Ο βιβλιοπώλης του Σελινούντα

  • img
Συνολική βαθμολογία (1-10):

8.8

Κριτικές

8

Συγγραφέας Vecchioni Roberto
Εκδόσεις Κριτική
ISBN 9789605862459
Μοιράσου αυτό το βιβλίο Facebook    Twitter    E-mail
Παρακολούθηση βιβλίου
Εγγράψου δωρεάν στο Bookfriends.gr, επίλεξε Παρακολούθηση βιβλίου και θα σε ενημερώνουμε κάθε φορά που ένας αναγνώστης γράφει ένα νέο review για το βιβλίο αυτό!
Γράψε τη δική σου κριτική
Θα εμφανίζεται δημόσια.
Η διεύθυνση δεν θα εμφανίζεται δημόσια. Θα λάβεις e-mail επιβεβαίωσης για να καταχωρηθεί η κριτική σου.
Έως 30 χαρακτήρες.
Κριτικές βιβλίου: 8
ID #47417 | ημερομηνία: 2021-02-23
Γιώτα Βασιλείου | 95 κριτικές

Μαγευτικό!

✔️ Αλήθεια, πως θα σου φαίνονταν εάν οι λέξεις έχαναν τη σημασία τους; Εάν εξαφανίζονταν τα νοήματα και χανόταν η αξία τους; Πως θα σου φαινόταν αν τα συναισθήματά σου δεν έβρισκαν τρόπο να αποδοθούν, αφού δε θα υπήρχαν λέξεις να τα ντύσουν; Τα ρητορικά αυτά αν και απίθανα ερωτήματα, πραγματεύεται στη, μόλις 124 σελίδων, συμβολική του νουβέλα, ο Roberto Vecchioni. ✔️ Πρόκειται για ένα αλληγορικό παραμύθι γραμμένο με απαράμιλλη λυρικότητα, όπως και τα υπέροχα τραγούδια που για πάνω από μισό αιώνα μας έχει χαρίσει ο συγγραφέας. Ποιητής και τραγουδοποιός, δε θα μπορούσε να ξέρει καλύτερα τη δύναμη και την αξία των λέξεων. ✔️ Μέσα από τις σελίδες του, βλέπουμε να συνυπάρχουν άφθονα όλα τα ανθρώπινα συναισθήματα. Χαρά, λύπη, απογοήτευση, αγωνία, φόβος. Αυτό που λείπει όμως είναι η δυναμική των λέξεων. Αυτή που δίνει νόημα στις φράσεις μας και δικαιολογεί τα συναισθήματά μας. ✔️ Ο "Βιβλιοπώλης" του Βεκιόνι, είναι ένα δυστοπικό παραμύθι που μας θυμίζει ότι οι λέξεις είναι παραπάνω από ένας προσυμφωνημένος κώδικας επικοινωνίας των ανθρώπων. Είναι η ζωφόρος των πάντων. Από τις λέξεις ξεκινάνε όλα και σε αυτές σταματάνε. Οι λέξεις δίνουν υπόσταση στα πράγματα, στα συναισθήματα, στις σκέψεις... ✔️ Το λάτρεψα και γνωρίζω πολύ καλά, πως θα βρίσκεται στη σκέψη μου κάθε φορά που πιθανόν, θα δυσκολεύομαι να εκφράσω αυτό που νιώθω.

ID #36828 | ημερομηνία: 2020-09-20
Evangelia Mangou | 49 κριτικές

Το λάτρεψα!!

Μια μικρή και ιδιαίτερη ιστορία που μας δείχνει το παράδοξο της διαφορετικότητας!! Αλληγορικό, που σε βάζει σε σκέψεις..

ID #32043 | ημερομηνία: 2020-08-17
Αλεξάνδρα Ρούντου | 67 κριτικές

Φιλοσοφικό και αλληγορικό

Ένα μικρό, εύκολο βιβλίο, σχεδόν σε μορφή διηγήματος, στο οποίο διατυπώνεται μια υποθετική κατάσταση που εγείρει φιλοσοφικά ερωτήματα και στοχασμούς, όπως π.χ. ποιο θα ήταν το μέλλον της ανθρωπότητας ή ακόμα και μιας τοπικής κοινωνίας, εάν είχε αποσυνδεθεί εντελώς από το ιστορικό και γλωσσικό παρελθόν της; Οι λέξεις θα είχαν χάσει το νόημά τους και λόγω αδυναμίας έκφρασης συναισθημάτων και ιδεών, θα εξέλειπαν τα ίδια τα συναισθήματα και οι ιδέες.

