Η αρπαγή της Άνι Θόρν

  • img
Συνολική βαθμολογία (1-10):

7.1

Κριτικές

14

Συγγραφέας Tudor C. J.
Εκδόσεις Κλειδάριθμος
ISBN 9789604619320
Μοιράσου αυτό το βιβλίο Facebook    Twitter    E-mail
Παρακολούθηση βιβλίου
Εγγράψου δωρεάν στο Bookfriends.gr, επίλεξε Παρακολούθηση βιβλίου και θα σε ενημερώνουμε κάθε φορά που ένας αναγνώστης γράφει ένα νέο review για το βιβλίο αυτό!
Γράψε τη δική σου κριτική
Θα εμφανίζεται δημόσια.
Η διεύθυνση δεν θα εμφανίζεται δημόσια. Θα λάβεις e-mail επιβεβαίωσης για να καταχωρηθεί η κριτική σου.
Έως 30 χαρακτήρες.
Κριτικές βιβλίου: 14
ID #46752 | ημερομηνία: 2021-02-05
Αναστάσιος Μ | 83 κριτικές

η αρπαγή

Ένα αρκετά καλό μυθιστόρημα γεμάτο ανατροπές που σε κρατά από την πρώτη σελίδα. Η εναλλαγή από το τώρα στο παρελθόν συμπληρώνει τα κομμάτια του πάζλ καθώς όλοι είναι ένοχοι και όλοι αθώοι. Το μόνο αρνητικό είναι πως στο τέλος αν και γεμάτο ανατροπές σου αφήνει κάποια κενά στην υπόθεση, όπως τι συνέβαινε πραγματικά στα ορυχεία.

ID #44504 | ημερομηνία: 2020-12-07
Δημήτρης Σταμουλης | 6 κριτικές

Δημήτρης

Ωραία ιστορία μυστηρίου με μεταφυσικά ερεθίσματα, που στο τέλος όμως μένουν μάλλον αναπάντητα τα βασικά ερωτήματά. Πολλές και ενδιαφερουσες ανατροπές χωρίς όμως να υπάρχει πάντα συνοχή η επαρκής αιτιολόγηση. Πολλές ωραίες ιδέες, όμως κακώς (η πρόχειρα) συρραμενες μεταξύ τους

ID #35048 | ημερομηνία: 2020-08-31
ΒΑΣΩ ΤΣΙΑΜΗ | 731 κριτικές

Η αρπαγή της Ανι Θορν

Ένα αστυνομικό μυθιστόρημα που είναι γεμάτο γρίφους και μυστήριο όμως προσωπικά δεν με κράτησε γιατί είναι αρκετά αργό σε πλοκή .

ID #33271 | ημερομηνία: 2020-08-25
Έφη Καπούλα | 625 κριτικές

Καλό

Πολλοί γρίφοι που τελικά απάντηση δε δίνεται. Ανατροπές και αγωνία χαρακτηρίζουν το μυθιστόρημα, αλλά είναι λίγο αργό.

ID #33245 | ημερομηνία: 2020-08-25
May Eve | 906 κριτικές

Αρκετά καλό

Το πρώτο κεφάλαιο σε βάζει αμέσως στην φρικιαστική ατμόσφαιρα του βιβλίου, αν και θα ήθελα να είναι σε όλο του το μέρος πιο ανατριχιαστικό και τρομακτικό. Μου άρεσε ιδιαίτερα ο εσωτερικός διάλογος του πρωταγωνιστή, καθώς μου μετέφερε την ένταση και την αγωνία που είχε για να αποκαλύψει την αλήθεια.

ID #30911 | ημερομηνία: 2020-08-12
Εύη Κρήτα | 3 κριτικές

Περίμενα περισσότερα...

Αργή η πλοκή. Σου δημιουργεί σε κάποιες στιγμές το αίσθημα της ανυπομονησίας, η οποία όμως σε κουράζει κάποια στιγμή διότι αποφεύγει να αποκαλύψει περιστατικά. Όλο μιλάει με γρίφους και αφήνει διαρκώς αναπάντητα ερωτηματικά σε σημείο που μπορεί να θες να αφήσεις το βιβλίο. Περίμενα περισσότερα από το τέλος και το μυστήριο που καλλιεργούνται από τη συγγραφέα. Δεν με έπεισε... Πολύ προσπάθεια, αλλά...

ID #23850 | ημερομηνία: 2020-07-17
Βασιλική Τσούνη | 1816 κριτικές

Καταπληκτικό!!!

Εμφανίστηκε ένα μήνυμα στα Εισερχόμενα. Παραλίγο να το διαγράψω αμέσως, αλλά τελικά το άνοιξα. Ξέρω τι συνέβη στην αδερφή σου. Συμβαίνει ξανά…

ID #11002 | ημερομηνία: 2020-07-08
SAKKATOS AKIS | 150 κριτικές

Όπως ο Κίνγκ

Ένα αριστοτεχνικά σχεδιασμένο ψυχολογικό αστυνομικό που σίγουρα θα έκανε τον Stephen King ευχαριστημένο. Η μικρή Άννι εξαφανίζεται και όταν επιστρέφει είναι ένα παιδί διαφορετικό. Ο αδερφός της θα πρέπει να λύσει το παζλ και να αναμετηθεί με όλους και ολα για να φτάσει στην αλήθεια, η οποία έρχεται μέσα από πολλές ανατροπές και μεγάλη αγωνία.

