Πλανήτες

  • img
Συνολική βαθμολογία (1-10):

8.8

Κριτικές

5

Συγγραφέας Tokarczuk Olga
ISBN 9789600366631
Μοιράσου αυτό το βιβλίο Facebook    Twitter    E-mail
Παρακολούθηση βιβλίου
Εγγράψου δωρεάν στο Bookfriends.gr, επίλεξε Παρακολούθηση βιβλίου και θα σε ενημερώνουμε κάθε φορά που ένας αναγνώστης γράφει ένα νέο review για το βιβλίο αυτό!
Γράψε τη δική σου κριτική
Θα εμφανίζεται δημόσια.
Η διεύθυνση δεν θα εμφανίζεται δημόσια. Θα λάβεις e-mail επιβεβαίωσης για να καταχωρηθεί η κριτική σου.
Έως 30 χαρακτήρες.
Κριτικές βιβλίου: 5
ID #37270 | ημερομηνία: 2020-09-24
Σταυρούλα Δώνου | 118 κριτικές

Ιδιαίτερο..

Το πρώτο βιβλίο της τοκαρτσουκ που διαβάζω. Ιδιαίτερη γραφή, περνά με μαεστρία από το ένα πλαίσιο στο άλλο, χωρίς εμφανή σύνδεση μιλώντας για φαινομενικά ασύνδετα θέματα μεταξύ τους. Αν και δεν πείστηκα, ίσως στο μέλλον το ξανά πιάσω στα χέρια μου...

ID #36646 | ημερομηνία: 2020-09-15
On_my_bookself | 27 κριτικές

Πλάνητες οι ταξιδευτές

H Όλγκα στους Πλάνητες επιχειρεί μια σειρά από αφηγήσεις, όπου περιπλανάται, ερευνά, θέτει στοχασμούς, προβληματίζεται, εξομολογείται. Στοιχείο που ξεχωρίζει την Τοκαρτσουκ είναι η χρήση του α' προσώπου σε μέρη των αφηγήσεών της όπου και αποτυπώνεται η άποψή της για τον ιδανικό ταξιδιώτη. Όλο το μυθιστόρημα(;) της Όλγκα είναι ένα ταξίδι, μια περιπλάνηση -όπως ονοματίζεται από τον τίτλο του Πλάνητες (Flights:αποδράσεις) και όχι Πλανήτες (όπως έχω ακούσει να το διαβάζουν αρκετοί!)- στο χώρο και στο χρόνο. Παραπάνω τοποθέτησα δίπλα από τον χαρακτηρισμό μυθιστόρημα και ένα ερωτηματικό κι αυτό γιατί αυτό το έργο δεν είναι μονάχα μυθιστόρημα. Είναι δοκίμιο, είναι ένα κείμενο με στοιχεία αυτοβιογραφίας, περιλαμβάνει διηγήματα, σκέψεις της συγγραφέα. Σκοπός της συγγραφέα είναι ο αναγνώστης να κατανοήσει την ανάγκη της κίνησης ως ένα απαραίτητο στοιχείο της ανθρώπινης ύπαρξης. Κι αναρωτήθηκα πολλές φορές έπειτα για την δομή του έργου...και δεν γνωρίζω αν υπάρχει... Σαφέστατα παρατηρείται μια σύνδεση μεταξύ των τίτλων και των κεφαλαίων, αλλά ουσιαστικά μου δίνει την εντύπωση η Τοκαρτσουκ ότι βρήκε την ευκαιρία με αυτό το μυθιστόρημα να γράψει για ό,τι θέλει και ό,τι της αρέσει αναζητώντας παράλληλα την αιτία αυτής της θέλησης. Το περίεργο κ αξιοσημείωτο με αυτό το βιβλίο είναι ότι την στιγμή που με δυσκόλευε, επιθυμούσα να διαβάσω κι άλλο κι άλλο, απολαμβάνοντας περισσότερα τα στοχαστικά και δοκιμιακά μέρη.

ID #35635 | ημερομηνία: 2020-09-01
Βασιλική Τσούνη | 1816 κριτικές

Καταπληκτικό!!!

Η αλήθεια, αν τα βάλεις όλα κάτω σε μια μεγάλη κόλλα χαρτί και αναζητήσεις τις συνάφειες, ίσως να προσεγγίζεται. Ίσως, όμως, και όχι.

ID #28210 | ημερομηνία: 2020-07-30
HOLLY | 20 κριτικές

Ιστορίες υπαρξιακης αναζήτησης

Ιδιαίτερη γραφή με έντονο το στοιχείο της υπαρξιακης αναζήτησης. Πρόκειται για μια συλλογή αποσπασμάτων, δοκιμίων, απομνημονευματων ταξιδιων συρραμενα με τέτοιο τρόπο ώστε να αντανακλούν την αποσπασματικοτητα της ανθρώπινης εμπειρίας. Πολύ καλό βιβλίο και πολυ καλη μεταφραση.

ID #21678 | ημερομηνία: 2020-07-15
Ντόκου Μαργαρίτα | 50 κριτικές

ΠΛΆΝΗΤΕΣ

Ένα φανταστικό βιβλίο που κατά τη γνώμη μου, άξια πήρε το διεθνές βραβείο booker. Σε καθηλώνει σε κάθε πρότασή της η κυρία Τοκάρτσουκ!

Top5 βιβλίων με τις περισσότερες κριτικές στην κατηγορία

Μια νύχτα ακόμη (170)
Κρομμύδας Κώστας
Διόπτρα

Εβόρα (151)
Κρόμμυδας Κώστας
Διόπτρα

Μια φορά κι ένα μπορώ… (128)
Στυλιαρά Ρενέ
Queens Publication

Το βιβλίο της Κατερίνας (73)
Κορτώ Αύγουστος
Εκδόσεις Πατάκη

Μυρωδιά από σανίδι (57)
Κρομμύδας Κώστας
Διόπτρα

Top5 βιβλίων με τις περισσότερες κριτικές στην κατηγορία