Το Πριγκιπότο

  • img
Συνολική βαθμολογία (1-10):

7.3

Κριτικές

9

Συγγραφέας Κουρτζή Πηνελόπη
Εκδόσεις Ψυχογιός
ISBN 9786180126365
Μοιράσου αυτό το βιβλίο Facebook    Twitter    E-mail
Παρακολούθηση βιβλίου
Εγγράψου δωρεάν στο Bookfriends.gr, επίλεξε Παρακολούθηση βιβλίου και θα σε ενημερώνουμε κάθε φορά που ένας αναγνώστης γράφει ένα νέο review για το βιβλίο αυτό!
Γράψε τη δική σου κριτική
Θα εμφανίζεται δημόσια.
Η διεύθυνση δεν θα εμφανίζεται δημόσια. Θα λάβεις e-mail επιβεβαίωσης για να καταχωρηθεί η κριτική σου.
Έως 30 χαρακτήρες.
Κριτικές βιβλίου: 9
ID #34616 | ημερομηνία: 2020-08-30
Μαρία Δουζένη | 936 κριτικές

Αρκετά καλό!

Μία ιστορία στα τέλη του 19ου αιώνα. Δύο πολύ καλές φίλες που περνούν τα καλοκαίρια τους στην Κέρκυρα ερωτεύονται και πληγώνονται. Μετά από χρόνια βρίσκονται στο ξενοδοχείο της μίας, ένα όνειρο από παλιά, στην Κηφισιά που από λάθος στην επιγραφή ονομάζεται "Πριγκιπότο " και όχι "Πριγκιπάτο ". Τα λάθη γίνονται αθέλητα αλλά έχουν το βάρος τους. Εκεί λοιπόν στην Κηφισιά ξαναζωντανεύουν και βρίσκουν λύση τα κρυμμένα μυστικά.

ID #29188 | ημερομηνία: 2020-08-04
Χρυσομερη Σοφια | 942 κριτικές

το Πριγκιπότο

Το Πριγκιπότο είναι ένα ξενοδοχείο με πρωταγωνίστριες δύο αδελφικές φίλες και τον έρωτα.. η κάθε μια έχει τις δικές της προσδοκίες και τα δικά της όνειρα. Ένα κοινωνικό - αστυνομικό μυθιστόρημα που μας ταξιδεύει στην Κέρκυρα στα τέλη του 18ου αιώνα και στην Κηφισιά στις αρχές του 19ου. Με ωραίες περιγραφές της τότε εποχής και με το μυστήριο του τι πραγματικά έγινε εκείνη την νύχτα στο Πριγκιπότο.

ID #24083 | ημερομηνία: 2020-07-17
Δήμητρα Μακαριάν | 42 κριτικές

Απίστευτο

Αυτό το βιβλίο πρέπει να το διαβάσετε έχει στοιχεία από διάφορα ήδη βιβλίων... είναι ρομαντικό, είναι αστυνομικό, είναι ανατρεπτικό, είναι συνδυαστικό (ως προς τους ήρωες) πραγματικά είναι πολλά αυτό το βιβλίο σε κάνει να θες κι άλλο, οι σελίδες φεύγουν η μια μετά την άλλη, συγκλονιστικό απλά!!!!

ID #14089 | ημερομηνία: 2020-07-10
Άλκηστις Δογαντζη | 55 κριτικές

Ανατρεπτικό

Μια ιστορία εποχής που εκτυλίσσεται στην Κέρκυρα και στην Κηφισσια. Όχι μόνο μια ιστορία αγάπης. Μια ιστορία αποφασιστικότητας. Μια γυναίκα προσπαθεί να επιβιώσει σε μια ανδροκρατουμενη κοινωνία. Να γίνει επιχειρηματίας χωρίς άνδρα να την στηρίζει. Εξαιρετικό το ανατρεπτικό τέλος!

ID #6254 | ημερομηνία: 2020-06-30
Σαραντέα Σταυρούλα | 42 κριτικές

Πριγκιποτο ή Πριγκιπάτο;

Ένα βιβλίο που τα έχει όλα, λίγο έρωτα, λίγο κλάμα, λίγο φεμινισμο και στο τέλος μια αστυνομική ιστορία. Ίσως ακούγεται υπερβολικό, αλλά οι φοβερές περιγραφές της συγγραφέως για την σαγηνευτική εποχή της Μπελ Εποκ προκαλούν αισθησιασμό και νοσταλγία. Αν δεν το έχεις διαβάσει, κάντο φέτος του καλοκαιρι.

