Τα σταφύλια της οργής

  • img
Συνολική βαθμολογία (1-10):

9.2

Κριτικές

14

Συγγραφέας Steinbeck John
ISBN 9789605690342
Μοιράσου αυτό το βιβλίο Facebook    Twitter    E-mail
Παρακολούθηση βιβλίου
Εγγράψου δωρεάν στο Bookfriends.gr, επίλεξε Παρακολούθηση βιβλίου και θα σε ενημερώνουμε κάθε φορά που ένας αναγνώστης γράφει ένα νέο review για το βιβλίο αυτό!
Γράψε τη δική σου κριτική
Θα εμφανίζεται δημόσια.
Η διεύθυνση δεν θα εμφανίζεται δημόσια. Θα λάβεις e-mail επιβεβαίωσης για να καταχωρηθεί η κριτική σου.
Έως 30 χαρακτήρες.
Κριτικές βιβλίου: 14
ID #39145 | ημερομηνία: 2020-10-02
Ελευθερία Μπ. | 72 κριτικές

Διαβάστε το!

Ένα ωμό, άκρως ρεαλιστικό μυθιστόρημα, που δίχως καμία ωραιοποίηση αποτυπώνει την ένδεια, την αβεβαιότητα και τον πόνο του ξεριζωμού την εποχή του μεγάλου Κραχ. Κάθε λέξη, κάθε στίξη αυτού του αριστουργήματος έχει την δική της, ξεχωριστή σημασία. Από τα καλύτερα και βαθύτερα βιβλία που έχω διαβάσει!

ID #36878 | ημερομηνία: 2020-09-21
Νικολέτα Δικοπούλου | 7 κριτικές

Πόσα σταφύλια θα καταπιείς πριν τα κάψει η οργή;

Με τα σταφύλια της οργής, ο Στάινμπεκ μας έδωσε ένα εξαιρετικό βιβλίο για τον αγώνα επιβίωσης της οικογένειας Τζόουντ. Η γραφή του είναι απλή, κατανοητή και δημιουργεί γλαφυρές μα και σκληρές εικόνες που ταρακουνούν τον αναγνώστη και τον βάζουν όχι μόνο να σκεφτεί αλλά και να νιώσει ευγνωμοσύνη για όσα θεωρεί δεδομένα στη ζωή του. Τρομερά επίκαιρο και βρίσκεται επάξια στην κορυφή του είδους του.

ID #36831 | ημερομηνία: 2020-09-20
Evangelia Mangou | 46 κριτικές

Διαμάντι της λογοτεχνίας

Μοναδικό και εξαιρετικό ψυχογράφημα της ζωής μετά το Μεγάλο Κραχ, όπου οι ψυχές των ανθρώπων φτάνουν να απογυμνωθούν.. Σκληρό και διδακτικό, υμνεί στο μέγιστο την αξία της ζωής! Διαβάζοντάς το, πονάς! Πονάς πολύ, κι εσύ, με τον πόνο αυτών των ανθρώπων!!

ID #27043 | ημερομηνία: 2020-07-26
May Eve | 906 κριτικές

Ανθρώπινο

Η δύσκολη ζωή μιας οικογένειας την εποχή του οικονομικού κραχ στην Αμερική το 1929. Το εξαιρετικό στυλ γραφής σου περνάει τόσα πολλά συναισθήματα, δίκαια είναι από τα πιο κλασικά βιβλία της Αμερικής και διδάσκεται στα σχολεία.

ID #26943 | ημερομηνία: 2020-07-25
Έφη Καπούλα | 625 κριτικές

Το πιο δυνατό έργο του Στάινμπεκ

Είχα ακούσει ότι είναι το καλύτερο έργο του Στάινμπεκ, αλλά όταν το διάβασα το επιβεβαίωσα. Σε ταυτίζει με το σήμερα και με τη μετανάστευση. Η αφήγηση τόσο συγκινησιακή και αληθινή που δεν το φανταζόμουν. Βέβαια πριν τη συγγραφή του βιβλίο ο Στάινμπεκ έζησε έναν χρόνο περίπου με εσωτερικούς μετανάστες για να διαπιστώσει τις συνθήκες διαβίωσής τους.

ID #17434 | ημερομηνία: 2020-07-12
ΚΑΤΣΟΥΛΗ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ | 505 κριτικές

Κλασικό κι αγαπημένο!

