ΤΟ ΟΛΛΑΝΔΕΖΙΚΟ ΣΠΙΤΙ

  • img
Συνολική βαθμολογία (1-10):

8.5

Κριτικές

4

Συγγραφέας
Εκδόσεις
ISBN 9786185598013
Μοιράσου αυτό το βιβλίο Facebook    Twitter    E-mail
Παρακολούθηση βιβλίου
Εγγράψου δωρεάν στο Bookfriends.gr, επίλεξε Παρακολούθηση βιβλίου και θα σε ενημερώνουμε κάθε φορά που ένας αναγνώστης γράφει ένα νέο review για το βιβλίο αυτό!
Γράψε τη δική σου κριτική
Θα εμφανίζεται δημόσια.
Η διεύθυνση δεν θα εμφανίζεται δημόσια. Θα λάβεις e-mail επιβεβαίωσης για να καταχωρηθεί η κριτική σου.
Έως 30 χαρακτήρες.
Κριτικές βιβλίου: 4
ID #63535 | ημερομηνία: 2022-02-09
Book2chance | 122 κριτικές

Ολλανδέζικο σπιτι

Σαν ένα σύγχρονο παραμύθι ξεκινάει και η ιστορία μας...Μόνο που σε αυτό το παραμύθι δεν υπάρχουν καλοί κ κακοί... Καταλαβαίνεις καθώς ξεδιπλώνονται οι χαρακτήρες της ιστορίας την πολυπλοκότητα των ανθρώπων κ μπαίνοντας στη θέση τους ίσως δικαιολογήσεις καταστάσεις που απέξω θα σου φάνταζαν εξωφρενικές. Σαν μία άλλη Χιονάτη, η Μειβ, στην ιστορία μας εξορίζεται από το πατρικό της σπίτι μετά την εισβολή της νέας μητριάς ,μόνο που σε αυτήν την ιστορία η Χιονάτη δεν είναι μόνη,έχει το πιο ισχυρό αποκούμπι δίπλα της, τον αδερφό της Ντάνι. Μαζί σαν μία γροθιά θα σου θυμίσουν τη δύναμη που έχει η αδελφική αγάπη. Μία σκληρή ιστορία ενηλικίωσης αλλά όχι πιο σκληρή από ότι είναι η ίδια η ζωή.Γιατί το έζησαν αυτοί καλά...δυστυχώς συμβαίνει μόνο στα παραμύθια. Ένα σπίτι επιβλητικό κ αγέρωχο θα γίνει το σύμβολο του παρελθόντος τους. Στις ψυχές των ηρώων το σπίτι έχει κρυμμένη όλη την αγνότητα κ την ευτυχία που βίωσαν στα παιδικά τους χρόνια. Τότε...Πριν τους εγκαταλείψει η μητέρα τους κ αρχίσει να αχνοφαίνεται το σκοτεινό κ απρόβλεπτο πρόσωπο της μοίρας. Όπως είπε η Πατσετ ντύνουμε το παρελθόν με το παρόν μας,κοιτάζουμε προς τα πίσω μέσα από το πρίσμα των όσων ξέρουμε τώρα και όχι με τα μάτια του ανθρώπου που ήμασταν τότε και αυτό σημαίνει ότι το παρελθόν έχει αλλάξει ριζικά... Ετσι κ οι ήρωες μας έχουν ανάγκη να μην σπάσουν τα δεσμά με το παρελθόν. Νιώθουν ότι σπάζοντας τα θα γίνουν μετέωροι διάφανοι και φθαρτοί από όσα ακολούθησαν. Τελικά πόσο δύναμη χρειάζεται για να συγχωρέσεις? Μήπως όμως προχωράς μόνο συγχωρώντας τα λάθη των γύρω σου? Ένα βιβλίο που απογυμνώνει τις ανάγκες κ ανασφάλειες των ανθρώπων και τονίζει τη μεγαλοψυχία της συγχώρεσης. Διαβάζοντας το βιβλίο ένιωσα αυτή την βαθιά ανάγκη των ηρώων να νιώσουν ότι ανήκουν κάπου.Την ανάγκη να μείνουν προσκολλημένοι στις ρίζες τους.Όμως μετά σκέφτηκα τα λόγια της Κατερίνας Γώγου ότι "οι ρίζες είναι για να βγάζουμε κλαδιά κ όχι για να επιστρέφουμε σε αυτές" Δυστυχώς όμως οι ήρωες μας ξεκίνησαν αυτό τους το ταξίδι με σπασμένα φτερά αλλά τίποτα δεν χάνεται όταν προσπαθείς κ επιμένεις

ID #63254 | ημερομηνία: 2022-02-04
Booklover_Rania | 33 κριτικές

Το παρελθόν καθορίζει την πορεία μας στη ζωή

Το βιβλίο με αφορμή το σπίτι που αποτελεί τον ασφαλή χώρο για κάθε παιδί μιλάει για την παιδική ηλικία ,την δύναμη της αδελφικής αγάπης και πόσο η οικογένεια και η δυναμική της καθορίζει τη ζωή μας στο μέλλον ως ενήλικες

ID #61272 | ημερομηνία: 2021-12-01
Αντιόπη Κουφού (books_harbor) | 45 κριτικές

το πανανθρώπινο δράμα που λέγεται ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ

Αγάπησα και ομολογουμένως ζήλεψα το δέσιμο των αδερφών και βρήκα υπέροχο το γεγονός ότι το βιβλίο στηρίζεται εξ’ ολοκλήρου στην εξύμνηση του αδερφικού δεσμού. Ειλικρινά δεν έχω να προσάψω απολύτως τίποτα αρνητικό. Ένα από τα καλύτερα του 2021 που θα έχει μια ξεχωριστή θέση για ‘μένα.

ID #60129 | ημερομηνία: 2021-10-19
Georgia Grig (Bookcrush_gr) | 154 κριτικές

Το Ολλανδέζικο σπίτι

Αξιόλογο βιβλίο και προσεγμένο. Μου άρεσε η υπόθεση, είχε ενδιαφέρον. Η γραφή σε έκανε να θες να διαβάσεις κι άλλο. Πραγματεύεται την απώλεια των παιδικών χρόνων και αγαπημένων προσώπων αλλά και την μνήμη, την πικρία, την εκδίκηση, την συγχώρεση. Το προτείνω.

Top5 βιβλίων με τις περισσότερες κριτικές στην κατηγορία

Η σιωπηλή ασθενής (145)
Michaelides Alex
Διόπτρα

Η φάρμα των ζώων (127)
Orwell George
Κάκτος

Ο αλχημιστής (105)
Coelho Paulo
Εκδοτικός Οίκος Α. Α. Λιβάνη

Όταν σκοτώνουν τα κοτσύφια (103)
Lee Harper
Bell / Χαρλένικ Ελλάς

Top5 βιβλίων με τις περισσότερες κριτικές στην κατηγορία