ID #2330 | ημερομηνία: 2020-06-05
read.witholga | 82 κριτικές

Πριγκιποτο

Περνάμε τις πύλες του "Πριγκιποτου" και κάνουμε διακοπές στην Κηφισιά. Η ιστορία ξεκινάει στην Κέρκυρα στα τέλη του 19ου αιώνα. Παρακολουθούμε τις ζωές δύο κοριτσιών που τα ενώνει μια δυνατή φιλία. Ξεκινάει ως ένα κοινωνικό- ρομαντικό μυθιστόρημα αλλά δεν λείπει το αστυνομικό στοιχείο με το οποίο ανατρέπονται όλα. Ανάμεσα στους πελάτες του ξενοδοχείου είναι και οι πρωταγωνιστές των προηγούμενων μυθιστορημάτων της συγγραφέα αλλά και ο ήρωας του επόμενου βιβλίου της. Ένα μυθιστόρημα γεμάτο εικόνες , αισθήματα. Ατμοσφαιρικό, ρομαντικό, ανατρεπτικό. Αφήγηση ζωντανή, περιγραφική. Γιατί "Πριγκιποτο" και όχι "Πριγκιπάτο";; Οι απορίες λύνονται όλες μια προς μία. Αυτό το Α του Πριγκιπάτου που έγινε Ο δεν ήταν τυχαίο......μοιραίο ήταν. Το λάθος που οδηγεί στον δρόμο της αγάπης.

ID #543 | ημερομηνία: 2019-12-04
Σούλα Τραπάτσα (μη εγγεγραμμένος χρήστης) | 7 κριτικές

Ξεχωριστό

Ένα αληθινά ξεχωριστό κοινωνικό-αισθηματικό μυθιστόρημα με αστυνομικά στοιχεία που διαδραματίζεται στην Κέρκυρα του 1898 και στην Κηφισιά από το 1909 εώς το 1914 στην γοητευτική εποχή της Μπελ Επόκ. Με την περιγραφική ικανότητα της συγγραφέως, το βιβλίο είναι αρκετά ατμοσφαιρικό και νοσταλγικό. Ρομαντικό όσο και ρεαλιστικό. Με την εξέλιξη της ιστορίας όμως γίνεται εξίσου ανατρεπτικό καθηλώνοντας τον αναγνώστη μέχρι να φτάσει στην τελευταία σελίδα.

ID #190 | ημερομηνία: 2019-11-23
Μαρία Ίσσαρη | 782 κριτικές

Μετριο

Κατώτερο των προσδοκιών μου..Απλή ιστορία με δύο αγαπημένες παιδικές φιλίες που κατάφεραν και έκαναν τα όνειρα τους πραγματικότητα μέσα από τις δυσκολίες της ζωής..Έρωτας,μοναξιά,πόνος και ένας φόνος για βγάλει στο φως την προδοσια!Αυτό που μου άρεσε ήταν που η συγγραφέας πέρασε μέσα στο βιβλίο τους ήρωες από τα προηγούμενα βιβλία της και μας αποκάλυψε τον ήρωα του επόμενου βιβλίου της..

ID #53 | ημερομηνία: 2019-11-21
Normita Normito | 179 κριτικές

Υπέροχο εξώφυλλο

Τα είχε όλα, λίγο έρωτα, λίγο κλάμα, λίγο φεμινισμο και στο τέλος μια αστυνομική ιστορία! Απλά δεν ήταν για μένα.

Top5 βιβλίων με τις περισσότερες κριτικές στην κατηγορία

Μια νύχτα ακόμη (168)
Κρομμύδας Κώστας
Διόπτρα

Εβόρα (145)
Κρόμμυδας Κώστας
Διόπτρα

Μια φορά κι ένα μπορώ… (127)
Στυλιαρά Ρενέ
Queens Publication

Το βιβλίο της Κατερίνας (69)
Κορτώ Αύγουστος
Εκδόσεις Πατάκη

Μυρωδιά από σανίδι (56)
Κρομμύδας Κώστας
Διόπτρα

Top5 βιβλίων με τις περισσότερες κριτικές στην κατηγορία