Περιγράφει μια ολόκληρη εποχή για το αμερικανικό ενός! Εκπληκτική γραφή!

ID #14294 | ημερομηνία: 2020-07-10
ΕΥΣΤΡΑΤΙΑ ΜΑΤΘΑΙΟΥ | 1138 κριτικές

Εξαιρετικο

Τα "Σταφύλια της οργής" είναι ένας ύμνος στον άνθρωπο και στην ανθρωπιά, στη δύναμη της οικογένειας, στη μάχη για τον επιούσιο, στις μικρές πράξεις καλοσύνης των ανθρώπων. Μέσα από την ιστορία της οικογένειας Τζόουντ, που ξεριζώνεται από τον τόπο της και μεταναστεύει, κηρύσσεται μια αλήθεια: και η αλήθεια αυτή, δοσμένη με μια λογοτεχνική αμεσότητα που καθηλώνει, είναι απόλυτη και τόσο επιτακτική σήμερα όσο κι όταν πρωτογράφτηκε

ID #13617 | ημερομηνία: 2020-07-10
Κωνσταντόπουλος Κωνσταντίνος | 20 κριτικές

Μια τέτοια πίκρα είναι ανίκανα τα δάκρυα να τη συμβολίσουν

Ένα μυθιστόρημα σύμβολο μιας ολόκληρης εποχής. Το 1930 η Αμερικάνικη αγροτική οικονομία γνώρισε μεγάλη καταστροφή. Εκτεταμένες θύελλες μετέφεραν όγκους σκόνης αφανίζοντας σοδειές και μεγάλες αγροτικές εκτάσεις. Αρκετές οικογένειες αναγκάστηκαν να μεταναστεύσουν στην Καλιφόρνια που φάνταζε η γη της επαγγελίας και πίστευαν σε ένα καλύτερο μέλλον. Τα πράγματα δεν ήταν ιδανικά ούτε όπως τα είχαν στο μυαλό τους, βίωσαν άθλιες συνθήκες κάτω απο το καχύποπτο βλέμμα των Καλιφορνέζων όταν αντίκρυσαν τους ρακένδυτους μετανάστες. Ένας ύμνος στον άνθρωπο και στην ανθρωπιά, στη μάχη για επιβίωση. Ο συγγραφέας περιγράφει ανθρώπους εξαθλιωμένους να πεθαίνουν στην κυριολεξία απο την πείνα σε έναν δυτικό κόσμο με αφθονία σε τροφές.

ID #12464 | ημερομηνία: 2020-07-09
ΚΑΡΑΠΑΤΑΚΗ ΦΡΑΓΚΟΥΛΑ | 902 κριτικές

Ένα μοναδικό αριστούργημα!

Ένα από τα κορυφαία κλασσικά πλέον αριστουργήματα της παγκόσμιας λογοτεχνίας! .Η φτώχεια που περιγράφει,η εξαθλίωση,ο αγώνας για τον ,η αλληλεγγύη ανάμεσα στους εργάτες είναι θέματα διαχρονικά που απαντώνται σε όλες τις κοινωνίες. Ενα συγκινητικό βιβλίο που αναδεικνύει τις ανθρώπινες αρετές.

ID #12450 | ημερομηνία: 2020-07-09
Βασιλική Τσούνη | 1816 κριτικές

Κλασσικό αριστούργημα!!!

