Μετά το τέλος

  • img
Συνολική βαθμολογία (1-10):

9.3

Κριτικές

13

Συγγραφέας Clare Mackintosh
Εκδόσεις Μεταίχμιο
ISBN 9786180320428
Μοιράσου αυτό το βιβλίο Facebook    Twitter    E-mail
Παρακολούθηση βιβλίου
Εγγράψου δωρεάν στο Bookfriends.gr, επίλεξε Παρακολούθηση βιβλίου και θα σε ενημερώνουμε κάθε φορά που ένας αναγνώστης γράφει ένα νέο review για το βιβλίο αυτό!
Γράψε τη δική σου κριτική
Θα εμφανίζεται δημόσια.
Η διεύθυνση δεν θα εμφανίζεται δημόσια. Θα λάβεις e-mail επιβεβαίωσης για να καταχωρηθεί η κριτική σου.
Έως 30 χαρακτήρες.
Κριτικές βιβλίου: 13
ID #45204 | ημερομηνία: 2021-01-03
Just Bee | 3 κριτικές

παρακολουθούμε το προσωπικό τραύμα της συγγραφέως και μας χαρίζει ένα μυθιστόρημα γεμάτο αγωνία και

Η πρώτη μου επαφή με την συγγραφέα ήταν μέσω του βιβλίου Ξέχασε με, το οποίο ήταν το πρώτο αστυνομικό βιβλίο που διάβασα μετά από αρκετά χρόνια και ήταν σαν να μου υπενθύμισε όλους τους λόγους που παλιότερα απολάμβανα τόσο πολύ την αστυνομική λογοτεχνία. Λίγους μήνες αργότερα παρακολούθησα την διαδικτυακή συζήτηση της Clare με την Στέλλα Κάσδαγλη και αμέσως κατάλαβα ότι το βιβλίο αυτό, το πιο προσωπικό της συγγραφέως, ήθελα να το διαβάσω. Τώρα, που μόλις το ολοκλήρωσα, νιώθω ότι κάποια βιβλία μας μιλάνε πριν καν έρθουν στα χέρια μας, ότι μας ελκύουν και θέλουμε να τα διαβάσουμε. Σαν να μας κάνουν το κλικ. Όσο αστείο και αν ακούγεται αυτό το κλικ είναι για μένα ένα βασικό κριτήριο επιλογής βιβλίων και μάλιστα σχεδόν αλάνθαστο. Επιστρέφοντας στο Μετά το τέλος, παρακολουθούμε το προσωπικό τραύμα της συγγραφέως και μας χαρίζει ένα μυθιστόρημα γεμάτο αγωνία και ανατροπές. Τι γίνεται όταν το σταυροδρόμι μπροστά μας οδηγεί σε δύο εξίσου δύσκολους δρόμους; Πόσο εύκολο είναι να ζήσουμε με τις συνέπειες των αποφάσεων μας και να κλείσουν οι πληγές; Υπόθεση: Ο Μαξ και η Πιπ είναι ένα πολύ δεµένο ζευγάρι. Τίποτα δεν µπορεί να τους κλονίσει. Όταν όµως ο γιος τους αρρωστήσει, θα κληθούν να πάρουν µια µοιραία απόφαση: η ζωή του παιδιού τους βρίσκεται στα χέρια τους. Για πρώτη φορά, ο Μαξ και η Πιπ αδυνατούν να συµφωνήσουν. Ο καθένας τους θέλει ένα διαφορετικό µέλλον για τον γιο τους. Και αν µπορούσαν να γίνουν και τα δύο; Ένας βαθύς στοχασµός στην αγάπη, τον γάµο, το τι σηµαίνει να είναι κανείς γονιός και τις κρίσιµες αποφάσεις που καλούµαστε να πάρουµε, το Μετά το τέλος εξιστορεί το ταξίδι µιας αξέχαστης οικογένειας από την αβάσταχτη απώλεια σε µία ανατρεπτική και λυτρωτική κατάληξη και στη ζωή που είναι προορισµένοι να ζήσουν. Το μεγαλύτερο μέρος της ιστορίας μας δίνεται μέσα από την προοπτική της Πιπ και του Μαξ, αλλά και από την γιατρό του μικρού Ντίλαν, δρ Καλίλι. Βλέπουμε πώς διαφορετικοί άνθρωποι από διαφορετικές θέσεις αντιμετωπίζουν το ίδιο ακριβώς γεγονός. Σε όλη την διάρκεια της ανάγνωσης, κυριαρχούσε στο μυαλό μου η ερώτηση «τι θα γινόταν αν», και με κάποιον τρόπο η συγγραφέας φρόντισε να μου δώσει τις απαντήσεις που αναζητούσα. Πρόκειται για ένα βιβλίο που χαράχτηκε στη μνήμη μου. Που θα το θυμάμαι. Γιατί μιλάει για μια βαθιά ιστορία η οποία είναι δοσμένη με τον καλύτερο δυνατό τρόπο από την αγαπημένη πλέον Clare Mackintosh. Σου προτείνω να το διαβάσεις και ελπίζω να το απολαύσεις όσο εγώ.

