Οι καρτ ποστάλ

  • img
Συνολική βαθμολογία (1-10):

8.6

Κριτικές

5

Συγγραφέας Hislop Victoria
Εκδόσεις Διόπτρα
ISBN 9789606051654
Μοιράσου αυτό το βιβλίο Facebook    Twitter    E-mail
Παρακολούθηση βιβλίου
Εγγράψου δωρεάν στο Bookfriends.gr, επίλεξε Παρακολούθηση βιβλίου και θα σε ενημερώνουμε κάθε φορά που ένας αναγνώστης γράφει ένα νέο review για το βιβλίο αυτό!
Γράψε τη δική σου κριτική
Θα εμφανίζεται δημόσια.
Η διεύθυνση δεν θα εμφανίζεται δημόσια. Θα λάβεις e-mail επιβεβαίωσης για να καταχωρηθεί η κριτική σου.
Έως 30 χαρακτήρες.
Κριτικές βιβλίου: 5
ID #69117 | ημερομηνία: 2022-06-26
Ιωάννα Γιώτα Αλεξοπούλου | 853 κριτικές

ταξίδι με άρωμα Ελλάδας

Ένα βιβλίο για να ταξιδέψεις στην όμορφη Ελλάδα, παρέα με ένα ταξιδιώτη και την ζωή του. Η αφήγηση της συγγραφέας είναι τόσο ζωντανή που θέλεις να βρεθείς εκεί μαζί με τον ταξιδιώτη. Διάβασα το βιβλίο αυτό πριν από την προβολή της σειράς, μπορώ να πω ότι οι εικόνες που είχα φτιάξει με αυτό που παρουσίασαν στην μικρή οθόνη ήταν ότι καλύτερο μπορούσα να φανταστώ.

ID #39590 | ημερομηνία: 2020-10-03
Γιώτα Σάλμα | 204 κριτικές

«Οι κάρτ ποστάλ»: Ένα ακόμα βιβλίο που αποδεικνύει ότι η Victoria Hislop κατά λάθος δεν είναι Ελληνί

Τη Victoria Hislop τη γνωρίσαμε από το παγκόσμιο best seller βιβλίο της «το Νησί», που έγραψε όταν επισκέφτηκε την Κρήτη και άκουσε τοπικές ιστορίες για τη Σπιναλόγκα. Από τις εκδόσεις Διόπτρα κυκλοφορεί και το βιβλίο της «Οι καρτ ποστάλ» Η πρωταγωνίστριά μας η Έλι λαμβάνει κάθε εβδομάδα στο γραμματοκιβώτιό της καρτ ποστάλ που προορίζονται για άλλο παραλήπτη σε εκείνη τη διεύθυνση, άγνωστο σε αυτήν, υπογεγραμμένες με το αρχικό γράμμα Α αντί για υπογραφή. Με τόσο συγκλονιστικά τοπία που απαθανατίζονται σε αυτές αποφασίζει να επισκεφθεί στην άδειά της αυτή τη φωτεινή χώρα, την Ελλάδα. Την ημέρα της αναχώρησής της λαμβάνει ένα σημειωματάριο από τον Α, ας το πούμε ημερολόγιο. Ξεκινώντας να διαβάζει κανείς το βιβλίο, από τις πρώτες κιόλας σελίδες διαπιστώνει για μία ακόμα φορά πόσο φιλέλληνας είναι αυτή η συγγραφέας. Ένας «σύγχρονος Λόρδος Βύρωνας» σκέφτεσαι και λίγο μετά τον συναντάς. Ο Λόρδος Βύρωνας έχει ξεχωριστό κεφάλαιο στο βιβλίο. Ήθη, έθιμα, τοπία, λαογραφία, χαρακτήρες ανθρώπων, σκηνές καθημερινότητας περιγράφονται τόσο παραστατικά που δεν πιστεύει κανείς ότι η συγγραφέας είναι Βρετανίδα και δεν έχει γεννηθεί, μεγαλώσει και ζήσει στην Ελλάδα. Καλαμάτα, Ναύπλιο, Αρκαδία, Πάτρα, Μεσολόγγι, Θεσσαλονίκη, Δελφοί, Αθήνα, Άνδρος, Ικαρία είναι μερικοί από τους προορισμούς, στους οποίους κάνεις στάση διαβάζοντας το βιβλίο. Δε θέλεις με τίποτα να τελειώσει το βιβλίο, να τελειώσει το ταξίδι… Τέλος, ας μην παραλείψουμε να αναφέρουμε την καταλυτική συμβολή της μεταφράστριας Φωτεινής Πίπη, χωρίς την οποία δε θα ήταν τόσο θελκτικό μολονότι καλογραμμένο το έργο. Το βιβλίο συνοδεύουν εξαιρετικές φωτογραφίες, ασπρόμαυρες και έγχρωμες, καρτ ποστάλ για τον αναγνώστη. «Για τους Έλληνες, το να είναι κανείς μόνος του είναι το χειρότερο πράγμα στο κόσμο».

ID #37943 | ημερομηνία: 2020-09-26
ΜΑΡΙΑ Γ. (μη εγγεγραμμένος χρήστης) | 1 κριτικές

Ταξίδι στην Ελλάδα

Οδοιπορικό ενος άντρα που ταξιδεύει στην Ελλάδα. Πολύ ζωντανό!! Η αφήγηση δίνει στον αναγνώστη μία γεύση της πραγματικής Ελλάδας!!

ID #36544 | ημερομηνία: 2020-09-13
Αναστάσιος Μ | 129 κριτικές

Ένα ταξίδι στην Ελλαδα

Πρώτη φορά διάβασα την Χίσλοπ αν και την ήξερα από πριν λόγω του βιβλίου της το νησί. Το βιβλίο καρτ ποστάλ είναι ένα βιβλίο που μόλις το ανοίξεις δεν θα θέλεις να το αφήσεις από τα χέρια σου. Ένα τυχαίο γεγονός είναι η αφορμή για ένα ταξίδι στις ομορφιές της Ελλάδας μέσα από πολύ σύντομες ιστορίες ανθρώπων και περιστατικών.

ID #30440 | ημερομηνία: 2020-08-11
Sofia | 231 κριτικές

Γοητευτικό

Ένα κολάζ από ιστορίες απλών καθημερινών ανθρώπων. Άλλες αστείες, κάποιες λυπητερές, κάποιες παράξενες. Η συγκεκριμένη έκδοση έχει κάτι παλιομοδίτικο το οποίο ταιριάζει απόλυτα με το πνεύμα του βιβλίου.

Top5 βιβλίων με τις περισσότερες κριτικές στην κατηγορία

Η σιωπηλή ασθενής (145)
Michaelides Alex
Διόπτρα

Η φάρμα των ζώων (127)
Orwell George
Κάκτος

Ο αλχημιστής (105)
Coelho Paulo
Εκδοτικός Οίκος Α. Α. Λιβάνη

Όταν σκοτώνουν τα κοτσύφια (103)
Lee Harper
Bell / Χαρλένικ Ελλάς

Top5 βιβλίων με τις περισσότερες κριτικές στην κατηγορία