Τα Σταφύλια της οργής, είναι το πιο πολυσυζητημένο αμερικάνικο βιβλίο του 20ού αιώνα. Από το 1939 που πρωτοεκδόθηκε, έχει κυκλοφορήσει σε εκατοντάδες εκατομμύρια αντίτυπα και έχει μεταφραστεί και ξαναμεταφραστεί στις περισσότερες γλώσσες. Πρόκειται για ένα μυθιστόρημα-σύμβολο μιας ολόκληρης εποχής. Ο Στέινμπεκ περιγράφει με μοναδικό και ανεπανάληπτο τρόπο το Μεγάλο Κράχ, την αρχετυπική οικονομική κρίση που εντυπώθηκε με τρόμο στο συλλογικό φαντασιακό. Τα Σταφύλια της οργής είναι η ιστορία μιας από τις χιλιάδες οικογένειες του αμερικανικού Νότου που έχασαν τα πάντα στη διάρκεια της Μεγάλης Ύφεσης, όταν καταστράφηκαν οι σοδειές τους από την παρατεταμένη ξηρασία και από τους θυελλώδεις ανέμους. Με τα λιγοστά υπάρχοντά τους φορτωμένα σε ένα σαραβαλιασμένο φορτηγάκι ταξιδεύουν προς τη Γη της Επαγγελίας, την Καλιφόρνια, ελπίζοντας να βρουν δουλειά και ψωμί. Μα ακόμα και όταν φτάνουν στον προορισμό τους, δεν αργούν να αντιληφθούν ότι τα πράγματα δεν ήταν όπως είχαν ελπίσει. Τα Σταφύλια της οργής είναι ένας ύμνος στον άνθρωπο και την ανθρωπιά, στη δύναμη της οικογένειας, στη μάχη για τον επιούσιο, στις μικρές πράξεις καλοσύνης των ανθρώπων.

ID #12428 | ημερομηνία: 2020-07-09
Christina Stefanopoulou | 890 κριτικές

Αριστούργημα

Ο λόγος του συγγραφέα απίστευτος.Συγκλονιζει και αναγκάζει τον αναγνώστη να βιώσει καταστάσεις και να σκεφτεί.

ID #11645 | ημερομηνία: 2020-07-09
SAKKATOS AKIS | 150 κριτικές

Αριστούργημα!

Το οικονομικό κραχ στην Αμερική του 1929 επέφερε πολλές αλλαγές και δυσκολίες για τις περισσότερες οικογένειες εκείνης της εποχής. Στο βιβλίο αυτό ο συγγραφέας ακολουθεί την πορείας μιας οικογένειας της περιόδου αυτής που αναζητά καταφύγιο στην Καλιφόρνια παρουσιάζοντας με τρόπο γλαφυρό τις κακουχίες και τα προβλήματα καθώς και την ανικανότητα της χώρας να προστατέψει τους πολίτες της. Έργο διαχρονικό με άμεση απήχηση και στο σήμερα. Πραγματικό αριστούργημα.

ID #8942 | ημερομηνία: 2020-07-06
Τζέμα Δεσύλλα | 347 κριτικές

Σκιαγράφηση μιας ολόκληρης εποχής

Κανείς, ίσως, δεν κατάφερε να σκιαγραφήσει καλύτερα από τον Τζων Στάινμπεκ τις κακουχίες που επέφερε σε γενικότερο επίπεδο το οικονομικό κραχ του 1929 στις Η.Π.Α. Στο συγκεκριμένο βιβλίο, παρακολουθούμε την πορεία μιας οικογένειας προς τη "Γη της Επαγγελίας", την Καλιφόρνια. Οι οικονομικές δυσκολίες και οι φυσικές καταστροφές ανάγκασαν σε μετακίνηση προς τα ανατολικά πολλές οικογένειες την περίοδο της κρίσης, σε αναζήτηση μιας καλύτερης ζωής. Το βιβλίο αυτό χαρακτήρισε και παρηγόρησε μια ολόκληρη γενιά καθώς τόνισε τη σημασία της οικογένειας σε μια περίοδο που το αμερικανικό κράτος αδυνατούσε να προσφέρει τα στοιχειώδη στους πολίτες του.

ID #8665 | ημερομηνία: 2020-07-06
Κωνσταντίνα Χρυσικού | 1523 κριτικές

Αριστούργημα

Κλασικό και διαχρονικό. Από τα ελάχιστα μυθιστορήματα που έφτασαν να συμβολίσουν μια ολόκληρη εποχή.

Top5 βιβλίων με τις περισσότερες κριτικές στην κατηγορία

Η σιωπηλή ασθενής (98)
Michaelides Alex
Διόπτρα

Λύω, σιωπή! (96)
Da Costa Mark Christopher
Πηγή

Όταν σκοτώνουν τα κοτσύφια (93)
Lee Harper
Bell / Χαρλένικ Ελλάς

Η φάρμα των ζώων (87)
Orwell George
Κάκτος

Ο αλχημιστής (80)
Coelho Paulo
Εκδοτικός Οίκος Α. Α. Λιβάνη

Top5 βιβλίων με τις περισσότερες κριτικές στην κατηγορία