Ο Γερμανός γιατρός

  • img
Συνολική βαθμολογία (1-10):

8.3

Κριτικές

12

Συγγραφέας Θεοδωρίδου Σόφη
Εκδόσεις Ψυχογιός
ISBN 9786180129748
Μοιράσου αυτό το βιβλίο Facebook    Twitter    E-mail
Παρακολούθηση βιβλίου
Εγγράψου δωρεάν στο Bookfriends.gr, επίλεξε Παρακολούθηση βιβλίου και θα σε ενημερώνουμε κάθε φορά που ένας αναγνώστης γράφει ένα νέο review για το βιβλίο αυτό!
Γράψε τη δική σου κριτική
Θα εμφανίζεται δημόσια.
Η διεύθυνση δεν θα εμφανίζεται δημόσια. Θα λάβεις e-mail επιβεβαίωσης για να καταχωρηθεί η κριτική σου.
Έως 30 χαρακτήρες.
Κριτικές βιβλίου: 12
ID #39217 | ημερομηνία: 2020-10-02
Δημήτρης 1954 | 3 κριτικές

Πάρα πολύ καλό!!!

Πάρα πολύ καλό βιβλίο. Διαβάζεται άνετα. Εξαιρετικές περιγραφές για τα ήθη, τα έθιμα, τις σχέσεις μεταξύ των οικογενειών αλλά και τις συνθήκες που υπήρχαν στην διάρκεια της κατοχής

ID #36813 | ημερομηνία: 2020-09-19
Μερόπη Πουλάκη | 35 κριτικές

ένα εξαιρετικό βιβλίο για έναν "εχθρό" που ήταν φίλος

Πρόκειται για ένα βιβλίο που αξίζει να διαβαστεί. Είναι καλογραμμένο και κρατά το ενδιαφέρον αμείωτο μέχρι το τέλος.Αν και περιέχει αρκετά στοιχεία και πρόσωπα μυθοπλαστικά, εντούτοις ουσιαστικά βασίζεται στην αληθινή ιστορία του Γερμανού γιατρού Χανς Λέμπερ (στο βιβλίο φέρεται με άλλο όνομα), ο οποίος, κατά τη διάρκεια της γερμανικής κατοχής, έφτασε, ως στρατιωτικός γιατρός, στη Μήλο, όπου οργάνωσε και λειτούργησε δύο νοσοκομεία ένα για τους γερμανούς στρατιώτες και ένα για τους έλληνες πολίτες. Φρόντιζε και περιέθαλπε όλους τους ασθενείς του, γερμανούς και έλληνες, με την ίδια αγάπη. Η συγγραφέας Σόφη Θεοδωρίδου περιγράφει πολύ ωραία αυτή την αμφίδρομη σχέση αγάπης και εκτίμησης που δημιουργήθηκε μεταξύ του γιατρού και των νησιωτών, για να μας θυμίζει ότι εκτός από τους σκληρούς ναζιστές, υπήρχαν (έστω και αν ήταν πολύ λιγότεροι) και γερμανοί που ήταν άνθρωπιστές και ζούσαν και αυτοί το δικό τους δράμα σ' εκείνο τον απάνθρωπο και σκληρό πόλεμο, για τον οποίο γνώριζαν ότι έφταιγε η δική τους πατρίδα.

ID #31252 | ημερομηνία: 2020-08-14
Ioanna Limberopoulou - Ioannas Notebook Lifestyle Blog | 25 κριτικές

Αρκετά καλό

Το βιβλίο “Ο Γερμανός γιατρός” της Σόφη Θεοδωρίου είναι ένα υπέροχο αντιπολεμικό ιστορικό μυθιστόρημα. Αν και βασισμένο σε αληθινή ιστορία, παρόλ’ αυτά η γενικότερη πλοκή του βιβλίου είναι άψογα δομημένη με ολοκληρωμένους χαρακτήρες. Μια όμορφη, αντιπολεμική ιστορία με δυνατές περιγραφές, η οποία σε βάζει σε σκέψεις. Σκέψεις για το δράμα εκείνων των Γερμανών, που αναγκάστηκαν να συμμετάσχουν σε έναν πόλεμο ενάντια στα προσωπικά τους πιστεύω. Γιατί κακά τα ψέματα, μπορεί να μην έχουν γραφτεί πολλά – καθώς την ιστορία την γράφουν πάντα οι νικητές – αλλά υπήρξαν και αυτοί οι γερμανοί που βρέθηκαν να είναι κομμάτι ενός σκληρού στρατού κατοχής χωρίς να το θέλουν. Παρόλ’ αυτά όμως μέσα στην σκληρότητα και την φρίκη του πολέμου κατάφεραν να κρατήσουν την ανθρωπιά τους και συγχρόνως να βοηθήσουν τον ελληνικό λαό.

ID #25882 | ημερομηνία: 2020-07-22
Μαρία Δουζένη | 936 κριτικές

Πολύ καλό!

Μια ιστορία στο δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο, σε κάποιο ελληνικό νησί που μας κάνει να αναθεωρούμε την έννοια της αγριάδας, της κακίας, της βαρβαρότητας.

