Η Κάρι μας

  • img
Συνολική βαθμολογία (1-10):

8.9

Κριτικές

11

Συγγραφέας Dreiser Theodore
ISBN 9789600119367
Μοιράσου αυτό το βιβλίο Facebook    Twitter    E-mail
Παρακολούθηση βιβλίου
Εγγράψου δωρεάν στο Bookfriends.gr, επίλεξε Παρακολούθηση βιβλίου και θα σε ενημερώνουμε κάθε φορά που ένας αναγνώστης γράφει ένα νέο review για το βιβλίο αυτό!
Γράψε τη δική σου κριτική
Θα εμφανίζεται δημόσια.
Η διεύθυνση δεν θα εμφανίζεται δημόσια. Θα λάβεις e-mail επιβεβαίωσης για να καταχωρηθεί η κριτική σου.
Έως 30 χαρακτήρες.
Κριτικές βιβλίου: 11
ID #69031 | ημερομηνία: 2022-06-10
ΧΡΗΣΤΟΣ ΧΑΡΜΠΙΛΑΣ | 51 κριτικές

Εξαιρετικό!!!

Πάρα πολύ καλό!! Γρήγορος ρυθμός και οι σελίδες γυρνούν εύκολα-και ας είναι πολλές… Συστήνεται ανεπιφύλακτα!!!!

ID #34702 | ημερομηνία: 2020-08-30
May Eve | 906 κριτικές

Συναρπαστικό

Μαγευτικό και συγκλονιστικό βιβλίο. Αξίζει να το διαβάσετε

ID #24910 | ημερομηνία: 2020-07-20
GEORGIA KRAVARI | 77 κριτικές

Στο Βάθος Κήπος

Από τα πιο διαχρονικά βιβλία ...γράφτηκε στις αρχές του 20ου αιώνα και υπερτερούν στο κείμενο έντονα τα στοιχεία του ρεαλισμού.Εξαιρετικές περιγραφές , πλοκή γεμάτη ένταση εξελίσσεται μεταξύ δύο πόλεων ,όπου διαφαίνεται η καθημερινότητα των ανθρώπων της εποχής εκείνης καθώς και οι ταξικές ανισότητες. Ένα έργο που δέχτηκε τεράστια απόρριψη πριν εκδοθεί ,αλλά μετά την έκδοσή του το αποδέχτηκαν με ενθουσιαμό. Με αυτό το βιβλίο, ο Dreiser παρουσίαζοντας την ηρωίδα μας με τον συγκεκριμένο τρόπο ζωής και ιδιοσυγκρασίας ,επιθυμεί πιστεύω να μας δημιουργήσει το αίσθημα της ταύτισης της με έναν από εμας και κατ'επέκταση να μας μυήσει σε κάτι που πολλοί από εμας ίσως πάντα αγνοούμε ,ό,τι δηλαδή τα χρήματα δεν εμφανίζουν πάντοτε τις πιο ευνοικές συνθήκες για να αντιμετωπίσεις τις δυσκολίες που θα προκύψουν στην μετέπειτα ζωή σου. Η άποψή μου λοιπόν είναι ό,τι αξίζει να το βάλετε στην λίστα σας!

ID #18165 | ημερομηνία: 2020-07-13
ΚΑΤΣΟΥΛΗ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ | 505 κριτικές

Τέλειο!

Γραμμένο την εποχή της εκβιομηχανοποίησης, το έργο αφηγείται την ιστορία της Κάρι με φόντο τις πόλεις του Σικάγου και της Νέας Υόρκης. Παράλληλα με την προσωπική ιστορία ο αναγνώστης έχει την ευκαιρία να γίνει θεατής των γεγονότων της εποχής μέσα από τη γλαφυρότητα της γραφής, η οποία συναρπάζει!

ID #18072 | ημερομηνία: 2020-07-13
Christina Stefanopoulou | 891 κριτικές

Η Κάρι

Ένα συγκλονιστικό βιβλιο.Μαγευτικη η ιστορία της Κάρι.

ID #15214 | ημερομηνία: 2020-07-10
Μαρία Γκιούλη | 142 κριτικές

Ένα κορίτσι στο Σικάγο που εκσυγχρονίζται

Δεν περίμενα να είναι τόσο σύγχρονη η γραφή του Ντράισερ. Αν και η υπόθεση εξελίσσεται στα 1890, δεν μοιάζει παλιακό ούτε παρωχημένο. Η περιγραφή μιας Αμερικής που αρχίζει να εξελίσσεται γοργά και εις βάρος των ανθρώπων της ειναι μαγευτική. Ειλικρινέστατος στην καθημερινότητα του κόσμου και έμμεσα πολιτική γραφή.

ID #8974 | ημερομηνία: 2020-07-06
Douzeni_Maria | 936 κριτικές

Η Κάρι μας

Ο Dreiser μέσα από την προσωπική ιστορία της Κάρι περιγράφει με γλαφυρό τρόπο τις δυο μεγαλύτερες Αμερικανικές πόλεις (Σικάγο και Νέα Υόρκη) των αρχών του 20ου αιώνα, τα κοινωνικά στρώματα και την πορεία της βιομηχανικής επανάστασης καθιστώντας το βιβλίο ένα από τα σημαντικότερα της Αμερικανικής λογοτεχνίας.

