De profundis=Εκ βαθέων

  • img
Συνολική βαθμολογία (1-10):

9.5

Κριτικές

6

Συγγραφέας Wilde Oscar
ISBN 9789602081006
Μοιράσου αυτό το βιβλίο Facebook    Twitter    E-mail
Παρακολούθηση βιβλίου
Εγγράψου δωρεάν στο Bookfriends.gr, επίλεξε Παρακολούθηση βιβλίου και θα σε ενημερώνουμε κάθε φορά που ένας αναγνώστης γράφει ένα νέο review για το βιβλίο αυτό!
Γράψε τη δική σου κριτική
Θα εμφανίζεται δημόσια.
Η διεύθυνση δεν θα εμφανίζεται δημόσια. Θα λάβεις e-mail επιβεβαίωσης για να καταχωρηθεί η κριτική σου.
Έως 30 χαρακτήρες.
Κριτικές βιβλίου: 6
ID #43697 | ημερομηνία: 2020-11-20
Georgia Grig (Bookcrush_gr) | 109 κριτικές

De profundis

Άψογο. Πρόκειται για ένα αριστουργηματικό γράμμα, μια σπαρακτική εξομολόγηση, μια αυτοβιογραφική αφήγηση. Ήθελα να το υπογραμμίσω ολόκληρο.

ID #41733 | ημερομηνία: 2020-10-16
Δημήτρης Κώτσος | 121 κριτικές

Ένα μεγαλειώδες βιβλίο

Το De profundis είναι ένα βιβλίο-σταθμός στην ευρωπαϊκή λογοτεχνία. Αν και μικρό σε έκταση καταφέρνει να δημιουργήσει έντονα συναισθήματα. Είναι μία ερωτική επιστολή-εξομολόγηση που κάνει ο Wilde στον εραστή του Μπόζι. Παρουσιάζει όλο το χρονικό της γνωριμίας τους. Πιο πολύ δίνει βάση στο χαρακτήρα του και στο τρόπο που του συμπεριφέρθηκε. Ο Μπόζι ήταν ένας άνθρωπος αλαζονικός, υπερόπτης, πνευματικά μωρός, εκμεταλλευτής και θρασύς. Χρησιμοποιούσε τον υλικό πλούτο του συγγραφέα για να ικανοποιεί τις φιλοδοξίες και τα όνειρα του. Η διαμάχη του Μπόζι με το πατέρα του έστειλαν τον συγγραφέα στη φυλακή του Ρέντινγκ. Ακόμα και σε αυτή τη δύσκολη περίοδο που πέρασε ο Wilde ο Μπόζι ήταν απών και αδιαφόρησε παντελώς να ασχοληθεί μ’έναν άνθρωπο που του αφιέρωσε χρόνο, χρήμα και αγάπη. Το αποτέλεσμα αυτής της σχέσης ήταν ο δημόσιος διασυρμός και εξευτελισμός που υπέστη. Ο συγγραφέας νιώθει προδομένος, πληγωμένος, ανυπεράσπιστος και ψυχολογικά καταρρακωμένος που έδωσε αξία σε μία προσωπικότητα που ήταν αντίθετη με τη δική του. Δεν τον εκτίμησε σαν άνθρωπο και πρωτίστως σαν καλλιτέχνη. Πολλές σκέψεις αναδύονται μέσα από το σπουδαίο αυτό βιβλίο. Αξίζει να διαβαστεί από κάθε βιβλιόφιλο.. Καλή ανάγνωση

ID #31294 | ημερομηνία: 2020-08-14
natnat | 769 κριτικές

Αναγκαία μια ανάγνωση

Οι επιστολές του Ουάιλντ στον εραστή του αποδεικνύουν ότι ακόμα και οι τιτάνες της τέχνης είναι άνθρωποι και από πάθη υποφέρουνε.

ID #26355 | ημερομηνία: 2020-07-23
May Eve | 906 κριτικές

''Μονάχα συνειδητοποιώντας τι είμαι, βρήκα ανακούφιση στα βάσανά μου''

Μια ανθρώπινη επιστολή από τον Oscar Wilde στον εραστή του Λόρδο Alfred Douglas για τις συναισθηματικές και ψυχικές αγωνίες του και τα γεγονότα που τον οδήγησαν στη φυλακή. Μια κατάθεση ψυχής που σου μεταφέρει τον πόνο και την απόγνωση ενός ανθρώπου.

ID #26121 | ημερομηνία: 2020-07-22
Μαρία Δουζένη | 936 κριτικές

Εξαιρετικό!

γράμματα του Wilde προς τον εραστή του που εξαιτίας του φυλακίστηκε. Πόσο αδιάφορος μπορεί να μείνει κάποιος σε τέτοια κατάθεση ψυχής; Δυστυχώς πολύ!

ID #15628 | ημερομηνία: 2020-07-11
ΒΑΣΩ ΤΣΙΑΜΗ | 731 κριτικές

Εκ βαθέων

Ο Όσκαρ Ουάιλντ γράφει μέσα από την φυλακή ένα από τα συγκλονιστικότερα βιβλία όλων των εποχών κατά τη γνώμη μου. Μια βαθιά εξομολόγηση στο νεκρό εραστή του μέσα από τη φυλακή όπου κρατείται για παρεκλίνουσα συμπεριφορά. Πόνος και πικρία διαπνέουν ένα από τα σημαντικότερα αυτοβιογραφικά αναγνώσματα που αποτελεί μια γροθιά στην συντηρητική ηθική της Βικτωριανής Αγγλίας.

Top5 βιβλίων με τις περισσότερες κριτικές στην κατηγορία

Η σιωπηλή ασθενής (126)
Michaelides Alex
Διόπτρα

Η φάρμα των ζώων (115)
Orwell George
Κάκτος

Ο αλχημιστής (98)
Coelho Paulo
Εκδοτικός Οίκος Α. Α. Λιβάνη

Λύω, σιωπή! (98)
Da Costa Mark Christopher
Πηγή

Όταν σκοτώνουν τα κοτσύφια (97)
Lee Harper
Bell / Χαρλένικ Ελλάς

Top5 βιβλίων με τις περισσότερες κριτικές στην κατηγορία