ID #43654 | ημερομηνία: 2020-11-19
Αντιόπη Κουφού (books_harbor) | 45 κριτικές

Είναι από τα καλύτερα αναγνώσματα του 2020.

«Τους τελευταίους μήνες μάθαμε ότι στη μια πλευρά της τραμπάλας είναι η ελπίδα και στην άλλη η απελπισία. Πολύ γρήγορα η μια ανεβαίνει και η άλλη κατεβαίνει» Δυσβάστακτο βιβλίο. Ήταν τόσο έντονα επίπονο και ευαίσθητο θέμα, τόσο δύσκολο να το χωνέψεις. Σε όλη τη διάρκεια του βιβλίου το ηθικό δίλημμα «τι θα έκανα εγώ στη θέση τους» δεν εγκατέλειπε τις σκέψεις μου. Η περίτεχνη-περίπλοκη δόμηση του βιβλίου κράτησε αμείωτο το ενδιαφέρον και έκανε το στομάχι μου να δένεται κόμπο βλέποντας την έκβαση των γεγονότων και την τροπή που έπαιρναν οι ζωές των πρωταγωνιστών ανάλογα με την απόφαση του δικαστηρίου.

ID #40934 | ημερομηνία: 2020-10-08
Nina | 322 κριτικές

Απολαυστικό

Ένα πολύ καλογραμμένο αστυνομικό μυθιστόρημα!

ID #40915 | ημερομηνία: 2020-10-08
@readandcapture_by_mariaroussou | 127 κριτικές

Συναισθηματικά φορτικό βιβλίο που αξίζει να διαβαστεί...

Το βιβλίο αυτό είναι δυνατό, δύσκολο, συναισθηματικό, συγκινητικό, καθηλωτικό. Η οικογένεια της Πιπ, του Μαξ&του Ντίλαν βιώνουν μια πολύ ρεαλιστική ιστορία από αυτές που εύχεσαι να μην συμβαίνουν ποτέ&σε κανέναν. Είναι ευτυχισμένη&δεμένη ώσπου η αρρώστια χτυπά τον 3χρονο γιο τους. Και από κείνη τη στιγμή τίποτε, ποτέ ξανά δεν θα είναι ίδιο. Θα τους ακολουθήσεις στον μαραθώνιο που κάνουν για τη σωτηρία του Ντίλαν, θα τους ακούσεις να ψιθυρίζουν τις στιγμές της απελπισίας τους, το αιώνιο, αβάσταχτο&βασανιστικό ερώτημα κάθε γονιού ενός άρρωστου παιδιού "γιατί σ'εμένα, γιατί σ'εμάς, γιατί στο παιδί μου;" Θα δεις τις αλλαγές στην ζωή τους, την καθημερινότητα, την επικοινωνία&τη σχέση του ζευγαριού. Θα νιώσεις μέσα σου τη συναισθηματική τους εξάντληση από το αναπόφευκτο τέλος. Και ύστερα οι δύο συνοπόροι-γονείς πρέπει να πάρουν την πιο δύσκολη απόφαση ζωής. Και διαφωνούν. Και αντί να παλεύουν πλάι πλάι ξεκινούν έναν "πόλεμο" μεταξύ τους, που τελικά γίνεται για τον Ντίλαν ή για την δική τους αδυναμία να αποδεχτούν αυτό που δεν μπορούν να ορίσουν; Δεν έχει σημασία το ποια πορεία θα οδηγήσει στο "μετά" της ζωής τους. Σημασία έχει πως αφού βάδισαν σε αυτή την τραγική διαδρομή, δεν θα είναι ποτέ ξανά ίδιοι... Μικρά κεφάλαια, με μια πολύ σωστά δομημένη ροή&μια ιστορια που ξεδιπλώνεται μέσα από μια πολύπλευρη οπτική όλων των εμπλεκομένων. Το βιβλίο κυλάει σαν νερό&παρότι σαν μάνα με πόνεσε πολύ το θέμα που πραγματεύεται, ξέρω πως μέσα από αυτό ένιωσα σίγουρα ευγνώμων για τα απλά&καθημερινά, συλλογίστικα μαζί με τους ήρωες δύσκολα&ουσιώδη ερωτήματα για τη ζωή&βρήκα εξαιρετική την προσέγγιση της συγγραφέως, να μας οδηγήσει στο φινάλε μέσα από μια παράλληλη αφήγηση, που μας δείχνει τι θα γινόταν "Αν"....

