Οι τελετουργίες του νερού

  • img
Συνολική βαθμολογία (1-10):

6.8

Κριτικές

5

Εκδόσεις Ψυχογιός
ISBN 9786180134353
Μοιράσου αυτό το βιβλίο Facebook    Twitter    E-mail
Παρακολούθηση βιβλίου
Εγγράψου δωρεάν στο Bookfriends.gr, επίλεξε Παρακολούθηση βιβλίου και θα σε ενημερώνουμε κάθε φορά που ένας αναγνώστης γράφει ένα νέο review για το βιβλίο αυτό!
Γράψε τη δική σου κριτική
Θα εμφανίζεται δημόσια.
Η διεύθυνση δεν θα εμφανίζεται δημόσια. Θα λάβεις e-mail επιβεβαίωσης για να καταχωρηθεί η κριτική σου.
Έως 30 χαρακτήρες.
Κριτικές βιβλίου: 5
ID #49863 | ημερομηνία: 2021-04-04
Μαρία Δουζένη | 936 κριτικές

Πολύ καλό!

Μια αρκετά καλή συνέχεια της ιστορίας της λευκής πόλης. Οι περιγραφές της πόλης της συγγραφέως για άλλη μια φορά σε παρασύρουν στον μαγευτικό κόσμο της Βιτόριας. Σε αυτό το βιβλίο εμβαθύνει πιο πολύ στις σχέσεις των ηρώων της με το αστυνομικό στοιχείο να έρχεται λίγο σε δεύτερη μοίρα χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν κρατάει το ενδιαφέρον του αναγνώστη αμείωτο.

ID #49312 | ημερομηνία: 2021-03-26
akantareads | 62 κριτικές

Οι τελετουργιες του νερού

Η Άνα Μπελέν Λιάνιο, ο πρώτος έρωτας του Κράκεν, βρίσκεται δολοφονημένη στην Άλαβα. Το μαρτύριο του θανάτου της παραπέμπει σε μια πανάρχαια τελετουργία όπου το θύμα κρεμιέται ανάποδα και βυθίζεται σε έναν λέβητα με καυτό νερό. Ο λέβητας είναι αυθεντικό κομμάτι από την Εποχή του Χαλκού. Και μια λεπτομέρεια κάνει τη φρίκη ακόμη μεγαλύτερη: Η Άνα Μπελέν ήταν έγκυος… Όπως φαίνεται σύντομα, ο δολοφόνος δε θα σταματήσει εδώ. Θα συνεχίσει να σκοτώνει μέλλοντες γονείς, μιμούμενος τις τελετουργίες του νερού, διαλέγοντας προσεκτικά ιερές τοποθεσίες της Χώρας των Βάσκων και της Κανταβρίας για τα εγκλήματά του. Η υπόθεση ξυπνά στον Κράκεν οδυνηρές μνήμες, από το καλοκαίρι του 1992, τότε που με τους τρεις καλύτερούς του φίλους πρωτοσυνάντησαν την αινιγματική Άνα Μπελέν Λιάνιο – μια γνωριμία που τους σημάδεψε για πάντα. Και ταυτόχρονα, του γεννά έναν φόβο χωρίς προηγούμενο. Γιατί η Άλμπα, η προϊσταμένη του και γυναίκα που αγαπά, είναι έγκυος – και κινδυνεύει να γίνει ο επόμενος στόχος του δολοφόνου…

ID #48111 | ημερομηνία: 2021-03-14
Παπαδοπούλου Γεωργία | 127 κριτικές

Εξαιρετικό

Άλλη μια περιπέτεια των δύο πρωταγωνιστών από τις Ιστορίες της Λευκής πόλης..και η ιστορια συνεχίζεται με άλλη πλοκή αλλά τόσο αγωνιώδης και πολύπλοκη όσο και στο πρώτο βιβλίο.. ανυπομονώ για το τρίτο

ID #44352 | ημερομηνία: 2020-12-04
Eliz_white | 24 κριτικές

Εθιστικό

Το δεύτερο βιβλίο της τριλογίας της Λευκής πόλης έρχεται να σε συναρπάσει τόσο με την ιστορία του όσο και με τη γραφή της συγγραφέως. Είναι σκοτεινό, γεμάτο μυστήριο και ίντριγκα, με αναδρομές στο παρελθόν που δίνουν μια φρέσκια πνοή στην ιστορία. Σε γοητεύει με τους χαρακτήρες και το εξαιρετικό σκηνικό που δεν σου αφήνει άλλη επιλογή από το να επιθυμείς να επισκεφτείς όλα τα μέρη της ιστορίας. Το σημαντικότερο όμως είναι ότι νιώθεις κομμάτι αυτού του βιβλίου, μπορεί να μην ξέρεις τι θα σου επιφυλάξει το μέλλον, αλλά ανυπομονείς. Είχε ανατροπές που δεν θα μπορούσες να φανταστείς καθιστώντας το έργο αυτό ένα βιβλίο που δεν μπορείς να το αφήσεις από τα χέρια σου. Δεν έχω κάτι άλλο να πω, παραμονή ότι το προτείνω ανεπιφύλακτα (ωστόσο ξεκινήστε με το 1ο βιβλίο) και ότι ευχαριστώ τις εκδόσεις Ψυχογιός για το αντίτυπο.

