκειμένου να δώσει τέλος σε αυτό το καθεστώς. Η Σούζαν Κόλινς κατάφερε να δημιουργήσει ένα φουτουριστικό αριστούργημα επισημονικής φαντασίας, το οποίο καθηλώνει το αναγνωστικό κοινό καθώς μέσα απο την ιστορία αυτή, περνά αξίες ανθρωπισμού και έννοιες όπως η ισότητα και η δικαιοσύνη.

ID #10659 | ημερομηνία: 2020-07-08
ΖΗΝΕΛΗ ΑΝΝΑ | 72 κριτικές

Αγώνες Πείνας 3

Η κατακλείδα της τριλογίας με τα κείμενα να κουράζουν ενώ για άλλη μια φορά η εξέλιξη των χαρακτήρων δεν είναι μεγάλη πέραν της Κάτνες. Πάραυτα, αξίζει να το διαβάσει κανείς, μιας και δίνει μια ευφάνταστη λήξη στους αγώνες των ηρώων οι οποίοι δικαιώνονται;

ID #2134 | ημερομηνία: 2020-06-05
Johnreads | 7 κριτικές

ΚΡΙΤΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΥ

Το τρίτο βιβλίο της σειράς κατάφερε να με κερδίσει απο το πρώτο κεφάλαιο.Αφού πολλά πράγματα έγιναν στο 2ο βιβλίο και βλέπουμε τις συνέπειες σε αυτό. Παρόλα αυτά κάπου στην μέση με κούρασε λίγο,αφού δεν υπήρχε τόση δράση, σε σχέση με τα άλλα βιβλία.Αντίθετα επικεντρωνόμαστε στα συναισθήματα της Κάτνις και στην καθημερινότητα της σε ένα καινούργιο περιβάλλον,που ήταν ενδιαφέρον μέχρι ένα σημείο. Δεν με χάλασε και τόσο,αλλά θα ήθελα κάτι παραπάνω ίσως.Επιπρόσθετα μου φαινόταν σαν να είχα ξανα διαβάσει το βιβλίο,αφού έμοιαζε τρομερά με την τριλογία της Απόκλισης. Όλα αυτά όμως αλλάζουν στις τελευταίες 120 σελίδες,αφού υπάρχει δράση και ανατροπές που θα σας σοκάρουν.Το τέλος ήταν πολύ σκοτεινό,αλλά αναγκαίο.Τα τελευταία κεφάλαια μου φάνηκαν αρκετά βαριά,αφού υπήρχαν πολλοί θάνατοι και αν άλλαζα κάτι θα ήταν αυτό,να μην γίνουν τόσα πράγματα σε τόσες λίγες σελίδες. Η γραφή της Κόλινς συνεχίζει να είναι καταπληκτική και αυτή την φορά επικεντρώνεται περισσότερο στην Κάτνις και τα συναισθήματα της,που όταν τελειώσεις το βιβλίο νιώθεις σαν να την ήξερες πραγματικά. Συνολικά,το βιβλίο "Κοτσυφόκισσα κυκλοφορεί απο τις εκδόσεις ψυχογιός και αποτελεί το τέλος της τριλογίας.Σκοτεινό,ανατρεπτικό και σαγηνευτικό.Η Κόλινς καταφέρνει να δημιουργήσει ένα καταπληκτικό,καλογραμμένο χαρακτήρα.

Top5 βιβλίων με τις περισσότερες κριτικές στην κατηγορία

Αγώνες πείνας 1 (32)
Collins Suzanne
Ψυχογιός

Λυκόφως (30)
Meyer Stephenie
Ψυχογιός

Ο κύριος Μερσέντες (18)
King Stephen
Bell / Χαρλένικ Ελλάς

Η εποχή των θρύλων (16)
Δημακόπουλος Γρηγόρης Κ.
Εκδόσεις Πηγή

Top5 βιβλίων με τις περισσότερες κριτικές στην κατηγορία