Ο άνθρωπος που αγαπούσε τα σκυλιά

  • img
Συνολική βαθμολογία (1-10):

8.6

Κριτικές

10

Συγγραφέας Padura Leonardo
ISBN 9789600353747
Μοιράσου αυτό το βιβλίο Facebook    Twitter    E-mail
Παρακολούθηση βιβλίου
Εγγράψου δωρεάν στο Bookfriends.gr, επίλεξε Παρακολούθηση βιβλίου και θα σε ενημερώνουμε κάθε φορά που ένας αναγνώστης γράφει ένα νέο review για το βιβλίο αυτό!
Γράψε τη δική σου κριτική
Θα εμφανίζεται δημόσια.
Η διεύθυνση δεν θα εμφανίζεται δημόσια. Θα λάβεις e-mail επιβεβαίωσης για να καταχωρηθεί η κριτική σου.
Έως 30 χαρακτήρες.
Κριτικές βιβλίου: 10
ID #63887 | ημερομηνία: 2022-02-15
Anastasia Katsavaki | 42 κριτικές

9-

Καλογραμμένο και σιγουρα λεπτομερέστατο (ίσως πέρα από όσο αντέχω πια εγώ) ιστορικό μυθιστόρημα, που αξίζει να διαβαστεί, καθώς αποδίδει με μοναδική μαεστρία το κλίμα της εποχής.

ID #62952 | ημερομηνία: 2022-01-21
Γιώτα Βασιλείου | 92 κριτικές

Από τα καλύτερά μου για το 2021!

Ένα από τα καλύτερα αναγνώσματά μου για το 2021 κι από τα καλύτερα του αγαπημένου μου Leonardo Padura, που όπως πάντα, πατάει πάρα πολύ γερά στα ιστορικά γεγονότα και εξυφαίνει την μυθοπλασία του μέσα από την οπτική γωνία των τριών βασικών χαρακτήρων: Του Τρότσκι, του δολοφόνου του Ραμόν Μερκαντέρ και ενός Κουβανού συγγραφέα ονόματι Ιβάν. Υπέροχα γραμμένο και γεμάτο συμπόνια «Ο άνθρωπος που αγαπούσε τα σκυλιά» σε κάνει να βάζεις τον εαυτό σου στη θέση των ηρώων του, μηδενός εξαιρουμένου. Αν υπήρχαν περισσότερα αστέρια για να βαθμολογήσω αυτό το μυθιστόρημα, θα τα έβαζα όλα.

ID #47590 | ημερομηνία: 2021-03-02
Αλεξάνδρα Ρούντου | 67 κριτικές

Κουραστικό

Εκτίμησα πολύ την έρευνα που έκανε ο συγγραφέας για να γράψει το βιβλίο, αλλά δυστυχώς η ουσία του μυθιστορήματος και ο ενθουσιασμός του αναγνώστη χάνονται μέσα στις εξαντλητικές ιστορικές λεπτομέρειες. Στο μεγαλύτερο μέρος του έχεις την εντύπωση ότι διαβάζεις βιβλίο ιστορίας ή εγκυκλοπαίδεια. Θα το πρότεινα μόνο σε έμπειρους αναγνώστες που ενδιαφέρονται συγκεκριμένα για την εξέλιξη του σοσιαλισμού-κομμουνισμού στη Ρωσία.

ID #43484 | ημερομηνία: 2020-11-18
ΣΥΜΕΩΝΙΔΗΣ ΜΑΤΘΑΙΟΣ (μη εγγεγραμμένος χρήστης) | 3 κριτικές

ΑΡΙΣΤΟΥΡΓΗΜΑ!!!

Ένα από τα καλύτερα βιβλία που διάβασα ποτέ, μία σε βάθος κατάδυση στους μηχανισμούς κατασκευής ιδανικών και σκοπών χωρίς αντίκρυσμα! Ιστορικό, πολιτικό, κοινωνικό και βαθιά ανθρωποκεντρικό, το βιβλίο κάνει το πιο ουσιαστικό σχόλιο πάνω στην ουτοπία της υλοποίησης της Μεγάλης Ιδέας του Σοσιαλιστικού-Κομμουνιστικού Ιδεώδους! Ένα ΑΡΙΣΤΟΥΡΓΗΜΑ!!!!!

ID #39216 | ημερομηνία: 2020-10-02
Δημήτρης 1954 | 3 κριτικές

Εξαιρετικό!!!

Από τα καλύτερα βιβλία που έχω διαβάσει. Δείχνει ανάγλυφα και με πολύ γλαφυρό τρόπο την τυραννία των απολυταρχικών καθεστώτων και των ανθρώπων που παρασύρθηκαν και χάθηκαν για κάποια ιδανικά που αποδείχτηκαν παντελώς ψεύτικα.

ID #38672 | ημερομηνία: 2020-09-28
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΡΕΤΤΑΚΟΣ | 3 κριτικές

Αριστούργημα

Το καλύτερο βιβλίο του Padoura. Ο συγγραφέας μέσα από τις τρεις διαφορετικές ιστορίες μιλά για τα χαμένα όνειρα των ανθρώπων. Την τυραννία των απολυταρχικών κρατών και δικτατοριών καθώς και τις ζωές των ανθρώπων οι οποίοι ξόδεψαν τη ζωή τους πολεμώντας για ψεύτικα ιδανικά και απατηλά όνειρα. Βιβλίο συγκλονιστικό και στην ιστορία του αλλά και στην γραφή του. Στο τελευταίο τμήμα του βιβλίου η συγκίνηση ξεχειλίζει.

