Όλο το φως που δεν μπορούμε να δούμε

  • img
Συνολική βαθμολογία (1-10):

9.4

Κριτικές

10

Συγγραφέας Doerr Anthony
ISBN 9789601663807
Μοιράσου αυτό το βιβλίο Facebook    Twitter    E-mail
Παρακολούθηση βιβλίου
Εγγράψου δωρεάν στο Bookfriends.gr, επίλεξε Παρακολούθηση βιβλίου και θα σε ενημερώνουμε κάθε φορά που ένας αναγνώστης γράφει ένα νέο review για το βιβλίο αυτό!
Γράψε τη δική σου κριτική
Θα εμφανίζεται δημόσια.
Η διεύθυνση δεν θα εμφανίζεται δημόσια. Θα λάβεις e-mail επιβεβαίωσης για να καταχωρηθεί η κριτική σου.
Έως 30 χαρακτήρες.
Κριτικές βιβλίου: 10
ID #43638 | ημερομηνία: 2020-11-19
Γεωργία Παπαδάκη | 7 κριτικές

Από τα καλύτερα μυθιστορήματα

Έχουμε διαβάσει πολλά μυθιστορήματα με τους ήρωες να ζουν εν μέσω του β παγκοσμίου πολέμου. Σε αυτό το βιβλίο ένιωσα μια τεράστια συγκίνηση από τις πρώτες σελίδες, με ταξίδεψε σε εκείνα τα δύσκολα χρόνια, θαύμασα τους ήρωες και σίγουρα είδα φως.....

ID #41716 | ημερομηνία: 2020-10-15
Book Notes by Athina | 87 κριτικές

Το βιβλίο του Anthony Doerr έχει κερδίσει το Βραβείο Pullitzer 2015 και το Βραβείο Carnegie 2015, ενώ ήταν #1 στους New York Times. Πέρα όμως από τα βραβεία που έχει συγκεντρώσει, το Όλο το φως που δεν μπορούμε να δούμε είναι ένα εκπληκτικό βιβλίο. Ο συγγραφέας περιγράφει με τρόπο μαγικό τις περιπέτειες των ηρώων του κατά τη διάρκεια των γεγονότων. Η αφήγηση κυλάει τόσο όμορφα και οι απαραίτητες αλλαγές στο χρονικό πλαίσιο κάνουν το βιβλίο ένα πραγματικό page turner. Ένα βιβλίο που δεν θέλεις να το αφήσεις μέχρι να δεις πως ολοκληρώνονται οι ιστορίες που ξετυλίγονται παράλληλα. Οι ιστορίες τόσο της Μαρί-Λορ όσο και του Βέρνερ λέγονται με ευαισθησία και συμπάθεια από το συγγραφέα καθώς κάθε ένας σπρώχνεται σε ένα μονοπάτι το οποίο καθορίζεται από τις προσωπικές τους καταστάσεις και από τον καταστροφικό πόλεμο.

ID #26094 | ημερομηνία: 2020-07-22
Έφη Καπούλα | 625 κριτικές

Εξαιρετικό

Ένας φόρος τιμής στις μικρές και αόρατες πράξεις αντίστασης που έδωσαν μια πνοή ελευθερίας όχι μόνο στους νικητές του πολέμου αλλά και στους ηττημένους. Δυο παιδιά που μεγάλωσαν είτε στο σκοτάδι της βίας, με τις πράξεις τους αλλάζουν και τον περίγυρο τους αλλά και κάθε αναγνώστη που θα διαβάσει μέσα στην ψυχή τους.

ID #25989 | ημερομηνία: 2020-07-22
SAKKATOS AKIS | 150 κριτικές

Το πιο λαμπρό φώς !!!

Από τα καλύτερα μυθιστορήματα των τελευταίων ετών μας παρούσιάζει με φόντο τον Β' Παγκόσμιο πόλεμο την παράλληλη ζωή δύο παιδιών, ενός που ζέι στη Γαλλία και ενός στην Γερμανία. Ο πόλεμος τους χτυπά την πόρτα και τότε όλα αλλάζουν, περιπλέκονται και οι δύο ζωές γίνονται μια. Εξαιρετικό βιβλίο με παράλληλη πλοκή για την φρίκη του πολέμου και την προσπάθεια του ανθρώπου για την επιβίωση και για ένα καλύτερο αύριο.

ID #18670 | ημερομηνία: 2020-07-13
elpida st | 528 κριτικές

Υπέροχο

Στην Γερμανία και την Γαλλία δυο παιδιά μεγαλώνουν κάτω από διαγμφορετικες συνθήκες. Ο Β’ Παγκόσμιος πόλεμος όμως χτυπάει την πόρτα τους και ο καθένας του θα διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στα γεγονότα. Πίσω από ένα θλιβερό φόντο εκτυλίσσεται μια ιστορία για αυτούς που παρά τις αντιξοότητες παλεύουν για ένα καλύτερο αύριο προσθέτοντας τον δικό τους «λίθο» σε έναν κόσμο που γκρεμίζεται.