ID #37942 | ημερομηνία: 2020-09-26
effievourou@gmail.com | 1 κριτικές

effievourou@gmail.com

Συγκινητικό...Πολύ δυνατή γραφή. Δεν σ αφήνει να το αφήσεις..

ID #35345 | ημερομηνία: 2020-08-31
Βασιλική Τσούνη | 1816 κριτικές

Εξαιρετικό!!!

Είναι εύκολο να ζούμε μέσα από τα προσωπικά μας βιώματα; Αν ναι πως μπορούμε να διαχειριστούμε όσα μας έχουν πληγώσει, βάζοντας τα στην άκρη για να ξεκινήσουμε μια νέα ζωή;

ID #34818 | ημερομηνία: 2020-08-30
Κωνσταντίνα Χρυσικού | 1542 κριτικές

Συγκλονηστικό!

Ένα εξαιρετικό αστυνομικό μυθιστόρημα απο την Clare Mackidosh. Η αφήγησή της θα σε μαγέψει. Μια ιστορία συγκινητική και ταυτόχρονα σκληρή. Απο τα καλύτερα στο είδος του!

ID #33292 | ημερομηνία: 2020-08-25
read.witholga | 82 κριτικές

Μετά το τέλος

Το «Μετά το τέλος» είναι το νέο βιβλιο της συγγραφέως Claire Mackintosh @claremackwrites από τις εκδοσεις Μεταίχμιο @metaixmio,είναι το βιβλιο της καρδιάς της, μιας και αποτελεί μια προσωπική της ιστορία. Ένα ζευγάρι, ο Μαξ και η Πιπ, έρχονται αντιμέτωποι με την αρρώστια του γιου τους. Πρέπει να πάρουν την πιο σημαντική απόφαση της ζωής τους, όμως δεν συμφωνούν. Η επιλογή είναι τρομερά δύσκολη,τόσο που μετά τίποτα δεν θα είναι ίδιο. Τι θα είχε συμβεί αν είχανε επιλέξει διαφορετικά; Τι πρέπει να κάνουν οι γονείς; Ένα βιβλιο γεμάτο αγωνία, χωρίς όμως να είναι θρίλερ. Ένα βιβλιο που μας μαθαίνει να συμφιλιώνομαστε με τις επιλογές μας αλλά και μας δείχνει πως μπορούνε να νιώσουμε καλά όταν χάνουμε ότι αγαπάμε. Εύχομαι κανένας γονιός να μην βρεθεί σε αυτή τη θέση. Αλλά ακόμη και ΑΝ.......να διαλέξει τον πιο σωστό δρόμο!!!!!

ID #32055 | ημερομηνία: 2020-08-17
chillandreadblog.com | 77 κριτικές

Μια δυνατή ιστορία!