ID #24789 | ημερομηνία: 2020-07-19
Ελένη Μιχαλοπούλου | 190 κριτικές

Κατακτητής ή κατεκτημένος; Άνθρωπος

Η συγγραφέας μέσα από αυτό της το μυθιστόρημα θίγει ζητήματα όπως αυτά του πολέμου και την αξία της ανθρώπινης ζωής. Είναι ένα εξαιρετικά καλογραμμένο βιβλίο με πλούσιο λεξιλόγιο και όμορφα δομημένο. Ένα βιβλίο ύμνος στην ανιδιοτέλεια και στην ανθρώπινη υπόσταση.

ID #19899 | ημερομηνία: 2020-07-14
Christina Stefanopoulou | 891 κριτικές

Υπεροχο

Είναι ένα καλογραμμενο και ευχάριστο στην ανάγνωση μυθιστόρημα.

ID #19322 | ημερομηνία: 2020-07-13
ΣΩΤΗΡΙΑ ΤΣΙΑΚΑ | 21 κριτικές

Πολύ Καλό

Σε αυτό της το μυθιστόρημα η Σόφη Θεοδωρίδου,μέσα από τη μυθοπλασία,μας παρουσιάζει τα αποκρουστικά ιστορικά γεγονότα της Γερμανικής κατοχής.Με άρτια δόμηση χαρακτήρων,μέσα από διαλόγους με στοχασμό,για τα μεγάλα ζητήματα της ζωής,του πολέμου,των προκαταλήψεων,μας δίνει πλοκή,συναίσθημα και περιγραφή εικόνων,της εποχής.Ένα καθηλωτικό μυθιστόρημα,που μέσα από την φρίκη του πολέμου και την απώλεια ,αναδεικνύει τον άνθρωπο και το μεγαλείο του.

ID #13569 | ημερομηνία: 2020-07-10
ΚΑΤΣΟΥΛΗ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ | 505 κριτικές

Υπέροχο!

Πάντα τα βιβλία της συγγραφέως διαβάζονται ευχάριστα! Άλλο ένα αξιόλογο έργο της!

ID #12153 | ημερομηνία: 2020-07-09
elpida st | 528 κριτικές

Μαγευτικό

Πολύ ωραίο πάντρεμα δυο λαών Ελλάδας και Γερμανίας μέσα από τον κοινό σκοπό δυο ανθρώπων που προσπαθούν να δώσουν ελπίδα και στον εαυτό τους και σε άλλους. Ωραία ιστορία με πολλά στοιχεία για την γερμανική κατοχή σε ένα ελληνικό νησί και την «συνύπαρξη» κατακτητών και κατακτημένων.

ID #6746 | ημερομηνία: 2020-07-02
Μπατσιος Ανδρέας | 37 κριτικές

Άνθρωποι με καρδιά και ανθρωπάκια κενά

Ένα αξιόλογο και καλογραμμένο βιβλιο,απο το οποίο διαπιστώνουμε για ακόμη μια φορα ,ότι την πιο σκληρή απόρριψη και τον πιο μεγάλο πόνο στον δίνουν οι "δικοί" σου άνθρωποί. Συναντάμε εχθρούς με καρδιά που σωζουν,και συμπατριώτες που σφίγγουν την θηλια στα αδέρφια τούς. Σε αυτό το βιβλιο καταλαβαίνεις οτι η ανθρωπιά δεν έχει στρατόπεδα.Απλά υπάρχουν άνθρωποι και ανθρωπάκια. Αξιζει να διαβαστεί.

ID #3775 | ημερομηνία: 2020-06-11
Καϊάφα Τόνια | 7 κριτικές

Υπέροχο βιβλίο

Ενα υπέροχο βιβλίο που περίμενα ότι θα ακουστεί πολύ περισσότερο. Λεπτές οι ισορροπίες, η αριστουργηματική γραφή της Θεοδωρίδου κεντάει στις σελίδες του αγγίζοντας τις πιο ευαίσθητες χορδές. Η ελπίδα, η αισιοδοξία, το φως τελικά νικούν χάρη στην ανθρωπια. Διαβαστε το.

ID #196 | ημερομηνία: 2019-11-23
Βασιλική Τσούνη | 1816 κριτικές

Υπέροχο

Η Ελλάδα βογκά κάτω από τη σκληρή γερμανική Κατοχή, μαζί κι οι κάτοικοι ενός μικρού νησιού του Αιγαίου. Ένα βιβλίο που αγγίζει τις πιο ευαίσθητες χορδές του ανθρώπου. Ακόμα και σε καιρό πολέμου, ακόμα και αν κάποιος είναι ο εχθρός κατακτητής, υπάρχει ελπίδα να εξωτερικεύει το μεγαλείο της ψυχής του, με πράξεις συμπόνιας και ανθρωπιάς.

Top5 βιβλίων με τις περισσότερες κριτικές στην κατηγορία

Μια νύχτα ακόμη (173)
Κρομμύδας Κώστας
Διόπτρα

Εβόρα (154)
Κρόμμυδας Κώστας
Διόπτρα

Μια φορά κι ένα μπορώ… (129)
Στυλιαρά Ρενέ
Queens Publication

Το βιβλίο της Κατερίνας (77)
Κορτώ Αύγουστος
Εκδόσεις Πατάκη

Μυρωδιά από σανίδι (57)
Κρομμύδας Κώστας
Διόπτρα

Top5 βιβλίων με τις περισσότερες κριτικές στην κατηγορία