ID #20436 | ημερομηνία: 2020-07-14
ΣΩΤΗΡΙΑ ΤΣΙΑΚΑ | 21 κριτικές

Το ατομικό και το συλλογικό ή πως η ιστορία διαμορφώνεται..

Ο γνωστός Παδούρα, πάντοτε διαβασμένος με λεπτομέρειες για το θέμα του, εδώ μας αφηγείται την συναρπαστική ιστορία του Λέον Τρότσκι και του δήμιου του Ραμόν Μερκαντέρ. Όσο και αν η κατάληξη είναι γνωστή από την αρχή, ο μάστορας στο είδος του Παδούρα, με τις αναπόφευκτες για τέτοιου όγκου μυθιστόρημα, "κοιλιές", κρατά τον ρυθμό. Μια σε βάθος "εξερεύνηση" του Ισπανικού εμφύλιου πολέμου και τις ταραχώδους ζωής ενός από τις σημαίες της Οκτωβριανής επανάστασης. Νομίζω πως για όσους ενδιαφέρονται και για την ιστορία του 20ου αιώνα είναι μια πολλή καλή επιλογή.

ID #17560 | ημερομηνία: 2020-07-12
natnat | 769 κριτικές

Εκπληκτική αρχή, κουραστικό στη συνέχεια

Το βιβλίο αυτό με κούρασε πάρα πολύ και καθυστέρησα πολύ να το τελειώσω. Διάβασα ένα σωρό βιβλία παράλληλα, ακόμη και τον πρώτο τόμο του "Αναζητώντας το χαμένο χρόνο", ενώ αυτό έμενε μόνιμα στο ράφι μου. Κι ενώ ξεκινούσε εκπληκτικά, είχα πραγματικά πάθει πλάκα όταν το άρχισα, στη συνέχεια έκανε τεράστια κοιλιά. Από ένα σημείο κι έπειτα περίμενα απλά τα κεφάλαια που αναφερόντουσαν στον Μερκαντέρ γιατί είχαν περισσότερη δράση, ενώ τα κεφάλαια με τον Τρότσκι νομίζω ότι απλά επαναλαμβάνονταν από ένα σημείο κι έπειτα. Μου άρεσε η ιστορική ματιά του βιβλίου, όντως μάθαινες πολλά από αυτό, αν και για κάποια γεγονότα θα ήθελα να το ψάξω λίγο παραπάνω. Ωστόσο κάτι με ενοχλούσε και στο όλο πνεύμα του βιβλίου, στο που ήθελε να καταλήξει και το φινάλε δε με βοήθησε καθόλου σε αυτό. Εντούτοις, θα θυμάμαι για πολύ καιρό τις περιγραφές της επαναστατημένης Βαρκελώνης και τις περιπέτειες της αναρχικής -τότε- Καριδάδ..

ID #8997 | ημερομηνία: 2020-07-06
Douzeni_Maria | 936 κριτικές

Ο άνθρωπος που αγαπούσε τα σκυλιά

Το βιβλίο αφηγείται τη ζωή τριών ανθρώπων και μαζί τους και την σταλινική Ρωσία, τον εμφύλιο της Ισπανίας και την πρόσφατη ιστορία της Κούβας. Μέσα από τις σελίδες του αναρωτιόμαστε μαζί με τον Padura πως αλλοτριώθηκε μια μεγάλη ιδέα για ένα καλύτερο και πιο δίκαιο κόσμο. Παρόλο που η κατάληξη του βιβλίου είναι από την αρχή γνωστή, η αγωνία μας παραμένει αμείωτη.

ID #718 | ημερομηνία: 2020-02-07
Γιάννης Ανδριανάκης | 31 κριτικές

Ένα μοναδικό βιβλίο!

Ένα πολιτικό και ιστορικό μυθιστόρημα γεμάτο πλοκή και ένταση. Βασισμένος σε ιστορικά στοιχεία και γεγονότα ο Padura με τρόπο αριστοτεχνικό χτίζει μια ιστορία γεμάτη αγωνία και πλοκή. Πάνω από όλα όμως καταγράφει τις ζωές ανθρώπων μιας άλλης εποχής, ανθρώπων με αξίες και αρχές που μάχονταν για την υπεράσπιση τους, διακινδυνεύοντας ακόμα και την ίδια τη ζωή τους.

Top5 βιβλίων με τις περισσότερες κριτικές στην κατηγορία

Η σιωπηλή ασθενής (137)
Michaelides Alex
Διόπτρα

Η φάρμα των ζώων (122)
Orwell George
Κάκτος

Ο αλχημιστής (102)
Coelho Paulo
Εκδοτικός Οίκος Α. Α. Λιβάνη

Όταν σκοτώνουν τα κοτσύφια (101)
Lee Harper
Bell / Χαρλένικ Ελλάς

Λύω, σιωπή! (98)
Da Costa Mark Christopher
Πηγή

Top5 βιβλίων με τις περισσότερες κριτικές στην κατηγορία