ΟΙ ΦΑΡΟΦΥΛΑΚΕΣ

  • img
Συνολική βαθμολογία (1-10):

7.0

Κριτικές

2

Συγγραφέας
Εκδόσεις
ISBN 9786180326765
Μοιράσου αυτό το βιβλίο Facebook    Twitter    E-mail
Παρακολούθηση βιβλίου
Εγγράψου δωρεάν στο Bookfriends.gr, επίλεξε Παρακολούθηση βιβλίου και θα σε ενημερώνουμε κάθε φορά που ένας αναγνώστης γράφει ένα νέο review για το βιβλίο αυτό!
Γράψε τη δική σου κριτική
Θα εμφανίζεται δημόσια.
Η διεύθυνση δεν θα εμφανίζεται δημόσια. Θα λάβεις e-mail επιβεβαίωσης για να καταχωρηθεί η κριτική σου.
Έως 30 χαρακτήρες.
Κριτικές βιβλίου: 2
ID #64238 | ημερομηνία: 2022-02-16
Γιώτα Βασιλείου | 92 κριτικές

Δυστυχώς δε μου ταίριαξε

Ενώ έχει πολλά καλά στοιχεία το βιβλίο, δε μπόρεσα να το τελειώσω. Με κούρασε και το βαρέθηκα πολύ. Ίσως σε κάποια άλλη φάση να μπορέσω να το ολοκληρώσω αλλά προς το παρόν πάω γι' άλλα.

ID #62873 | ημερομηνία: 2022-01-06
Book2chance | 122 κριτικές

Φαροφύλακες

Τρεις προσωπικότητες ,ένας προορισμός ,μία κοινή κατάληξη. Μόνο εκείνοι γνώριζαν ,δυστυχώς, και το πήραν μαζί τους... Στο βράχο της κόρης στη μακρινή και ομιχλώδη Κορνουάλη 3 φαροφύλακες εξαφανίζονται το 1972 κάτω από ανεξιχνίαστες συνθήκες. Αυτές καλείται να ερευνήσει ο συγγραφέας Dan Sharp είκοσι χρόνια μετά το συμβάν με αφορμή το μυθιστόρημα που θέλει να γράψει. Ανασύρει μνήμες, σκαλίζει γεγονότα που πονούσαν και ήθελαν να θαφτούν βαθιά στην ψυχή και φέρνει αναστάτωση στη ζωή των τριών γυναικών που έμειναν πίσω... Γιατί τα δύο ρολόγια στο φάρο ήταν σταματημένα την ίδια ώρα ,στις 8:45? Γιατί μόνο δύο σερβίτσια ήταν στρωμένα στο τραπέζι? Και το ότι η εξώπορτα ήταν κλειδωμένη από μέσα περιπλέκει ακόμα περισσότερο την υπόθεση... Τι μυστικό κουβαλούσαν βαθιά στη ματωμένη ψυχή τους η Έλεν και ο Άρθουρ? Τελικά ήταν τόσο τέλειος ο γάμος του Μπιλ με την τζένη όσο έδινε την εντύπωση? Και τελικά τι ρόλο έπαιξε το βεβαρημένο παρελθόν του Βινς στην υπόθεση? Ένα είναι σίγουρο ,ότι τίποτα δεν είναι όπως δείχνει με την πρώτη ματιά... Η εναλλαγή της εξιστόρησης των γεγονότων, σε παρελθόν παρόν, καθώς και των προσώπων που εξιστορούν μονολογώντας και παρουσιάζοντας την πλευρά τους μου κράτησε αμείωτο το ενδιαφέρον. Η ιστορία στήθηκε αργά και μεθοδικά και η ατμόσφαιρα ήταν αυτή που με έκανε να απολαύσω την κάθε σελίδα του και να μεταφερθώ και εγώ νοερά 15 μίλια από την ακτή της κορνουάλης μέσα στον φάρο της κόρης νιώθοντας γύρω μου τους νοτισμένους τοίχους, μυρίζοντας την υγρή ατμόσφαιρα και ασφυκτιώντας από το μέγεθος,νιώθοντας ένα συνεχόμενο σφίξιμο.

Top5 βιβλίων με τις περισσότερες κριτικές στην κατηγορία

Η σιωπηλή ασθενής (137)
Michaelides Alex
Διόπτρα

Η φάρμα των ζώων (122)
Orwell George
Κάκτος

Ο αλχημιστής (102)
Coelho Paulo
Εκδοτικός Οίκος Α. Α. Λιβάνη

Όταν σκοτώνουν τα κοτσύφια (101)
Lee Harper
Bell / Χαρλένικ Ελλάς

Λύω, σιωπή! (98)
Da Costa Mark Christopher
Πηγή

Top5 βιβλίων με τις περισσότερες κριτικές στην κατηγορία