ID #24529 | ημερομηνία: 2020-07-19
Μαρία Ειρήνη Νασέλου | 16 κριτικές

Εξαιρετικό!

Υπέροχο βιβλίο καθώς προβάλει το ποσό δύσκολα αποδέχονται οι άνθρωποι το διαφορετικό.Κρίνουν τον βιβλιοπώλη που μόλις ανοιξε στη μικρή πόλη Σελινουντα το βιβλιοπωλείο του μόνο εξωτερικά χωρις να τον γνωρίζουν. Στην πραγματικότητα ομως είναι ένας εκπληκτικος αφηγητής που μάγεψε τον μοναδικό ακροατή του τον Νικολινο.

ID #7416 | ημερομηνία: 2020-07-03
Sideris Nt | 217 κριτικές

Απολαυστικό!

Βιβλιοφιλικό και ελκυστικό. Εξαιρετική παραβολή για το διαφορετικό και την πρόσληψη του από την κοινωνία

ID #4235 | ημερομηνία: 2020-06-15
kat miska (μη εγγεγραμμένος χρήστης) | 1 κριτικές

Εξαιρετικό

Ένα όμορφο και ευχάριστο βιβλίο.. απλό και συνάμα μια σύγχρονη παραβολή για τη διαφορετικότητα και τη δύναμη της δίψας για μάθηση ενάντια στην άγνοια. "Δεν είναι οι λέξεις που σε κάνουν σπουδαίο,εσύ είσαι αυτός που θα κάνει σπουδαίες τις λέξεις" Roberto Vecchioni

ID #2791 | ημερομηνία: 2020-06-07
kat miska | 12 κριτικές

Εξαιρετικό

Ένα όμορφο και ευχάριστο βιβλίο.. απλό και συνάμα μια σύγχρονη παραβολή για τη διαφορετικότητα και τη δύναμη της δίψας για μάθηση ενάντια στην άγνοια. "Δεν είναι οι λέξεις που σε κάνουν σπουδαίο,εσύ είσαι αυτός που θα κάνει σπουδαίες τις λέξεις" Roberto Vecchioni

ID #672 | ημερομηνία: 2019-12-15
Βασιλική Τσούνη | 1816 κριτικές

Καταπληκτικό!!!!

Στον Σελινούντα έχει ανοίξει ένα βιβλιοπωλείο, το οποίο οι κάτοικοι αντιμετωπίζουν ως κάτι το παράταιρο στη μικρή τους κοινωνία. Ο βιβλιοπώλης, μια γραφική προσωπικότητα, δεν ενδιαφέρεται να πουλάει βιβλία, όμως κάθε βράδυ διαβάζει αποσπάσματα στο ανύπαρκτο κοινό. Ώσπου ο Νικολίνο, βλέποντας την απωθητική συμπεριφορά των συγχωριανών του, αποφασίζει να επισκεφτεί το βιβλιοπωλείο. Κρύβεται και ακούει τον βιβλιοπώλη να διαβάζει και ακούνητος βρίσκεται συνεπαρμένος από τον χείμαρρο των λέξεων, το ηχόχρωμα του αφηγητή, τους χαρακτήρες που εμφανίζονται μπροστά του. Έκτοτε το σκάει κάθε βράδυ από το σπίτι του και πηγαίνει να ακούσει τον βιβλιοπώλη. Μέχρι που κάποια στιγμή το κτίριο καίγεται, ο βιβλιοπώλης είναι εξαφανισμένος και βιβλία πετάνε στον αέρα.

Top5 βιβλίων με τις περισσότερες κριτικές στην κατηγορία

Η σιωπηλή ασθενής (148)
Michaelides Alex
Διόπτρα

Η φάρμα των ζώων (128)
Orwell George
Κάκτος

Όταν σκοτώνουν τα κοτσύφια (107)
Lee Harper
Bell / Χαρλένικ Ελλάς

Ο αλχημιστής (107)
Coelho Paulo
Εκδοτικός Οίκος Α. Α. Λιβάνη

Top5 βιβλίων με τις περισσότερες κριτικές στην κατηγορία