Το συγκεκριμένο βιβλίο με έκανε να κλάψω και τις δυο φορές που το διάβασα και δεν μετάνιωσα για καμία από τις δύο! Είναι ένα βιβλίο που πρέπει να διαβάσουν όλοι, τόσο για να δουν πόσο δύσκολη μπορεί να είναι μια απόφαση, όσο και για να καταλάβουν ότι μια σχέση δυνατή, με σωστά θεμέλια, όσο και αν τρανταχτεί μπορεί να αντέξει, διαφορετικά θα σκορπιστεί στους πέντε ανέμους. Ο Μαξ και η Πιπ έχουν μια πολύ δυνατή σχέση, από αυτές που αποτελούν παράδειγμα για τους φίλους τους. Μια σχέση που τίποτε δεν θα μπορούσε να την κλονίσει. Όταν όμως ο γιος τους Ντίλαν αρρωσταίνει βαριά, οι δυο τους θα πρέπει να πάρουν μια απόφαση για τη ζωή του. Μια απόφαση που κανένας γονιός δεν θα έπρεπε να μπει στη διαδικασία να πάρει. Για πρώτη φορά οι απόψεις τους διίστανται. Ο καθένας τους βλέπει με διαφορετικό τρόπο το μέλλον του Ντίλαν. Τι θα γινόταν αν και οι δύο επιλογές μπορούσαν να πραγματοποιηθούν; Και ποια από τις δύο είναι η σωστή; Σε τέτοιες περιπτώσεις, όπως αυτή του μικρού Ντίλαν, δεν υπάρχει σωστό και λάθος. Υπάρχει μόνο αυτό που θα ακολουθήσει όταν η απόφαση παρθεί. Η συγγραφέας, έχοντας περάσει και η ίδια από μια τέτοια δύσκολη θέση και γνωρίζοντας όλα όσα μπορεί να νιώσει, να δει, να ακούσει, να αισθανθεί ή να ζήσει ένας γονιός σε αυτή τη θέση, θέλησε να θυμίσει στους αναγνώστες της ποιες είναι οι πραγματικές δυσκολίες της ζωής αλλά και να τους διδάξει πως κάθε φορά που πρέπει να παρθεί μια απόφαση, είναι σαν κάποιος να βρίσκεται μπροστά σε ένα σταυροδρόμι, χωρίς να ξέρει ποια απόφαση θα πάρει, αφού δεν μπορεί να γνωρίζει που ακριβώς οδηγεί ο κάθε δρόμος αλλά ούτε και ποια είναι η διαδρομή. Ο δρόμος που θα πρέπει τότε να ακολουθήσει, θα είναι αυτός που επέλεξε για τους λόγους που τον επέλεξε, γνωρίζοντας ότι πάει τυφλά και με πίστη στην επιλογή του. Μακάρι να μπορούσαμε να ακολουθήσουμε και τις δύο επιλογές παράλληλα και εν τέλει να επιλέξουμε την καλύτερη για όλους. Δυστυχώς δεν μπορούμε. Αυτό που μπορούμε να κάνουμε όμως είναι να δούμε όλα τα στοιχεία και να πάρουμε την απόφαση που εκείνη τη στιγμή θεωρούμε την πιο σωστή. Μπορεί να είναι, μπορεί όμως και να μην είναι. Η συγγραφέας δίνει τα γεγονότα του βιβλίου από τρεις οπτικές γωνίες. Αυτή της Πιπ, της μητέρας, του Μαξ, του πατέρα και της Δρ. Καλίλι, της γιατρού του Ντίλαν. Οι τρεις άνθρωποι που νοιάζονται για το μικρό αγόρι. Μπορεί κανείς να θεωρήσει ότι ένας γιατρός δεν έχει την ίδια αγάπη για έναν ασθενή με τους δικούς τους ανθρώπους, όμως όταν οι ασθενείς είναι παιδιά με όγκο στον εγκέφαλο, υπάρχουν πολλοί γιατροί όπως η Δρ. Καλίλι που τα θεωρούν δικά τους και τα νοιάζονται πραγματικά. Γιατί αυτά τα παιδιά είναι μαχητές μιας άνισης μάχης που δεν θα έπρεπε να δίνουν. Και ευτυχώς που υπάρχουν αυτοί οι γιατροί, που είναι πάνω από όλα άνθρωποι. Είναι ένα από τα λίγα βιβλία που έχω διαβάσει δεύτερη φορά, λόγω του όγκου των βιβλίων που περιμένουν υπομονετικά τη σειρά τους για μια πρώτη ανάγνωση. Είναι όμως από τα βιβλία που απόλαυσα και τις δύο φορές και χαίρομαι πολύ γι’ αυτό. Η μετάφραση της Βάσιας Τζανακάρη μεταφέρει όλα τα συναισθήματα και όλη την ατμόσφαιρα του πρωτότυπου χωρίς να υστερεί σε τίποτα. Μπορώ μόνο να φανταστώ πόσο δύσκολη δουλειά θα ήταν, ειδικά αφού το συγκεκριμένο βιβλίο της Mackintosh δεν έχει καμία σχέση με τα θρίλερ στα οποία μας είχε συνηθίσει. Ακόμα και γράφοντας αυτές τις γραμμές τα μάτια μου δακρύζουν, γιατί σαν γονιός δεν μπορώ να δεχτώ ότι κάτι τόσο άσχημο μπορεί να συμβεί σε μια αθώα μικρή ψυχή. Όμως αυτό το βιβλίο δε μιλάει τόσο για την αρρώστια του Ντίλαν, όσο για το τι γίνεται «Μετά». Τι γίνεται όταν πρέπει οι δύστυχοι αυτοί γονείς να πάρουν μια απόφαση και τι γίνεται αφού η απόφαση παρθεί. Μόνο που, στην περίπτωση του βιβλίου, βλέπουμε την εξέλιξη της ιστορίας σε κάθε περίπτωση. Βλέπουμε αυτό που δεν μπορούμε να έχουμε στην πραγματικότητα, δηλαδή, τι γίνεται στην περίπτωση που απόφαση που παίρνεται είναι αυτή που υποστηρίζει η Πιπ και τι όταν η απόφαση είναι υπέρ του Μαξ. Τα δύο αυτά παράλληλα μονοπάτια, μας δείχνουν δύο παράλληλες εκδοχές του μέλλοντος εστιάζοντας στη σχέση του ζευγαριού. Άραγε αυτή η τόσο δυνατή σχέση που είχαν η Πιπ με τον Μαξ, θα συνεχίσει να υπάρχει και «Μετά το τέλος»; Όποιο κι αν είναι αυτό; Η αγάπη, η αληθινή, πραγματική, βαθιά αγάπη νικάει όντως τα πάντα; Διαβάστε το και θα καταλάβετε και μόνοι σας τι εννοώ και για τι μιλάω.

