Patriot

  • img
Συνολική βαθμολογία (1-10):

8.2

Κριτικές

6

Εκδόσεις Πόλις
ISBN 9789604356935
Μοιράσου αυτό το βιβλίο Facebook    Twitter    E-mail
Παρακολούθηση βιβλίου
Εγγράψου δωρεάν στο Bookfriends.gr, επίλεξε Παρακολούθηση βιβλίου και θα σε ενημερώνουμε κάθε φορά που ένας αναγνώστης γράφει ένα νέο review για το βιβλίο αυτό!
Γράψε τη δική σου κριτική
Θα εμφανίζεται δημόσια.
Η διεύθυνση δεν θα εμφανίζεται δημόσια. Θα λάβεις e-mail επιβεβαίωσης για να καταχωρηθεί η κριτική σου.
Έως 30 χαρακτήρες.
Κριτικές βιβλίου: 6
ID #26293 | ημερομηνία: 2020-07-23
natnat | 769 κριτικές

Εξαιρετική αρχή

Δεν ξέρω πόσο δούλεψε το συγκεκριμένο βιβλίο ο συγγραφέας ή αν του βγήκε έτσι αυθόρμητα. Πάντως, γεγονός είναι ότι οι λέξεις του είναι πολύ προσεκτικά διαλεγμενες. Προσεγγίζει το λαϊκό στοιχείο όπως είναι, χωρίς να το ρομαντικοποιεί ή να το λουμπενοποιεί.

ID #24798 | ημερομηνία: 2020-07-19
ΧΑΡΑ ΓΚΙΝΗ | 51 κριτικές

Ενδιαφέρον

Η ανάγκη για αποδοχή, επιβίωση , ενσωμάτωση, αναγνώριση σε ωθούν να τολμήσεις κινήσεις με αβέβαιο αποτέλεσμα! Η τύχη ευνοεί άραγε τους τολμηρούς? Ένα μυθιστόρημα από ένα νέο συγγραφέα με δυναμική.

ID #20455 | ημερομηνία: 2020-07-14
ΣΩΤΗΡΙΑ ΤΣΙΑΚΑ | 21 κριτικές

Ένα πολλά υποσχόμενο ντεμπούτο !!

Η σημερινή Αθήνα, μετανάστες, αγωνίες και ζωή στη κόψη του ξυραφιού, η νύχτα τα μαγαζιά της, οι εργαζόμενοι σε αυτά και οι νονοί της,οι εκβιασμοί και η αγωνία για ένα καλύτερο μέλλον, πυρετώδης αφήγηση σε νυχτερινούς ρυθμούς, το σκυλάδικο και οι άνθρωποι του και όλα αυτά σε 86 σελίδες και από έναν νέο και σε ηλικία συγγραφέα.. Έκπληξη, ευχάριστη έκπληξη..

ID #16375 | ημερομηνία: 2020-07-11
Sideris Nt | 217 κριτικές

Εξαιρετικό λογοτεχνικό ντεμπούτο

Ευκολοδιάβαστο, με ρέουσα γραφή το λογοτεχνικό ντεμπούτο του Μαλανδράκη αξίζει πολύ. Με οικεία και γήινη θεματική είναι ένα σύγχρονο ανάγνωσμα.

ID #9605 | ημερομηνία: 2020-07-07
Στέλλα Μούρτο | 38 κριτικές

Η ιστορία του Αγκίμ

Ο Αγκίμ είναι παιδί μεταναστών θέλει να μείνει στην Ελλάδα, να ζήσει, ονειρεύεται, ελπίζει... Η τύχη του γελά όταν μια απρόσμενη πρόταση να κάνει το όνειρο του πραγματικότητα, να παίξει επαγγελματικά κλαρίνο, είναι τόσο καλή που μοιάζει εξωπραγματική. Ο Αγκίμ γίνεται Γιάννης κι όπως λέει το άσμα τα μαντήλι θα λερωθεί.

ID #3650 | ημερομηνία: 2020-06-11
Δημήτρης Κώτσος | 144 κριτικές

Ενδιαφέρον

Ο Μιχάλης Μαλανδράκης στο πρώτο του βιβλίο μας χαρίζει μια εξαιρετική ιστορία. Αν και νεαρός ηλικιακά ασχολείται με το θέμα της μετανάστευσης με ωριμότητα και ευαισθησία. Ο Αγκίμ είναι ένα αγόρι στην ηλικία των 23 χρόνων που αν και ζει εδώ και 10 χρόνια στην Ελλάδα δεν έχει καταφέρει να ενσωματωθεί απόλυτα στο κοινωνικό σύνολο λόγω του στιγματισμού και των κακόβουλων επικρίσεων που ακούει για την καταγωγή του. Ο δρόμος είναι το καταφύγιο και ο τρόπος που αποφασίζει να εκφραστεί. Είναι επαγγελματίας κλαρινίστας που με τις μελωδίες και τον τρόπο παιξίματος του κρατάει συντροφιά στους περαστικούς. Η πρόταση του συμπατριώτη του Αντώνη να δουλέψει σε νυχτερινό κέντρο του αλλάζει την ζωή και φτάνει πιο κοντά στο όνειρο του. Ο συγγραφέας με την τραχιά γλώσσα, τους άμεσους διαλόγους και την παραστατική γραφή του δημιούργησε ένα άρτιο ανάγνωσμα που διαβάζεται απνευστί. Η ιστορία κινείται σε δύο επίπεδα στο πως ο Αγκίμ ζει στο πετσί του τον ρατσισμό και πως εμείς τον αντιμετωπίζουμε σαν κοινωνία. Ένα βιβλίο που στόχο έχει να δώσει στον αναγνώστη το βήμα να σκεφτεί και να προβληματιστεί. Σαν κοινωνία είμαστε σκληροί απέναντι σε καθετί που είναι εκτός της “κανονικότητας» που έχουμε πλάσει με το νου μας. Ένας τρόπος για να επιλυθεί και να ομαλοποιηθεί αυτή η ανισότητα είναι στο να αποδεχτούμε τον άλλον όπως είναι και να έρθουμε στη θέση του αναλογιζόμενοι αν θα μας άρεσε και μας να μας φέρονταν έτσι. Ένα βιβλίο που αξίζει την προσοχή μας. Αναζητήστε το και καλή ανάγνωση.

Top5 βιβλίων με τις περισσότερες κριτικές στην κατηγορία

Μια νύχτα ακόμη (173)
Κρομμύδας Κώστας
Διόπτρα

Εβόρα (154)
Κρόμμυδας Κώστας
Διόπτρα

Μια φορά κι ένα μπορώ… (129)
Στυλιαρά Ρενέ
Queens Publication

Το βιβλίο της Κατερίνας (77)
Κορτώ Αύγουστος
Εκδόσεις Πατάκη

Μυρωδιά από σανίδι (57)
Κρομμύδας Κώστας
Διόπτρα

Top5 βιβλίων με τις περισσότερες κριτικές στην κατηγορία