ID #13535 | ημερομηνία: 2020-07-10
ΚΑΤΣΟΥΛΗ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ | 505 κριτικές

Απίστευτο!

Από τα καλύτερα βιβλία που έχω διαβάσει!

ID #7741 | ημερομηνία: 2020-07-04
Μαρία Μιχαλάκη | 54 κριτικές

Ένα υπέροχο έργο της σύγχρονης λογοτεχνίας

Η Μαρί Λορ, τυφλή από τα έξι της, ζει με τον πατέρα της στο Παρίσι κοντά στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας όπου αυτός εργάζεται ως κλειθροποιός. Ο Βέρνερ μεγαλώνει σε ένα ορφανοτροφείο στη Γερμανία, χωρίς μέλλον, όταν ανακαλύπτει και επισκευάζει ένα ραδιόφωνο και η ζωή του αποκτά νόημα. Οι ζωές των δύο παιδιών θα αλλάξουν και θα συνδεθούν με τον ερχομό της Ιστορίας και του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. Ο Άντονι Ντορ μιλάει για ένα θέμα χιλιοειπωμένο αλλά με τόσο φρέσκο τρόπο που σε κερδίζει από τις πρώτες σελίδες. Απομονώνει από την μεγάλη εικόνα τις λεπτομέρειες και μιλάει για πανανθρώπινες αξίες και πάθη σε μία συγκυρία που η ανθρωπιά σπανίζει. Το μεγαλύτερο στοίχημα όμως το κερδίζει με τις μαγνητικές περιγραφές του που μιλάνε για χρώματα που νιώθουμε, για ήχους που μας αγγίζουν και μυρωδιές που γευόμαστε, θυμίζοντας μας ότι το λαμπρότερο φως είναι αυτό που δεν μπορούμε να δούμε.

ID #7019 | ημερομηνία: 2020-07-03
Εύη Κόγκα | 67 κριτικές

Όλο το φως που δεν μπορούμε να δούμε

Παρακολουθούμε εναλλάξ τις ζωές δύο παιδιών που ζουν τον Β' παγκόσμιο πόλεμο στην Γερμανία και τη Γαλλία. Η ροή του βιβλίου και η πλοκή είναι ευρηματική καθώς ανά δύο σελίδες οι ιστορίες εναλάσσονται. Ταυτόχρονα, η μετάφραση και το λεξιλόγιο είναι πολύ προσεγμένα. Ένα βιβλίο γεμάτο εικόνες, τη θλίψη του πολέμου, και την ανθρωπιά.

ID #6977 | ημερομηνία: 2020-07-03
ΒΑΣΩ ΤΣΙΑΜΗ PUBLIC ΝΕΑ ΕΡΥΘΡΑΊΑ | 731 κριτικές

Με το βλέμμα της ψυχής....

Το βιβλίο "Όλο το φως που δεν μπορούμε να δούμε " είναι ένα βιβλίο που εξυμνεί την ανθρώπινη θέληση για ζωή. Μέσα από την ιστορία της ηρωίδας ξεδιπλώνεται όλη η βαρβαρότητα και η οδύνη που προκάλεσε ο Β Παγκόσμιος Πόλεμος αλλά και η ανάγκη των ανθρώπων να ζήσουν σε ένα κόσμο καλύτερο και ίσο για όλους . Από τα καλύτερα ιστορικά μυθιστορήματα των τελευταίων ετών. Σπευσατε!

ID #369 | ημερομηνία: 2019-11-25
Βασιλική Τσούνη | 1816 κριτικές

Με τα μάτια της ψυχής!!!

"Με φόντο μια Ευρώπη που την καταπίνει σιγά σιγά ο Β΄ Παγκόσμιος πόλεμος, στην οποία οι ζωές συγκρούονται απρόβλεπτα, το Όλο το φως που δεν μπορούμε να δούμε φωτίζει το πώς, παρά τις αντιξοότητες, οι άνθρωποι προσπαθούν να κάνουν το καλό. Πρόκειται για μια συναρπαστική ιστορία θάρρους και θυσίας και για μια συγκλονιστική ελεγεία της αθωότητας." Εξαιρετική μυθοπλασία με στοιχεία ιστορικά, κρατάει αμείωτο το ενδιαφέρον του αναγνώστη και σε παρασύρει ακόμα και στις πιο συγκλονιστικές στιγμές στην ζωή των ανθρώπων.

Top5 βιβλίων με τις περισσότερες κριτικές στην κατηγορία

Η σιωπηλή ασθενής (132)
Michaelides Alex
Διόπτρα

Η φάρμα των ζώων (119)
Orwell George
Κάκτος

Όταν σκοτώνουν τα κοτσύφια (100)
Lee Harper
Bell / Χαρλένικ Ελλάς

Ο αλχημιστής (100)
Coelho Paulo
Εκδοτικός Οίκος Α. Α. Λιβάνη

Λύω, σιωπή! (98)
Da Costa Mark Christopher
Πηγή

Top5 βιβλίων με τις περισσότερες κριτικές στην κατηγορία