ID #31721 | ημερομηνία: 2020-08-16
BookEat | 91 κριτικές

ΔΙΑΒΑΣΕ ΤΟ

  Μετά από τρία ψυχολογικά θρίλερ η CLARE MACKINTOSH επιστρέφει με ένα τελείως διαφορετικό είδος βιβλίου.    Το ΜΕΤΑ ΤΟ ΤΕΛΟΣ αφορά το προσωπικό δράμα που έζησε η συγγραφέας πριν 10 χρόνια και της άλλαξε τη ζωή για πάντα. Τι θα είχε συμβεί ΑΝ είχε επιλέξει διαφορετικά; Αυτό το ερώτημα αναλύεται σ' αυτό το βιβλίο .      Η ζωή πολλές φορές μας φέρνει μπροστά σε τέτοια  σταυροδρόμια και καλουμαστε να επιλέξουμε την ορθή διαδρομή. Αν πήραμε τη σωστή απόφαση φαίνεται εκ του αποτελέσματος. Αν όχι κάποιοι από μας πιθανόν να αναλογιστούμε τι θα είχε γίνει στην αντίθετη περίπτωση.     Με αυτό το βιβλίο η Clare Mackintosh  μας επιτρέπει να δούμε ταυτόχρονα τη διαδρομή και  τις συνέπειες της Α και της Β επιλογής μιας κατάστασης .     Στη ζωή δεν μπορούμε να ακολουθήσουμε και τις δυο εναλλακτικές διαδρομές που βρίσκονται μπροστά μας . Με ΤΟ ΜΕΤΑ ΤΟ ΤΕΛΟΣ όμως μπορούμε να το κάνουμε !!!!     Στο βιβλίο αυτό έχουμε ένα πρόβλημα και δυο διαφορετικές οπτικές γωνιες , από οποια πλευρα και αν το δεις το πρόβλημα θα είναι εκεί και θα σε περιμένει και σαν "βουνο" που υψώνεται ανάμεσα στους δύο πρωταγωνιστές φαίνεται τόσο ανυπέρβλητο,  μπορεί να μην υποχωρήσει αλλα θα πρέπει να μάθουν να το ανεβαίνουν,  θα συναντηθούν στην κορυφή και θα κοιτάζουν πίσω τους τη διαδρομή που έκαναν και θα τους φαίνεται αδύνατο αλλα θα έχουν φτάσει φτάσει κάπως εκεί.     ....όμως όλα θα είναι διαφορετικά....    Ένα βαθιά συγκινητικό βιβλίο που θα αγγίξει και τον πιο σκληρό αναγνώστη! ΣΤΑ ✅ ➕ Το θέμα του είναι συγκλονιστικό και θα σε διχάσει. ➕ Βλέπουμε τα ίδια γεγονότα από διαφορετικές οπτικές γωνίες- απο τα μάτια κάθε πρωταγωνιστή ξεχωριστά και αποκτά ενδιαφέρον   ➕ Τα διλήμματα που παρουσιάζονται στο βιβλιο θα σε βασανίσουν και θα σε βάλουν σε σκέψη.  ➕ Η ιδιαίτερη γραφή της MACKINTOSH !!! ΣΤΑ ❌ ➖ Εάν ήταν 100 σελίδες λιγοτερο , δεν θα έγραφα κανένα μείον!!!