ID #7493 | ημερομηνία: 2020-07-03
Τζέμα Δεσύλλα | 350 κριτικές

Οι απαρχές του "αμερικανικού ονείρου"

Ο Θίοντορ Ντράιζερ έγραψε την Κάρι μας στις αρχές του 20ου αιώνα, ακριβώς επάνω στη μεγάλη έκρηξη της εκβιομηχάνισης, της εξειδίκευσης στην εργασία, της ξέφρενης μαζικής παραγωγής και της αστικοποίησης. Ουσιαστικά, έχουμε το πέρασμα από τον «τυχοδιώκτη» αγρότη αμερικανό στον αστό ο οποίος είναι έτοιμος να ρουφήξει αχόρταγα το αμερικανικό όνειρο. Το βιβλίο αυτό διέπεται από τρομακτικές αντιθέσεις: Νεοπλουτισμός αλλά και άγρια φτώχεια, λαμπερά πολυκαταστήματα και φάμπρικες, επαύλεις αλλά και στριμωγμένα όνειρα σε εργατικά διαμερίσματα. Η Κάρι αντιπροσωπεύει ακριβώς την ξαφνική άνοδο και την καταστροφική πτώση, το αμερικανικό όνειρο-αλλά και το πόσο ξαφνικά αυτό μπορεί να γίνει χίλια κομμάτια. Η ηρωίδα μας ξαφνιάζει, μας εκνευρίζει και μας θυμώνει πολλές φορές. Εγκαταλείπει τη οικογένειά της, παρασέρνεται μπροστά στον πλούτο και λυγίζει στα ελκυστικά δώρα των θαυμαστών της. Κι όμως, αντιπροσωπεύει επάξια τον μέσο αμερικανό ο οποίος αναζητούσε την τύχη του και λαχταρούσε να γίνει αυτό που πάντα ονειρευόταν. Ο Ντραίζερ καταφέρνει να μας δώσει ένα από τα πρώτα αμερικανικά μυθιστορήματα σε μια περίοδο στην οποία η Αμερική ήταν το μεγάλο χωνευτήρι, διαμορφωνόταν και ζυμωνόταν.

ID #7325 | ημερομηνία: 2020-07-03
Sideris Nt | 217 κριτικές

Σπουδαίο

Πρόκειται για ένα σπουδαίο ρεαλιστικό ανάγνωσμα, που γράφτηκε στην αυγή του 20ού αιώνα, και συγκεκριμένα από τον Σεπτέμβριο του 1899 έως τον Μάρτιο του 1900, και που σχεδόν εκατόν είκοσι χρόνια μετά διαβάζεται με εξαιρετικό ενδιαφέρον, λόγω θέματος αλλά όχι μόνο.

ID #6926 | ημερομηνία: 2020-07-03
Εμμανουέλα Σ. | 46 κριτικές

Αγαπημένη Κάρι!

Εξαιρετική απεικόνιση της εποχής. Ένα βιομηχανικό Σικάγο σε αντίθεση με την λαμπερή Νέα Υόρκη. Έρωτες, προδοσίες, έντονα συναισθήματα. Οι χαρακτήρες εξελίσσονται καθ'όλη τη διαρκεία του μυθιστορήματος. Κεντρική ηρωίδα είναι η Κάρι, η οποία δεν τα παρατάει και συνεχίζει προσπαθώντας να πετύχει τους στόχους της. Τελικά έκανε το όνειρο της πραγματικότητα;

ID #659 | ημερομηνία: 2019-12-13
Στέλλα Μούρτο | 38 κριτικές

ονειροπόλα Κάρι

Μέσα από την ιστορία της Κάρι,μιας νέας και φιλόδοξης κοπέλας που αναζητά τ'όνειρο της,ο Dreiser συνθέτει το σκηνικό μιας ολόκληρης εποχής που θυμίζει τη δική μας.Άνθρωποι που πλανεύουν και πλανεύονται,οι ήρωες, μας θυμίζουν πόσο εύκολα αλλάζουν οι ρόλοι και οι θέσεις που έχουμε στη ζωή και πως την ευτυχία ούτε μπορούμε να την υποσχεθούμε,ούτε να την καθορίσουμε,πάρα μόνο να προσπαθήσουμε να την κυνηγήσουμε μέσα από τις επιθυμίες μας.

Top5 βιβλίων με τις περισσότερες κριτικές στην κατηγορία

Η σιωπηλή ασθενής (148)
Michaelides Alex
Διόπτρα

Η φάρμα των ζώων (128)
Orwell George
Κάκτος

Όταν σκοτώνουν τα κοτσύφια (107)
Lee Harper
Bell / Χαρλένικ Ελλάς

Ο αλχημιστής (107)
Coelho Paulo
Εκδοτικός Οίκος Α. Α. Λιβάνη

Top5 βιβλίων με τις περισσότερες κριτικές στην κατηγορία