Συμφωνία ζωής

  • img
Συνολική βαθμολογία (1-10):

7.8

Κριτικές

5

Συγγραφέας Backman Fredrik
Εκδόσεις Κέδρος
ISBN 9789600450644
Μοιράσου αυτό το βιβλίο Facebook    Twitter    E-mail
Παρακολούθηση βιβλίου
Εγγράψου δωρεάν στο Bookfriends.gr, επίλεξε Παρακολούθηση βιβλίου και θα σε ενημερώνουμε κάθε φορά που ένας αναγνώστης γράφει ένα νέο review για το βιβλίο αυτό!
Γράψε τη δική σου κριτική
Θα εμφανίζεται δημόσια.
Η διεύθυνση δεν θα εμφανίζεται δημόσια. Θα λάβεις e-mail επιβεβαίωσης για να καταχωρηθεί η κριτική σου.
Έως 30 χαρακτήρες.
Κριτικές βιβλίου: 5
ID #34486 | ημερομηνία: 2020-08-29
Milanda_reads | 10 κριτικές

Συμφωνία ζωής, του Φρέντρικ Μπάκμαν: ένα μοναδικό μάθημα ζωής από έναν σπουδαίο σύγχρονο συγγραφέα.

Θα πετύχει μέσα σε 83 σελίδες όσα δεν μπορούν τα αμέτρητα βιβλία αυτοβελτίωσης που περνούν από τα χέρια σου χωρίς να σε αγγίξουν. Τα βιβλία του Μπάκμαν σε αγγίζουν, σε κάνουν καλύτερο άνθρωπο.Μπόρεσε και μετέτρεψε μια ιστορία γροθιά στο στομάχι, μιας και η 5χρονη ηρωίδα μας παλεύει για τη ζωή σε μια τρυφερή ιστορία αγάπης. Σε ωθεί να αναρωτιέσαι για το νόημα της ζωής και για τους ανθρώπους που συναντάμε στη ζωή μας χωρίς να βαρύνει το κλίμα γιατί είσαι σίγουρος από την αρχή ότι το κορίτσι θα ζήσει από αγάπη.

ID #32906 | ημερομηνία: 2020-08-23
Ελένη Ξενάκη | 47 κριτικές

Μικρή ιστορία με μεγάλο νόημα

Ιστορία που λαμβάνει χώρα σε ένα νοσοκομείο. Εκεί συνδέονται φιλικά ένα παιδί και ένας μεγάλος άνδρας.. μέσω των συζητήσεων τους καταλαβαίνουμε ποιο είναι πραγματικά το νόημα της ζωής και πως το αντιλαμβάνεται κάποιος ανάλογα την ηλικία του.

ID #30474 | ημερομηνία: 2020-08-11
Τόνια Π. | 79 κριτικές

Συγκινητικό βιβλίο!

Ένα μικρό και ευχάριστο βιβλίο που κρύβει όμως βαθιά νοήματα. Μέσω μίας μικρής ιστορίας ο Fredrik Backman κάνει τον αναγνώστη να συγκινηθεί και να προβληματιστεί για την αξία της ζωής!

ID #10832 | ημερομηνία: 2020-07-08
Ευάγγελος Τελληγιαννίδης | 30 κριτικές

Αν ήταν να θυσιάσεις τα πάντα, τότε για ποιόν θα το έκανες;

Ένα θαυμάσιο βιβλιο που διαβάζεται σε μια ώρα, θα υπενθυμίσει στους αναγνώστες του πόσο σπουδαία και ανεπανάληπτη είναι η ίδια η ζωή! Μια αφήγηση που διακόπτεται από αναδρομές στο παρελθόν, δημιουργώντας με αυτόν τον τρόπο το παζλ της ζωής του αφηγητή, ένα κοριτσάκι με καρκίνο, που έχει συμφιλιωθεί με την ιδέα του επερχόμενου θανάτου, συνθέτουν την ιστορία των 83 σελίδων. Και το ερώτημα παραμένει: "εάν ήταν να θυσιάσεις τα πάντα, ολόκληρο τον εαυτό σου, τότε για ποιόν θα το έκανες";

ID #1144 | ημερομηνία: 2020-06-03
MariaRoussou | 103 κριτικές

Μικροσκοπικό βιβλίο με μεγάλο νόημα

83 σελίδες ενός μικροσκοπικού οπτικά βιβλίου, φτάνουν για να κάνεις μια "συμφωνία ζωής". Όταν το τέλος της ζωής του πλησιάζει°και το ξέρει, είναι πιο εύκολο να κάνει τον απολογισμό του, να αναγνωρίσει με κυνισμό τα λάθη του και να δει ξεκάθαρα την αξία του εαυτού του και των γύρω του. Και κει στο τέλος της διαδρομής της ζωής συνειδητοποιεί πως μπορεί να απέτυχε σε προσωπικές του σχέσεις, κυρίως με το γιό του, όμως μπορεί να αλλάξει τη μοίρα ενός 5χρονου κοριτσιού με καρκίνο. Με ποιο κόστος...; Όπως αναφέρει ο συγγραφέας στον πρόλογό του: " Αυτή είναι μια ιστορία για το τίμημα που πληρώνεις όταν σώζεις μια ζωή. Όταν δεν αρκεί απλώς να θυσιάσεις το μέλλον σου, αλλά και την ιστορία σου. Όταν δεν αρκεί απλώς να θυσιάσεις τα μέρη προς τα οποία κατευθύνεσαι, αλλά και όλα σου τα ίχνη. Αν ήταν να θυσιάσεις τα πάντα, ολόκληρο τον εαυτό σου, τότε για ποιόν θα το έκανες;" Βαθυστόχαστο, αλληγορικό, εμπνευσμένο και διδακτικό.

Top5 βιβλίων με τις περισσότερες κριτικές στην κατηγορία

Η σιωπηλή ασθενής (124)
Michaelides Alex
Διόπτρα

Η φάρμα των ζώων (114)
Orwell George
Κάκτος

Λύω, σιωπή! (98)
Da Costa Mark Christopher
Πηγή

Όταν σκοτώνουν τα κοτσύφια (97)
Lee Harper
Bell / Χαρλένικ Ελλάς

Ο αλχημιστής (97)
Coelho Paulo
Εκδοτικός Οίκος Α. Α. Λιβάνη

Top5 βιβλίων με τις περισσότερες κριτικές στην κατηγορία