ID #9931 | ημερομηνία: 2020-07-07
elpida st | 528 κριτικές

Ανατρεπτικό

Μετά την εξαφανισή της η μικρή Ανι δεν είναι πια η ίδια και ο αδερφός της θα προσπαθήσει να ανακαλύψει τι της συνέβη. Τραγικές αποκαλύψεις και συνεχής αγωνία προκαλούν στον αναγνώστη κρίσεις άγχους για την συνέχεια.

ID #9745 | ημερομηνία: 2020-07-07
Καραγιαννιδου Βαια | 108 κριτικές

Η αρπαγή της Άνι Θόρν

Ενώ το βιβλίο έχει μια ωραία πλοκή και είναι ενδιαφέρον πραγματικά ο τρόπος που συνδέει τους χαρακτήρες και τα περιγραφικά στοιχεία ωραία και καθόλου κουραστηκά. Σε κρατάει σε αγωνία θες να το διαβάσεις να φτάσεις στο τέλος να δεις τι έγινε επιτέλους, και τελικά φτάνεις στο τέλος και λες καλύτερα να μην έφτανα!! Πολύ κακό το τέλος σε σχέση με το υπόλοιπο βιβλίο ! + Ότι σου αφήνει αναπάντητο ένα πολύ σημαντικό κομμάτι , τι πραγματικά συνέβαινε στα ορυχεία;;

ID #2531 | ημερομηνία: 2020-06-06
Eleni @bookellenic | 40 κριτικές

Κυλάει πολύ γρήγορα, αλλά δε με ικανοποίησε όσο περίμενα

Προειδοποίηση: το βιβλίο περιλαμβάνει περιγραφικές σκηνές βίας/θανάτου παιδιών. Για να είμαι απολύτως ειλικρινής: Μόλις φέτος ξεκίνησα να διαβάζω βιβλία μυστηρίου-θρίλερ, και τα λίγα που έχω διαβάσει με είχαν ενθουσιάσει, με αποτέλεσμα οι προσδοκίες μου να αυξάνονται όλο και περισσότερο. Υπό αυτή την έννοια, το βιβλίο ήταν σε μειονεκτική θέση εξαρχής. Στα θετικά του βιβλίου ήταν η ταχύτητα με την οποία εκτυλίσσονταν τα γεγονότα, γι’αυτό και δε με άφηνε να το αφήσω από τα χέρια μου. Επιπλέον, μου άρεσε πολύ να διαβάζω για τη ζωή σ’ ένα χωριό της βρετανικής επαρχίας που κρύβει μυστικά και θρύλους. Δε συνάντησα κάποια δυσκολία με τη μετάφραση, αν και το κείμενο μου έδωσε την εντύπωση ότι δεν ήταν εύκολο να μεταφραστεί πιστά και να διατηρήσει το ύφος του. Η αποφθεγματική γραφή έφερνε τον αναγνώστη αντιμέτωπο με ανείπωτες αλήθειες, πράγμα που βρήκα ευφυές. Πάμε στα όχι και τόσο καλά νέα: Το θέμα του βιβλίο ήταν ανατριχιαστικό. Προσωπικά, το κατατάσσω και στη λογοτεχνία τρόμου. Όμως το μεταφυσικό στοιχείο για μένα δεν ήταν καθόλου πιστευτό. Και ναι, αυτός είναι ο σκοπός του μεταφυσικού, ότι δεν έχει μία λογική εξήγηση, αλλά δυστυχώς η συγγραφέας δεν με έπεισε. Για εμένα το βασικό ζήτημα ήταν ότι δεν υπήρξε σωστή διαχείριση της πλοκής. Ήταν λες και η συγγραφέας είχε συγκεντρώσει όλα εκείνα τα υλικά που θεωρητικά συνθέτουν ένα βιβλίο μυστηρίου-τρόμου, αλλά τα ανακάτεψε βιαστικά και ατημέλητα. Επιπλέον, δε συνδέθηκα με κανέναν από τους χαρακτήρες. Εάν η ροή της ιστορίας δεν κυλούσε τόσο αβίαστα, δεν ξέρω αν θα συνέχιζα, αφού πραγματικά δεν με ενδιέφερε κανένας χαρακτήρας, βασικός ή δευτερεύων. Ο δε κεντρικός ήρωας ήταν αχώνευτος- γεγονός που συνήθως δε με ενοχλεί στα βιβλία, αλλά εδώ πραγματικά με εκνεύρισε. Επίσης η συγγραφέας επέλεξε έναν τρόπο για να αποκαλύπτει τα γεγονότα που προσωπικά δε μου αρέσει καθόλου: να αφήνει τον αναγνώστη στην άγνοια, πετώντας λίγες μπανανόφλουδες από δω κι από κει, και περιμένοντας να αποκαλύψει την τροπή την τελευταία στιγμή. Μόνο που καμία τροπή δε με εξέπληξε. Τελικά η έλλειψη πραγματικών εξηγήσεων και η προβλεψιμότητα με απέτρεψε από το να δώσω στην Αρπαγή της Άνι Θορν περισσότερα από 6/10.