ID #27963 | ημερομηνία: 2020-07-29
ΕΥΣΤΡΑΤΙΑ ΜΑΤΘΑΙΟΥ | 1138 κριτικές

Εξαιρετικό !!

Η αγαπημένη συγγραφέας του πολυβραβευμένου μπεστ σέλερ ψυχολογικού θρίλερ Σ' άφησα αντλεί από το προσωπικό της τραύμα και µας χαρίζει ένα μυθιστόρημα γεμάτο σασπένς και ανατροπές.

ID #27834 | ημερομηνία: 2020-07-29
Χρυσομερη Σοφια | 942 κριτικές

Μετά το τέλος

Εμπνευσμένο από μια πραγματική δραματική ιστορία με πολλά "αν" που βασανίζουν την οικογένεια έπειτα από μια βαριά αρρώστια του μικρού τους παιδιού. Η ιστορία διαδραματίζεται σε δύο χρόνους στο πριν και στο μετά. Ένα συγκινητικό βιβλίο που αφήνει πολλά ερωτηματικά στους αναγνώστες.

ID #15869 | ημερομηνία: 2020-07-11
Βάγια Τσαγγαδούρα | 35 κριτικές

Συγκινητικό κοινωνικό μυθιστόρημα

Είχαμε γνωρίσει την Mackinsontosh από τα προηγούμενα υπέροχα της ψυχολογικά θρίλερ, και μας ξαφνιάζει και πάλι ευχάριστα με ένα δυνατό κοινωνικό μυθιστόρημα, το οποίο από τις πρώτες σελίδες θα μας καθηλώσει, θα νιώσουμε την αγωνία , τον πόνο των ηρώων. Η Πιτ και ο Μαξ ένα δεμένο ζευγάρι ,καλούνται να πάρουν αποφάσεις για την πορεία της υγείας του γιου τους. Οι διαφορετικές αποφάσεις τους θα φέρουν και τα πρώτα ρήγματα στη σχέση τους. Ένα βιβλίο για την αγάπη, την οικογένεια, την απώλεια

Top5 βιβλίων με τις περισσότερες κριτικές στην κατηγορία

Το δέμα (294)
Fitzek Sebastian
Διόπτρα

Κώδικας Da Vinci (231)
Brown Dan
Ψυχογιός

Ο χιονάνθρωπος (154)
Nesbø Jo
Μεταίχμιο

Η σιωπηλή ασθενής (149)
Michaelides Alex
Διόπτρα

Η θεραπεία (145)
Fitzek, Sebastian
Διόπτρα

Top5 βιβλίων με τις περισσότερες κριτικές στην κατηγορία