Ερωτικά γράμματα από τη Μονμάρτη

  • img
Συνολική βαθμολογία (1-10):

8.6

Κριτικές

12

Συγγραφέας Barreau Nicolas
ISBN 9789601684741
Μοιράσου αυτό το βιβλίο Facebook    Twitter    E-mail
Παρακολούθηση βιβλίου
Εγγράψου δωρεάν στο Bookfriends.gr, επίλεξε Παρακολούθηση βιβλίου και θα σε ενημερώνουμε κάθε φορά που ένας αναγνώστης γράφει ένα νέο review για το βιβλίο αυτό!
Γράψε τη δική σου κριτική
Θα εμφανίζεται δημόσια.
Η διεύθυνση δεν θα εμφανίζεται δημόσια. Θα λάβεις e-mail επιβεβαίωσης για να καταχωρηθεί η κριτική σου.
Έως 30 χαρακτήρες.
Κριτικές βιβλίου: 12
ID #75723 | ημερομηνία: 2023-09-07
Γεωργία | 6 κριτικές

Μαγευτικό!

Είναι το τρίτο βιβλίο που διαβάζω από τον συγκεκριμένο συγγραφέα και πραγματικά ξεπέρασε τις προσδοκίες μου. Στην αρχή ήταν κάπως στεναχωρο, μελαγχολικό και λιγάκι βαρετό. Η συνέχεια όμως σε κερδίζει και δεν μπορείς να σταματήσεις να το διαβάζεις.

ID #42424 | ημερομηνία: 2020-11-11
Αρετή Δόνου | 85 κριτικές

Τρυφερό

Πολύ τρυφερη ιστορια με φοντο το χειμωνιατικο Παρισι...

ID #36383 | ημερομηνία: 2020-09-10
@readandcapture_by_mariaroussou | 127 κριτικές

Ρομαντικό, συγκινητικό, αισιόδοξο

Τι μπορεί να συμβεί όταν ο Ζυλιέν πενθώντας βαθιά την απώλεια της γυναίκας του Έλεν, "υποχρεώνεται" από εκείνη να υποσχεθεί πως θα της γράψει 33 γράμματα μετά τον θάνατό της; Πως θα ξαναβρεί τον εαυτό του όταν βουλιάζει στη θλίψη και νιώθει πως δεν μπορεί να βρει ξανά κανένα νόημα στη ζωή του εκτός από το να φροντίζει τον μικρό του γιο Αρτύρ; Με φόντο το κοιμητήριο της Μονμάρτης αρχιζει να ξετυλίγεται μια ανεξήγητη ανταλλαγή γραμμάτων-αντικειμένων... Μέσα στη χρονική διαδρομή που θα χρειαστεί ο Ζυλιέν για να γράψει αυτά τα γράμματα, θα αρχίσει να αναδύεται από το σκοτάδι του, θα βρει τη συγγραφική έμπνευση, θα εκτιμήσει συγγενής και φίλους για τη συμπαράσταση τους, θα γνωρίσει νέους ανθρώπους και θα δώσει και πάλι στην καρδιά του χώρο για να νιώσει όμορφα συναισθήματα... Γιατί τελικά "η αγάπη είναι η απάντηση σε όλα μας τα ερωτήματα".

ID #30150 | ημερομηνία: 2020-08-09
Book2chance | 122 κριτικές

Απρόσμενα συγκινησιακό

Πρόκειται για μια ιδιαίτερα συγκινητική κ νοσταλγική ιστορία που σου φέρνει δάκρυα στα μάτια απο τίς πρώτες σελίδες της... Κεντρικός ήρωας είναι ο Ζυλιέν Αζουλαι που η απώλεια της γυναίκας του είναι οτι πιο οδυνηρό του συνέβη ποτέ... Πως μπορείς να μαζέψεις λοιπόν τα κομμάτια σου μετά από μια απώλεια...Πως μπορείς να συνεχίσεις τη ζωή σου...Απο που μπορείς να αντλήσεις δύναμη...ιδιαίτερα όταν υπάρχει κ ενα παιδί.Τα 33 γραμματα που του ζήτησε να της γράψει ,η αείμνηστη,είναι η αφορμή να βάλει μια τάξη στις χαώδης σκέψεις του κ γίνεται ευκαιρία για μια περιπέτεια που ξεκινάει με την εξαφάνιση των γραμμάτων... Σε αυτό το μυθιστόρημα βλέπουμε εναν διαφορετικό Μπαρρό ,πιο αληθινο,που για πρωτη φορά πραγματεύεται ενα βαρύ κ θλιβερό θέμα όπως είναι ο θάνατος.Το θέμα τής απώλειας το παρουσιάζει όπως ακριβως είναι,χωρίς ωραιοποιήσεις ,χωρίς περιττούς αστεϊσμούς ώστε να ελαφρύνει την διάθεση του αναγνώστη .Σε βυθίζει στα πιο βαθιά κ απαγορευμένα μονοπάτια του μυαλού σου.Αλλά η ελπίδα δεν σβήνει κ σου δείχνει το φως που μπορείς να βρεις διασχίζοντας τα σκοτάδια σου.Μας δείχνει τα στάδια του πένθους σωματικά κ ψυχολογικά κ πως ανταποκρίνεσαι στις κοινωνικες επιταγές. Οι γνωστές όμορφες περιγραφές του Μπαρρο δεν εκλείπουν κ νιώθεις οτι διασχίζεις κ εσύ τα στενά της πολης του φωτός,μεταφέρεσαι στην γαλλική εξοχή κ καταλήγεις στο νεκροταφείο της Μονμάρτης οπου σου δείχνει οτι κάθε τέλος είναι μια νέα αρχή.... .

