Η Αγκάθα στο Οριάν Εξπρές

  • img
Συνολική βαθμολογία (1-10):

9.1

Κριτικές

7

Συγγραφέας Ashford Jane Lindsay
Εκδόσεις Μεταίχμιο
ISBN 9786180315844
Μοιράσου αυτό το βιβλίο Facebook    Twitter    E-mail
Παρακολούθηση βιβλίου
Εγγράψου δωρεάν στο Bookfriends.gr, επίλεξε Παρακολούθηση βιβλίου και θα σε ενημερώνουμε κάθε φορά που ένας αναγνώστης γράφει ένα νέο review για το βιβλίο αυτό!
Γράψε τη δική σου κριτική
Θα εμφανίζεται δημόσια.
Η διεύθυνση δεν θα εμφανίζεται δημόσια. Θα λάβεις e-mail επιβεβαίωσης για να καταχωρηθεί η κριτική σου.
Έως 30 χαρακτήρες.
Κριτικές βιβλίου: 7
ID #69969 | ημερομηνία: 2022-10-15
Melinas | 20 κριτικές

Υπέροχο

Κλασική ιστορία, έναρξη ή σταθμός στην πορεία του αναγνώστη στην αστυνομική λογοτεχνία. Απλώς υπέροχο.

ID #60339 | ημερομηνία: 2021-11-23
Reading | 55 κριτικές

Καθηλωτικό

Το βιβλίο που μας δίνει η Lindsay είναι μια ιστορία σαν και αυτές της Αγκάθα, με μόνη διαφορά ότι σε αυτήν την ιστορία ο πρωταγωνιστής δεν είναι ο Ηρακλής Πουαρό αλλά η δημιουργός του, η οποία προσπαθώντας να ξεπεράσει της διαζύγιό της ταξιδεύει με το Όριαν Εξπρές για την Βαγδάτη. Σε αντίθεση όμως με τον Πουαρώ δεν μπορεί να εξιχνιάσει τα μυστήρια που συναντά σε αυτό το ταξίδι. Πιστή στο στυλ και το κλίμα των ιστοριών της Αγκάθα, η συγγραφέας αναπαριστά με ακρίβεια την ατμόσφαιρα της εποχής, σε βάζει για τα καλά μέσα στο βιβλίο, γίνεσαι όχι ένας χαρακτήρας, αλλά πολλοί. Ωραία πλοκή και ανατροπές που σε κρατούν από την αρχή μέχρι το τέλος και σε καθηλώνουν.

ID #57714 | ημερομηνία: 2021-09-12
Μ&Φ | 73 κριτικές

Η Αγκάθα στο Οριάν Εξπρές

Το άνοιξα με επιφύλαξη μην ξέροντας τι να περιμένω. Όμως ήταν εξαιρετικά καλογραμμένο, τίμιο ως προς τα πραγματικά πρόσωπα που εμπεριέχει και τα γεγονότα που διαχειρίζεται, συναρπαστικό ως προς τη φανταστική πλοκή που μέσα της εκτυλίσσεται και δομείται η υπόθεση, κάνοντας εξαιρετικά δεμένο και ενδιαφέρον το όλο εγχείρημα.

ID #50580 | ημερομηνία: 2021-04-11
Niki | 72 κριτικές

Καλό

Αντάξιο του ονόματος που χρησιμοποιεί ως ελκτικό πόλο και κινητήριο μοχλό ταυτόχρονα,. πράγμα που ήταν δύσκολο και αμφιλεγόμενο εγχείρημα. Το οποίο όμως κατάφερε να φέρει σε πέρας με επιτυχία.

ID #35920 | ημερομηνία: 2020-09-06
Efi | 67 κριτικές

Πολύ καλό

Πολύ καλό. Απόλαυσα την ατμόσφαιρα που δημιούργησε η συγγραφέας, δομημένη πάνω στην πραγματική ζωή της Αγκάθα Κρίστι, δοσμένη με όμορφη γραφή, καλαισθησία και προσεγμένη σε κάθε λεπτομέρεια. Αξίζει.

