ID #32077 | ημερομηνία: 2020-08-17
chillandreadblog.com | 77 κριτικές
Εκπληκτικό!
«Κοίτα μαμά, ένας τεράστιος μπαμπάς!» είπε η κόρη μου όταν είδε το βιβλίο «Ο Μπαμπάς μου». «Και μια μικρούλα ξαπλωμένη στην πλάτη του» της απάντησα όλο χαμόγελο. «Ναι είδες που χωράει;» μου είπε ενθουσιασμένη και άνοιξε ανυπόμονη το βιβλίο για να το διαβάσουμε. Βέβαια εγώ ήξερα λίγο πολύ τι να περιμένω, γιατί είχα δει τη δουλειά της Soosh στο διαδίκτυο και είχα ενθουσιαστεί. Όταν είδα ότι το Φουρφούρι, που έχει γίνει από τους αγαπημένους μας εκδοτικούς παιδικών βιβλίων τελευταία, θα κυκλοφορήσει το βιβλίο της στα Ελληνικά, αμέσως έσπευσα. Ήμουν σίγουρη ότι η μικρή μου θα ενθουσιαστεί και δεν έπεσα έξω.
Για όσους δεν γνωρίζουν, η Soosh είναι μια πολύ γνωστή καλλιτέχνης. Στο διαδίκτυο θα βρει κανείς πολλά από τα σχέδιά της. Αυτά που σχεδίασε για τον μπαμπά και την κόρη είναι τα πιο γνωστά της παγκοσμίως και όταν κυκλοφόρησε το βιβλίο με τα συγκεκριμένα σχέδια στο εξωτερικό το 2018, έγινε ανάρπαστο! Ελπίζω το ίδιο να γίνει και εδώ, γιατί πρόκειται για εξαιρετικό βιβλίο.
Ο μπαμπάς είναι ένας ήρωας προστάτης. Ο ήρωας της αγαπημένης του μικρής κόρης, τόσο κυριολεκτικά, όσο και μεταφορικά. Είναι εκείνος που θα βρει πάντα χρόνο να παίξει μαζί της, να ασχοληθεί με τα προβλήματά της, να δοκιμάσουν μαζί κάτι νέο ή και κάτι παλιό. Να μάθουν ο ένας στον άλλο πράγματα αλλά και να θυμηθεί ο μπαμπάς κομμάτια από τη δική του παιδική ηλικία.
Η σχέση πατέρα και κόρης είναι ιδιαίτερη. Η αγάπη που υπάρχει μεταξύ τους είναι ένα πολύ δυνατό συναίσθημα. Ίσως στην εποχή μας, που όλοι τρέχουν να προλάβουν το χρόνο που καλπάζει, να μην μπορούμε να κάνουμε όσα θέλουμε ή να περάσουμε το χρόνο που θέλουμε με τα παιδιά μας, όμως το συγκεκριμένο βιβλίο μας θυμίζει πως θα έπρεπε να είναι αυτή η σχέση και πως την εκλαμβάνουν τα παιδιά. Ακόμα και το μικρότερο, το λιγότερο που τους δίνουμε, εκείνα το εκτιμούν και για εκείνα σημαίνει πολλά.
Αυτό το βιβλίο μας θυμίζει να μην συγκρατούμε τον εαυτό μας μπροστά στα παιδιά μας αλλά να αφηνόμαστε ελεύθεροι να δοκιμάσουμε κάτι μαζί τους, να πιούμε τσάι με τις κούκλες τους ή να κάνουμε κάτι που θα μπορούσε να μας γελοιοποιήσει στα μάτια ενός μεγάλου, σε εκείνα του παιδιού όμως θα δείξει ότι δοκιμάζουμε, ότι προσπαθούμε ότι θέλουμε να κάνουμε ό,τι κι εκείνα.
Πάντα ο μπαμπάς στα σχέδια της Soosh μου θύμιζε τον Χάγκριντ, τον αγαπημένο ήρωα των βιβλίων Χάρυ Πότερ. Ο λόγος είναι ότι έχουν κάποια κοινά χαρακτηριστικά αλλά και γνωρίσματα. Καταρχήν είναι και οι δύο τεράστιοι σαν γίγαντες, έχουν μούσια και είναι και είναι καλοί και ευγενικοί. Αγαπούν τα παιδιά και τα προστατεύουν σαν κόρη οφθαλμού. τους αρέσει να περνούν χρόνο μαζί τους και να δοκιμάζουν πράγματα. Τους αρέσει να μαθαίνουν νέα πράγματα στα παιδιά, γνωρίζοντας ότι μπορούν να τα καταφέρουν.
Με λίγα λόγια τόσο εγώ και η κόρη μου, όσο και ο μπαμπάς μας ενθουσιαστήκαμε με το βιβλίο και θέλουμε κι άλλο!