ID #2165 | ημερομηνία: 2020-06-05
BookEat | 91 κριτικές

ΔΙΑΒΑΣΕ ΤΟ

Αν σου αρέσει ο STEPHEN KING , σίγουρα θα σου αρέσει αυτό το βιβλίο . Ένα ψυχολογικό θρίλερ με ανατριχιαστική πλοκή δια χειρός CJ TUDOR (Ο άνθρωπος κιμωλία ) . Απο την εισαγωγή του θα καταλάβεις οτι έχεις στα χέρια σου ένα βιβλίο με μακάβρια ιστορία που θα σου εκτοξεύσει την αδρεναλίνη . Η σκιαγράφιση των χαρακτήρων αποτελεί δυνατό σημείο . Μικρά κεφάλαια , παράλληλες ιστορίες , όπου εκεί που νομίζεις οτι ξέρεις πλέον τι έχει συμβεί , το επόμενο κεφάλαιο σου αλλάζει γνώμη . ΣΤΑ ✅ ➕  Δυνατή συγγραφική τρέλα . ➕  Θίγονται σημαντικά θέματα , όπως ο εκφοβισμός . ➕  Ολοκληρωμένοι χαρακτήρες όπου ξεδιπώνονται και εξελίσονται όσο προχωρά η ιστορία . ΣΤΑ ❌ ➖  Έχει υιοθετήσει αρκετά στοιχεία απο τον STEPHEN KING . ➖  Αναμενόμενο τέλος , χωρίς ιδιαίτερες εκπλήξεις .

ID #336 | ημερομηνία: 2019-11-25
ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ ΒΟΓΙΑΤΖΗ | 61 κριτικές

Η αρπαγή της Ανι Θορν

Το νέο ψυχολογικό θρίλερ της Σι Τζει Τιούντορ, συγγραφέα του best seller “ Ο άνθρωπος κιμωλία”, ήρθε για να μας συνεπάρει ακόμα μια φορά σε ένα κόσμο μυστηρίου. “ Η αρπαγή της Άνι Θορν” αναφέρεται στην εξαφάνιση της Άνι, ενός κοριτσιού οπού μετά από 48 ώρες επέστρεψε μυστηριωδώς. Ο αδερφός της Τζο Θορν είχε καταλάβει την αλλαγή της μετά την αρπαγή, κάτι είχε αλλάξει, δεν ήταν πια η ίδια. Μετά από 25 χρόνια ο Τζο λαμβάνει ένα μέιλ από άγνωστο αποστολέα που του ανακοινώνει πως γνωρίζει τι είχε συμβεί στην αδερφή του και ότι θα συμβεί ξανά. Ο Τζο αποφασίζει να γυρίσει στη γενέτειρα του για να μάθει όσα περισσότερα μπορεί για την εξαφάνιση της αδερφής του. Η επιστροφή του όμως στη πόλη οπού γεννήθηκε του επιφυλάσσει ανθρώπους με σκοτεινά μυστικά.

ID #214 | ημερομηνία: 2019-11-23
Alexandra Ziakou | 5 κριτικές

Εξαιρετικό

Διαβάζεις φανατικά Stephen King ; Σου αρέσουν τα σκοτεινά, ψυχολογικά και λίγο "σάικο" βιβλία; Ε τότε λοιπόν έχεις κάνει την καλύτερη επιλογή. Η Tudor με το δεύτερο της βιβλίο καταφέρνει να μας κάνει να αναρωτηθούμε κατά πόσο είναι δυνατόν ένα παιδί να σε κάνει να βλέπεις εφιάλτες. Δεν θέλω να σου κάνω spoiler. Θα σου πω μόνο το εξής. Πως θα αισθανόσουν αν ένα πρωί ξύπναγες και το παιδί σου απλά δεν ήταν "το παιδί σου".

Top5 βιβλίων με τις περισσότερες κριτικές στην κατηγορία

Η σιωπηλή ασθενής (132)
Michaelides Alex
Διόπτρα

Η φάρμα των ζώων (119)
Orwell George
Κάκτος

Όταν σκοτώνουν τα κοτσύφια (100)
Lee Harper
Bell / Χαρλένικ Ελλάς

Ο αλχημιστής (100)
Coelho Paulo
Εκδοτικός Οίκος Α. Α. Λιβάνη

Λύω, σιωπή! (98)
Da Costa Mark Christopher
Πηγή

Top5 βιβλίων με τις περισσότερες κριτικές στην κατηγορία