Μέση Αγγλία

  • img
Συνολική βαθμολογία (1-10):

9.0

Κριτικές

9

Συγγραφέας Coe Jonathan
Εκδόσεις Πόλις
ISBN 9789604356607
Μοιράσου αυτό το βιβλίο Facebook    Twitter    E-mail
Παρακολούθηση βιβλίου
Εγγράψου δωρεάν στο Bookfriends.gr, επίλεξε Παρακολούθηση βιβλίου και θα σε ενημερώνουμε κάθε φορά που ένας αναγνώστης γράφει ένα νέο review για το βιβλίο αυτό!
Γράψε τη δική σου κριτική
Θα εμφανίζεται δημόσια.
Η διεύθυνση δεν θα εμφανίζεται δημόσια. Θα λάβεις e-mail επιβεβαίωσης για να καταχωρηθεί η κριτική σου.
Έως 30 χαρακτήρες.
Κριτικές βιβλίου: 9
ID #43514 | ημερομηνία: 2020-11-18
Booklover_Rania | 27 κριτικές

Διεισδυτική ματιά στη σύγχρονη Βρετανία

Ο συγγραφέας σκιαγραφεί την παρούσα κρίση της εθνικής ταυτότητας της χώρας του και γίνεται εξαιρετικός ανατόμος της κοινωνίας της Αγγλίας. Περιγράφει όλη την πορεία προς το Brexit: το δημοψήφισμα, την πόλωση, τον θυμό που σιγοβράζει , την κρίση , τα προβλήματα των Βρετανών ,τις καθημερινές μάχες των ανθρώπων και τις ματαιωμένες προσδοκίες τους τους. Υπάρχουν στιγμές που κάνει κάποιος παραλληλισμό με την κατάσταση στην Ελλάδα, ένα βιβλίο που αξίζει να διαβαστεί.

ID #36481 | ημερομηνία: 2020-09-11
Άρτεμις Στεφανάτου | 39 κριτικές

Ένας πολιτικός διχασμός

Ένα καλογραμμένο κοινωνικό μυθιστόρημα για τη ζωή στη σύγχρονη Βρετανία ενόψει Brexit..

ID #35085 | ημερομηνία: 2020-08-31
ΒΑΣΩ ΤΣΙΑΜΗ | 731 κριτικές

Μέση Αγγλία

Ένα βιβλίο για τη σύγχρονη Αγγλία που βρίσκεται στο μεταίχμιο της εξόδου από την Ευρωπαϊκή Ένωση και στην είσοδο σε μια νέα εποχή. Είναι ένα βιβλίο κοινωνικό και όχι αμιγώς πολιτικό και αξίζει να το διαβάσετε.

ID #31916 | ημερομηνία: 2020-08-16
HOLLY | 20 κριτικές

Σκιαγραφηση της σύγχρονης Βρετανίας

Παρολο που το μυθιστορημα τοποθετείται χρονικά στην περίοδο πριν και κατά το brexit η πρόθεση του συγγραφέα δεν ειναι να πάρει πολιτική θέση ως προς αυτό αλλα να αναδείξει τα βαθύτερα αιτια που οδήγησαν σε αυτο το αποτέλεσμα με μια πολυ πετυχημενη σκιαγραφηση χαρακτήρων και συμπεριφορών απλών ανθρώπων. Αναδεικνύει έξοχα επίσης τις βαθιές κοινωνικές και φυλετικές ανισότητες της βρετανικής κοινωνίας και ενιοτε με χιούμορ και αυτοσαρκασμό τις διακωμωδεί.

ID #26819 | ημερομηνία: 2020-07-24
ΣΟΦΙΑ-ΑΝΝΑ ΧΟΝΔΡΟΓΙΑΝΝΗ | 4 κριτικές

Ένα σύγχρονο χρονογράφημα

Στη “Μέση Αγγλία” συναντάμε ξανά τους ήρωες της «Λέσχης των τιποτένιων» και του «Κλειστού κύκλου». Ο συγγραφέας διερευνά τις εμπειρίες των πολυεπίπεδων χαρακτήρων από τα προηγούμενα μυθιστορήματα, προσθέτοντας όμως και νέους χαρακτήρες, στο πλαίσιο των μεγάλων γεγονότων που έλαβαν χώρα πριν, κατά τη διάρκεια και μετά το δημοψήφισμα του Brexit. Ο Τζόναθαν Κόου με την πολύπλευρη οπτική του και το στωικό του χιούμορ σκιαγραφεί την παρούσα πολιτικοκοινωνική κρίση του Βρετανικού-και όχι μόνο- γίγνεσθαι, μπλέκοντας πραγματικά (πολιτικά και μη) και φανταστικά πρόσωπα και παρουσιάζοντας τις διαφορετικές ιδεολογικές προσεγγίσεις, τις εσωτερικές αγωνίες και τους προβληματισμούς του σύγχρονου ανθρώπου. Πολύ παραπάνω, όμως, ο συγγραφέας καταφέρνει να διεισδύσει στη ψυχοσύνθεση της σύγχρονης κοινωνίας, υποδεικνύοντας ότι κάθε είδους κρίση- κοινωνική, πολιτική, εθνική, οικονομική, διαπροσωπική- πηγάζει από κάτι πιο θεμελιώδες και προσωπικό. Η «Μέση Αγγλία» μπορεί να θεωρηθεί ένα χρονογράφημα της εποχής μας, που αντιπροσωπεύει όχι μόνο τη Βρετανική πραγματικότητα, αλλά ολόκληρο τον σύγχρονο κόσμο.

