Τσάι στη Σαχάρα

  • img
Συνολική βαθμολογία (1-10):

8.2

Κριτικές

6

Συγγραφέας Bowles Paul
Εκδόσεις Μεταίχμιο
ISBN 9786180318425
Μοιράσου αυτό το βιβλίο Facebook    Twitter    E-mail
Παρακολούθηση βιβλίου
Εγγράψου δωρεάν στο Bookfriends.gr, επίλεξε Παρακολούθηση βιβλίου και θα σε ενημερώνουμε κάθε φορά που ένας αναγνώστης γράφει ένα νέο review για το βιβλίο αυτό!
Γράψε τη δική σου κριτική
Θα εμφανίζεται δημόσια.
Η διεύθυνση δεν θα εμφανίζεται δημόσια. Θα λάβεις e-mail επιβεβαίωσης για να καταχωρηθεί η κριτική σου.
Έως 30 χαρακτήρες.
Κριτικές βιβλίου: 6
ID #35109 | ημερομηνία: 2020-08-31
ΒΑΣΩ ΤΣΙΑΜΗ | 731 κριτικές

Τσάι στη Σαχάρα

Ένα ταξίδι ζωής ενός ζευγαριού καλλιτεχνών με παράδοξη πλοκή. Αξίζει να το διαβάσετε πριν δείτε την ταινία του Μπερτολούτσι γιατί θα σας ταξιδέψει.

ID #22228 | ημερομηνία: 2020-07-16
SAKKATOS AKIS | 150 κριτικές

Ταξίδι ζωής

Ο αγώνας δύο παντρεμένων καλλιτεχνών να αναζωπυρώσουν την σχέση τους, τους οδηγεί σε ένα ταξίδι στην Αφρική, μακριά από το δυτικό τρόπο ζωής. Όμως όσο το ταξίδι εξελίσσεται, τόσο βυθίζονται στην απόγνωση Εξαιρετικό ψυχογράφημα το πρώτο βιβλίο του Bowles που θέτει πολλά ερωτήματα και θα σε κάνει σίγουρα να αναθεωρήσεις πράγματα στη ζωή σου και να προσπαθήσεις να βρείς απαντήσεις και λύσεις μέσω φιλοσοφικών αναζητήσεων. Ένα ταξίδι ζωής για την λύτρωση που τελικά δεν έρχεται...

ID #21900 | ημερομηνία: 2020-07-15
Τζέμα Δεσύλλα | 350 κριτικές

Εξωτικό

Ένα βαλτωμένο και αποξενωμένο, πλέον, ζευγάρι, αποφασίζει να ταξιδέψει στη βόρειο Αφρική προκειμένου να αναζοπυρωθεί ο έρωτας και το πάθος του. Το εξωτικό και ιδιόμορφο τοπίο σε συνδυασμό με τα πάθη και τα ένστικτα που θα έρθουν στην επιφάνεια ταράζουν τη ζωή του ζευγαριού με απρόβλεπτες συνέπειες. Ένα κλασσικό, πλέον, βιβλίο, το οποίο μεταφέρθηκε στη μεγάλη οθόνη από τον μεγάλο Μπερτολούτσι. Ιδάνικο ανάγνωσμα για το καλοκαίρι!

ID #21736 | ημερομηνία: 2020-07-15
Ευθύμιος Κατσούλης | 160 κριτικές

Ο ερωτισμός συναντάει τον υπαρξισμό

Μία ιστορία έρωτα, αγάπης, αναζήτησης της σεξουαλικότητας αλλά και μίας ιστορίας για το πεπερασμενο της ζωής και την αξία κάθε στιγμής. Δυνατό με αρκετή ένταση υπαρξισμού!

ID #8957 | ημερομηνία: 2020-07-06
Douzeni_Maria | 936 κριτικές

Τσάι στη Σαχάρα

Το πρώτο- και πιο πολυσυζητημένο-βιβλίο του Bowles φέρνει στο επίκεντρο δύο θεματικές εξίσου περίπλοκες. Η πρώτη είναι η πολυεπίπεδη αντίθεση μεταξύ Δύσης και Ανατολής. Ο συγγραφέας μάς συστήνει 3 ήρωες που αφήνουν πίσω τους τον καθιερωμένο, αμερικανικό τρόπο ζωής και αποφασίζουν να φύγουν και να «χαθούν» στην αποικιοκρατούμενη Αλγερία και το Μαρόκο. Η δεύτερη είναι η διαβρωτική και de facto αλλαγή, ή και προσαρμογή, της ψυχοσύνθεσης του ατόμου όταν οι συνθήκες γύρω του διαφέρουν. Ο συγγραφέας μεταφέρει εξαιρετικά έναν τρόπο ζωής μακρινό από τα οικεία του δυτικού μυαλού και με αυτό σα φόντο, μέσα από τους ήρωές του φέρνει τη μοναξιά, την καταστροφή, τη φθορά, την ψευδαίσθηση, τη νοσταλγία αλλά και την απώλεια στην επιφάνεια. Πρόκειται, πλέον, για ένα κλασσικό μυθιστόρημα που όλοι πρέπει να διαβάσουμε.

ID #1622 | ημερομηνία: 2020-06-03
@Mybookmark.gr | 4 κριτικές

Ταξιδιάρικο και όμορφο

448 σελίδες κύλησαν όμορφα, μέσα από εντάσεις, τοπία, Αφρικανική σκόνη και φιλοσοφικές συζητήσεις καθόλου αδιάφορες. Πρέπει να φτάσουμε στην άκρη του κόσμου για να δούμε καθαρά; Εκτιμάμε κάτι μόνο όταν το χάσουμε; Θέλαμε πάντα, με τον ίδιο τρόπο, αυτό που φεύγει μακρυά μας ή είναι αυτός ο αποχωρισμός που μας κάνει να βλέπουμε τα πράγματα αλλιώς; Τέτοιες ερωτήσεις αναδύονται από τη μέση του βιβλίου και μετά. Είναι ένα όμορφο βιβλίο, που ολοκληρώνοντας το θα καταλάβεις γιατί έγινε ταινία. Επίσης, δε θα σου φανεί καθόλου περίεργο που ενώ ήταν το πρώτο μυθιστόρημα του Bowles, δεν κατάφερε κανένα άλλο του να το ξεπεράσει. Ένα μυθιστόρημα που δε θα ξεχάσω. Θα το θυμάμαι ξεκάθαρα επειδή δεν το διάβασα απλά. Το έζησα. Όλη η κριτική στο Mybookmark.gr

Top5 βιβλίων με τις περισσότερες κριτικές στην κατηγορία

Η σιωπηλή ασθενής (124)
Michaelides Alex
Διόπτρα

Η φάρμα των ζώων (114)
Orwell George
Κάκτος

Λύω, σιωπή! (98)
Da Costa Mark Christopher
Πηγή

Όταν σκοτώνουν τα κοτσύφια (97)
Lee Harper
Bell / Χαρλένικ Ελλάς

Ο αλχημιστής (97)
Coelho Paulo
Εκδοτικός Οίκος Α. Α. Λιβάνη

Top5 βιβλίων με τις περισσότερες κριτικές στην κατηγορία