ID #31258 | ημερομηνία: 2020-08-14
Ioanna Limberopoulou - Ioannas Notebook Lifestyle Blog | 25 κριτικές

Ιδιαίτερα ενδιαφέρον

Το βιβλίο «Η Αγκάθα στο Όριαν Εξπρές» είναι ένα καλογραμμένο, ιστορικό μυθιστόρημα στο οποίο η συγγραφέας ανακατεύει με μαεστρία αληθινά και φανταστικά γεγονότα έχοντας πάντα ως επίκεντρο του βιβλίου, την Αγκάθα Κρίστι, σε μια ιστορία χτισμένη γύρω από τη ζωή της. Ακόμη και από τις πρώτες σελίδες του βιβλίου είναι εμφανές πόσο καλή έρευνα έχει κάνει η Lindsay Jayne Ashford τόσο στη ζωή της Αγκάθα Κρίστι όσο και στο κλίμα της συγκεκριμένης χρονικής περιόδου, το οποίο μεταφέρεται επιτυχώς στο βιβλίο της. Όπως αναφέρει η συγγραφέας στο επίμετρο του βιβλίου, στην πραγματικότητα η Αγκάθα Κρίστι ταξίδεψε όντως στην Βαγδάτη και την Μεσοποταμία όπου και γνώρισε την Κάθριν Γούλεϊ αλλά και τον μέλλοντα σύζυγό της Μαξ Μαλόουαν, έναν πολλά υποσχόμενο Βρετανό αρχαιολόγο. Και τα δύο αυτά πραγματικά πρόσωπα, αποτελούν βασικούς χαρακτήρες του βιβλίο, καθώς η συγγραφέας φρόντισε να ακολουθήσει το παράδειγμα της Αγκάθα Κρίστι και να “ανακατέψει” επιτυχώς πραγματικά και φανταστικά γεγονότα. Ώς γνωστό, η Αγκάθα Κρίστι φρόντιζε πάντα να κρατάει λεπτομερείς σημειώσεις από τα ταξίδια της στη Μέση Ανατολή τις οποίες μετέπειτα χρησιμοποίησε στα βιβλία της «Έγκλημα στη Μεσοποταμία» αλλά και στο θρυλικό «Έγκλημα στο Όριεντ Εξπρές».

ID #1451 | ημερομηνία: 2020-06-03
Όλγα Σδρακα | 82 κριτικές

Κρυμμένα μυστικά

η Αγκάθα Κρίστι αποφασίζει να ταξιδέψει με το Οριαν Εξπρές με προορισμό την Βαγδάτη ώστε να ξεπεράσει το διαζύγιο της. Ένα ταξίδι γεμάτο προδοσίες και μυστικά που θα επηρεάσει τις ζωές τριών ανθρώπων, τριών γυναικών άγνωστων μεταξύ τους. Η Αγκάθα δεν είναι η μοναδική σε αυτό το ταξίδι που έχει μυστικά. Θα έρθουν όμως έτσι τα πράγματα που οι ζωές τους θα διασταυρωθούν με απρόσμενες συνέπειες. Συνέπειες και για τις τρεις γυναίκες. Ένα βιβλίο γεμάτο εικόνες, μυρωδιές της Μέσης Ανατολής, ένταση αλλά και συναισθήματα για όσα συμβαίνουν μεταξύ των ανθρώπων όταν μοιράζονται ότι κρατάνε μέσα στην ψυχή τους. Πόσο άραγε επηρεάζουν τις ζωές μας τα κρυμμένα μυστικά;

Top5 βιβλίων με τις περισσότερες κριτικές στην κατηγορία

Η σιωπηλή ασθενής (145)
Michaelides Alex
Διόπτρα

Η φάρμα των ζώων (127)
Orwell George
Κάκτος

Ο αλχημιστής (105)
Coelho Paulo
Εκδοτικός Οίκος Α. Α. Λιβάνη

Όταν σκοτώνουν τα κοτσύφια (102)
Lee Harper
Bell / Χαρλένικ Ελλάς

Top5 βιβλίων με τις περισσότερες κριτικές στην κατηγορία