ID #28169 | ημερομηνία: 2020-07-29
May Eve | 906 κριτικές

Συγκινητικό

Μια γλυκιά ιστορία που μας θυμίζει ότι από την δυστυχία και τον πόνο μπορούμε να τραβήξουμε μόνο προς την ευτυχία, αρκεί να το επιλέξουμε. Καταπληκτική ιστορία.

ID #26473 | ημερομηνία: 2020-07-23
Βασιλική Τσούνη | 1816 κριτικές

Εξαιρετικό!!!

Μπορεί κάτι θλιβερό να έχει κατακερματισει την ψυχή μας, όμως στην άκρη του μονοπατιού μας περιμένει μια νέα αρχή....

ID #25887 | ημερομηνία: 2020-07-22
Μαρία Δουζένη | 936 κριτικές

Εξαιρετικό!

Διαποτισμένο από Παριζιάνικο αέρα, ένας ύμνος στην ουσιαστική αγάπη αποπνέοντας μια ελπίδα ότι και η δυστυχία έχει τέλος.

ID #25772 | ημερομηνία: 2020-07-22
Σαραντέα Σταυρούλα | 42 κριτικές

Γράμματα στην Μονμάρτη

Και αυτό το βιβλίο του Μπαρρό αποτελεί ένα ευχάριστο ανάγνωσμα. Πώς μπορεί να από κάτι τόσο ξαφνικό και δυσάρεστο και γεννηθεί και ξεκινήσει μια αγάπη? Ένα συγκινησιακά φορτισμένο βιβλίο, που ίσως διχάσει τους αναγνώστες..

ID #25125 | ημερομηνία: 2020-07-20
Διαμαντίνα Ανδριώτη | 6 κριτικές

Γράμματα μνήμης

Μετά από ένα θλιβερό γεγονός ένα αναπάντεχο νέο ξεκίνημα. Διαβάζεται εύκολα κ θα λεγα ότι είναι μια καλή επιλογή!!!

ID #20639 | ημερομηνία: 2020-07-14
ΦΡΑΓΚΑΚΗ ΚΑΤΕΡΙΝΑ | 88 κριτικές

Γράμματα...

Μπορεί ένα θλιβερό γεγονός να γίνει η αρχή για να ανθίσει κάτι όμορφο?Σύμφωνα με τον συγγραφέα φυσικά μπορεί.Ο ήρωας μας έχει χάσει την γυναίκα του κ πιστός στην υπόσχεση που της είχε δώσει τις αφήνει γράμματα στο κοιμητήριο,γράμματα που χάνονται κ την θέση τους παίρνουν αντικείμενα....τι σημβαίνει?Είναι περίεργο το που μπορεί να βρεί κάποιος τον έρωτα...Μια συγκινητική ιστορία που ίσως διχάσει όσους θελήσουν να διαβάσουν.

ID #13738 | ημερομηνία: 2020-07-10
Βάϊα Σίμου | 30 κριτικές

Ουδεν κακόν....

Ο Ζυλιεν Αζουλαι, καταρακωμενος από το θάνατο της συζύγου του, βρίσκεται μόνος φροντίζοντας τον γιο του. Χωρίς σκοπό ζωής τηρεί την υπόσχεση του γράφοντας της τριάντα γράμματα, όσα και τα χρόνια που έζησε. Έτσι αποκτά και πάλι νόημα η ζωή του. Τα γράμματα, όμως, που εναποθέτει στον τάφο εξαφανιζονται. Την θέση τους παίρνουν διάφορα αντικείμενα. Στο κοιμητήριο της Μονμαρτης όμως ξαναβρίσκει και τον έρωτα. Πρόκειται για ένα εξαιρετικό, ερωτικό μυθιστόρημα, συγκινησιακά φορτισμένο δια χειρός Νικολα Μπαρρο.

ID #7993 | ημερομηνία: 2020-07-04
ΒΑΣΩ ΤΣΙΑΜΗ PUBLIC ΝΕΑ ΕΡΥΘΡΑΊΑ | 731 κριτικές

Πολύ όμορφο ρομαντικό μυθιστόρημα!

Το τρίτο βιβλίο του Barreau είναι στο ίδιο ύφος που ήταν και η εποχή των κερασιών και το Παρίσι είναι πάντοτε μια καλή ιδέα. Είναι ένα ευχάριστο ανάγνωσμα για όσους το επιλέξετε.

Top5 βιβλίων με τις περισσότερες κριτικές στην κατηγορία

Η σιωπηλή ασθενής (148)
Michaelides Alex
Διόπτρα

Η φάρμα των ζώων (128)
Orwell George
Κάκτος

Όταν σκοτώνουν τα κοτσύφια (107)
Lee Harper
Bell / Χαρλένικ Ελλάς

Ο αλχημιστής (107)
Coelho Paulo
Εκδοτικός Οίκος Α. Α. Λιβάνη

Top5 βιβλίων με τις περισσότερες κριτικές στην κατηγορία