ID #25908 | ημερομηνία: 2020-07-22
ΣΤΑΜΑΤΙΟΥ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ | 27 κριτικές

Brexit drama

Συναρπαστικό μυθιστόρημα της πραγματικής ακτινογραφίας της αγγλικής κοινωνίας, τα βαθιά ρεύματα της ξενοφοβίας και την υποβάθμιση της μεσαίας τάξης που αισθάνονται χίλια μίλια μακριά από την φιλελεύθερη και παγκοσμιοποιημένη "ελίτ" του Λονδίνου. Μια ανάλυση της πορείας που οδήγησε στο Brexit μπορεί να διαβαστεί με ενδιαφέρον σε μια εποχή που παρόμοιες τάσεις εκδηλώνονται παντού.

ID #13997 | ημερομηνία: 2020-07-10
Εβίτα Παπαστεφανίδη | 423 κριτικές

Ψυχογράφημα της Βρετανικής κοινωνίας

Μέσα από τη Μέση Αγγλία του Κόου, ο αναγνώστης έχει μία ολοκληρωμένη εικόνα της Αγγλίας πριν και μετά το Brexit. Μία εικόνα που κανένα μέσο επικοινωνίας δε μπορεί να μεταφέρει με ακρίβεια, μεταφέρεται από το συγγραφέα, ο οποίος καταφέρνει να εξηγήσει το ανεξήγητο με απόλυτη επιτυχία. Υπήρχε κάτι στη Βρετανική κοινωνία, κάτι που ενοχλούσε αλλά κανείς δεν εντόπιζε- μία ανησυχία, ένα βάρος, μία σύγχυση που κανείς δεν εκμυστηρευόταν για δύο λόγους. Πρώτον γιατί είναι δύσκολο να εντοπισθεί και να εξηγηθεί με ακρίβεια. Δεύτερον, λόγω της "πολιτικής ορθότητας" που χαρακτηρίζει βαθιά την εν λόγω κοινωνία. Κι αυτή η ανεξήγητη-ανείπωτη ενόχληση μεταφέρεται μέσω των ηρώων του Κόου με αριστοτεχνικό τρόπο, εξηγώντας πώς φτάσαμε στο Brexit και πώς συνεχίζουμε μετά από αυτό. Ένα κοινωνικό- πολιτικό μυθιστόρημα που πρέπει να διαβαστεί.

ID #11891 | ημερομηνία: 2020-07-09
Νίκη Λεβαντή | 57 κριτικές

-

Η Μέση Αγγλία κλείνει την τριλογία 2 σπουδαίων μυθιστορημάτων του Coe, "της Λέσχης των Τιποτένιων" και του "Κλειστού Κύκλου". Η σύνδεση είναι χαλαρή και τα κυριότερα σημεία αναφέρονται στο βιβλίο από τον συγγραφέα. Το χρονικό πλαίσιο της ιστορίας, είναι 8 έτη, από το 2010 εώς το 2018 διατρέχοντας μέσα από τους χαρακτήρες του, σημαντικές στιγμές της ιστορίας της χώρας από την εθνική υπερηφάνεια των Ολυμπιακών αγώνων (2012), στον διχασμό του Brexit, μιας κρίσης που υπόβοσκε στον ψυχισμό του έθνους.

ID #8967 | ημερομηνία: 2020-07-06
Douzeni_Maria | 936 κριτικές

Μέση Αγγλία

Μέσα από τη Μέση Αγγλία του Κόου, ο αναγνώστης έχει μία ολοκληρωμένη εικόνα της Αγγλίας πριν και μετά το Brexit. Μία εικόνα που κανένα μέσο επικοινωνίας δε μπορεί να μεταφέρει με ακρίβεια, μεταφέρεται μέσω του Κόου, ο οποίος καταφέρνει να εξηγήσει το ανεξήγητο με απόλυτη επιτυχία. Υπήρχε κάτι στη Βρετανική κοινωνία- κάτι που ενοχλούσε, αλλά κανείς δεν εντόπιζε- μία ανησυχία, ένα βάρος, μία σύγχυση που κανείς δεν εκμυστηρευόταν για δύο λόγους. Ο ένας είναι το political correctness, ο άλλος είναι γιατί πολύ απλά, ήταν δύσκολο να εντοπισθεί. Κι αυτή η ανεξήγητη- ανείπωτη- ενόχληση μεταφέρεται μέσω των ηρώων του Κόου με αριστοτεχνικό τρόπο, εξηγώντας πώς φτάσαμε στο brexit και πώς συνεχίζουμε μετά από αυτό.

Top5 βιβλίων με τις περισσότερες κριτικές στην κατηγορία

Η σιωπηλή ασθενής (132)
Michaelides Alex
Διόπτρα

Η φάρμα των ζώων (118)
Orwell George
Κάκτος

Όταν σκοτώνουν τα κοτσύφια (100)
Lee Harper
Bell / Χαρλένικ Ελλάς

Ο αλχημιστής (100)
Coelho Paulo
Εκδοτικός Οίκος Α. Α. Λιβάνη

Λύω, σιωπή! (98)
Da Costa Mark Christopher
Πηγή

Top5 βιβλίων με τις περισσότερες κριτικές στην κατηγορία