ID #43529 | ημερομηνία: 2020-11-18
Γιώτα Βασιλείου | 60 κριτικές

Δεν ήταν αυτό που περίμενα

Πολλές φορές, διαβάζοντας βιβλία του ίδιου συγγραφέα, οι περισσότεροι από εμάς, μπαίνουμε στη διαδικασία της σύγκρισης. Πόσο μάλλον όταν πρόκειται για δυο βιβλία από την ίδια σειρά. Όσο και να προσπάθησα λοιπόν να αποστασιοποιηθώ, δεν τα κατάφερα. Νοιώθω ότι σε αυτή τη δεύτερη προσπάθειά της, η Eva García Sáenz de Urturi δε μου έδωσε αυτά που διακαώς περίμενα. Θα ξεκινήσω από τα πολύ θετικά του βιβλίου, τα οποία δεν είναι άλλα από την υπέροχη κι επιβλητική ατμόσφαιρα, τις μαγευτικές περιγραφές των ιερών τοποθεσιών και τις λεπτομέρειες της Κέλτικης μυθολογίας και των εθίμων που η συγγραφέας μοιράζεται μαζί μας. Πέρασα πολλές ώρες στο διαδίκτυο αναζητώντας τους τόπους, τις γιορτές και τα λατρευτικά έθιμα που μας περιγράφει. Πραγματικά θεωρώ ότι έχει κάνει έξοχη δουλειά σε αυτό το κομμάτι. Με τα μικρά του κεφάλαια, τα οποία μας ταξιδεύουν πίσω-μπρος στο χρόνο, «Οι τελετουργίες του νερού» διαβάζονται πάρα πολύ γρήγορα και ξεκούραστα. Η πλοκή είναι καλοστημένη κι εξελίσσεται ομαλά, ακριβώς όπως και στο πρώτο βιβλίο της τριλογίας, με αρκετές ανατροπές στο ενδιάμεσο. Ως εκ τούτου, για έναν αναγνώστη ο οποίος θα γνωρίσει τη συγγραφέα με αυτό της το βιβλίο, θα ενθουσιαστεί πιστεύω. Θεωρώ πως αν δεν είχα διαβάσει το πρώτο μέρος, το πιθανότερο είναι ότι θα μου άρεσε πολύ. Τώρα όμως, το βρήκα άνευρο και χλιαρό, τουλάχιστον μέχρι τη σελίδα 400, οπότε άρχισε να έχει ενδιαφέρον. Με κούρασε πολύ με τις συχνές αναφορές στην αφασία του Ουνάι και με τις διακυμάνσεις στις διαπροσωπικές σχέσεις των ηρώων. Άσε που μου προέκυψε το εύλογο, πιστεύω ερώτημα: Μα καλά, όλα σε αυτόν τον άνθρωπο συμβαίνουν; Μιλώντας μας για το παρελθόν του Κράκεν και των φίλων του, από όταν ήταν στη μεταεφηβική ηλικία, διαπίστωσα ότι δεν έχουν αλλάξει ή εξελιχθεί, στην πορεία της ζωής τους, πράγμα το οποίο έρχεται σε σύγκρουση με αυτό που πραγματικά συμβαίνει σε όλους μας. Μεγαλώνοντας αλλάζουμε, άλλοι προς το καλύτερο άλλοι προς το χειρότερο. Σε αντίθεση, οι δευτερεύοντες ήρωες της de Urturi μεγαλώνοντας έγιναν χάρτινοι. Επίπεδοι και χωρίς πλαστικότητα. Τέλος, κάτι που με μπέρδεψε ήταν το πώς αποδίδεται ο χρόνος. Παρόλο που κάθε κεφάλαιο ξεκινά με μια ημερομηνία, κάπου δεν υπάρχει συνοχή ή λογική. Είναι κάπως σουρεαλιστικό όλο αυτό. Για παράδειγμα, μιλάει για κάτι που συνέβη μόλις μερικούς μήνες πριν αλλά το περιγράφει σα να συνέβη χρόνια πίσω. Προσωπικά κάποια στιγμή ένοιωσα να ζαλίζομαι στην προσπάθεια να συνδέσω χρονικά τα γεγονότα. Κλείνοντας θα πω ότι αν και δεν ήταν αυτό που περίμενα, τουλάχιστον δε μου στέρησε την επιθυμία να διαβάσω και το τρίτο μέρος. Θα το περιμένω αλλά όχι με την αγωνία που περίμενα αυτό.

Top5 βιβλίων με τις περισσότερες κριτικές στην κατηγορία

Το δέμα (280)
Fitzek Sebastian
Διόπτρα

Κώδικας Da Vinci (228)
Brown Dan
Ψυχογιός

Ο χιονάνθρωπος (146)
Nesbø Jo
Μεταίχμιο

Η θεραπεία (139)
Fitzek Sebastian
Διόπτρα

Ο τρόφιμος (126)
Fitzek Sebastian
Διόπτρα

Top5 βιβλίων με τις περισσότερες κριτικές στην κατηγορία